Puolalainen laitahyökkääjä Andy Misiuro siirtyy Seinäjoelle

Seinäjoki Crocodilesin heittohyökkäys sai lisää vahvistusta keskiviikkona, kun Crocodiles tiedotti tehneensä sopimuksen vuosi sitten Turku Trojansissa tehokkaasti esiintyneen laitahyökkääjä Andy Misiuron, 21, kanssa. Kauden 2017 jälkeen Misiuro valittiin pelaamaan Puolan maajoukkueeseen ja tällä hetkellä hän asuu jenkkifutiksen kotimantereella – tosin Kanadan puolella, Galgaryssa.

Viime kaudella Misiuro pelasi Trojansissa yhdeksän ottelua ja nousi nopeasti pelinrakentaja Zach Bartlowin suosikkikohteeksi. Puolalainen otti 37 kiinniottoa, eteni niillä 411 jaardia ja teki kolme touchdownia.

– Viime kausi oli urani paras. Vaahteraliiga on mielestäni mahtava, kuten myös kaikki ihmiset, jotka toimivat sen ympärillä. Kauden jälkeen oli iso kunnia edustaa Puolaa, kertoo Misiuro Crocodilesin uutisessa. – Itse asiassa paras muistoni viime kauden peleistä oli juuri matsi Seinäjoella. Tein siinä kauden ensimmäisen touchdownini ja minut valittiin joukkueeni MVP:ksi.

Misiuro on ehtinyt kotimaansa joukkueiden lisäksi pelaamaan myös Saksassa Allgäu Cometsissa. Suomalaisjoukkueista hånet löysi ensimmäisenä I-divisioonassa pelaava Helsinki East City Giants, jonka päävalmentaja Jabari Harris pelasi 2016 samaan aikaan Misiuron kanssa Puolassa.

Helsinkiin Misiuro ei kuitenkaan ikinä suunnannut.

– Kauden kolmannen matsin kohdilla Trojans otti yhteyttä. Olin silloin vielä Puolassa hoitamassa kouluani loppuun kun Jabari laittoi viestiä, että hänen mielestään minun pitäisi mennä Turkuun ja pelata paremmassa sarjassa ja kovemmassa kilpailussa.

Nyt Misiuro tulee olemaan vahvistuneen Crocodiles-heittohyökkäyksen raateluhampaita yhdessä toisen monipuolisen laitahyökkääjän Anthony Brooksin kanssa. Kun tähän lisätään vielä pelinrakentaja Ben Wilkerson ja keskushyökkääjä Christian Powellin lataama juoksu-uhka, alkavat Crocodilesilla olemaan pallonkäsittelyn suhteen hyökkäyspalikat mallillaan.

Misiuron tavoite ja tahtotila on selvä:

– Oma tavoitteeni on päästä pelaamaan Vaahteramaljassa ja voittaa se. Unelmani on aina ollut pelata mestaruudesta. Haluan nostaa kannua viimeisen vihellyksen jälkeen.

Misiuron ykköshetkiä Trojansin paidassa kaudella 2017:

Katso myös:

Crocodilesin uutinen Misiuron sopimuksesta