Pikakiitäjä Linnainmaa palaa Vaahtera-kentille vuoden tauon jälkeen

Kauden 2015 päätteeksi Kimi Linnainmaa valittiin Vaahteraliigan all starsiin ja vuoden etenijäksi.

Keskiviikkona hallitseva mestari Roosters tiedotti solmineensa sopimuksen Vaahteraliiga-kentille välivuoden jälkeen palaavan tukimies Sami Toivosen kanssa. Nyt tämä comeback-pelaajien sarja jatkuu, sillä kauden 2016 kapteeni ja yksi sarjan vikkelimmistä pelaajista, Kimi Linnainmaa tekee paluun.

Ikänsä puolesta 23-vuotias laitahyökkääjä Linnainmaa voidaan edelleen luokitella nuoreksi pelaajaksi, mutta kokemuksen ja menestyksen perusteella status on veteraaniluokkaa. Roostersin junioreissa monipuolisesti eri pelipaikkoja – muun muassa pelinrakentajana – pelannut Linnainmaa nousi liigajoukkueeseen vuonna 2012 ja ehti ennen välivuottaan voittamaan viisi Vaahteramaljaa. Runkosarjassa kiinniottoja laiturille on tilastoitu 172 ja niillä Linnaimaa on kuljettanut palloa reilut 2 500 jaardia ja tehnyt 39 touchdownia.

Kaudella 2015 Linnaimaa pelasi runkosarjassa vain yhdeksän ottelua mutta koppasi kuitenkin pallon 51 kertaa, eteni 760 jaardia ja teki 12 touchdownia. Tuolloin hänet valittiin Vaahteraliigan all starsiin ja palkittiin lisäksi vuoden parhaalle kotimaiselle etenijälle ojennettavalla Ari Tuuli Trophylla.

– Pidin välivuoden Vaahteraliigasta viime kesänä valmistautuessani pelaamaan yliopistopalloa Kanadassa syksyllä, kertoo Linnainmaa Roostersin uutisessa. – Pelasinkin siellä, mutta kouluasioiden takia palasin Suomeen vuoden lopulla ja oli selvää, että Roostersin paidassa pelaan tulevana kesänä.

Millä mielin palaat Vaahteraliigaan?

– Loistavin mielin takaisin kentille. Treeneissä on ollut hyvä meno ja onhan se mukavaa, kun on paljon tuttuja naamoja taas mukana valmennuksesta lähtien. Tänä vuonna meillä on mahdollisuus olla ihan Euroopan ykkösjengejä.

– Suurimpana tavoitteena harjoittelukaudelle on saada hyökkäyksen ajoitukset kuntoon ja päästä samalle sivulle Brandonin (pelinrakentaja Connette) kanssa.

Loistavin mielin Linnainmaan paluusta tuntuu olevan myös Roosters-päävalmentaja Juha Hakala:

– Kimi Linnainmaa on yksi Suomen parhaista laitahyökkääjistä. Hän on merkittävä lisä hyökkäykseemme. Kimi tuo mukanaan paljon positiivista asennetta ja kokemusta nuoresta iästä huolimatta.

Linnainmaan ja Roostersin pelit käynnistyvät jo 24. maaliskuuta, jolloin helsinkiläiset kohtaavat harjoitusottelussa Velodromilla tukholmalaisen Mean Machinesin.

Lue myös:

Roosters-uutinen Linnainmaan paluusta