Pelipäivä: Roosters tavoittelee 24:tta finaalipaikkaansa — Lehtinen ja Hall Butchersin aloituskokoonpanossa

Roosters ja Butchers kohtasivat välierissä myös viime vuonna. Kuva: Sami Ranta

Edelliset kuusi Suomen mestaruutta vienyt Roosters lähtee jättiennakkosuosikkina lauantaiseen välierään Butchersia vastaan. Roosters vei runkosarjan puhtaalla pelillä, kun taas Butchers puristi itsensä pudotuspeleihin vaikka voitti vain kolme ottelua runkosarjassa.

Roosters ylsi lähelle liigan piste-ennätystä tehtyään 52,6 pistettä ottelua kohden. Punapaidat päihittivät vastustajansa keskimäärin 36 pisteen erolla. Butchers puolestaan teki vähiten pisteitä Vaahteraliigassa, 181. Joukkue on hännillä myös heittojaardien määrässä. Porvoolaiset etenivät heittämällä 124 jaardia peliä kohden, mutta Darion Hallin ja Sebastian Lindellin johtama juoksuhyökkäys keräsi 137 jaardia per peli.

Roosters vei joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa selvin lukemin 49-13 ja 37-17. Joukkueiden toisessa kohtaamisessa sadekelissä Porvoossa Butchers onnistui pitämään palloa ensimmäisellä puoliajalla peräti 20 minuuttia, ja porvoolaisten suunnitelma lauantaillekin on saada pidettyä Roostersin tehokas hyökkäys sivurajalla. Siinä auttaa se, että runkosarjan päätösottelussa loukkaantunut Darion Hall on merkattu avauskokoonpanoon, samoin myös tuon Royals-pelin kesken jättänyt Janne Lehtinen. Juoksupelisuunnitelmiin viittaa myös se, että Butchersin avauskokoonpanoon on merkitty Hallin lisäksi kaksi fullbackia, Sebastian Lindell sekä Isaak Marshall. Joukkueiden aloituskokoonpanot kokonaisuudessaan jutun lopussa.

— On koitettu keksiä jotain että edes hetkellisesti pystymme kiusaamaan Roostersia, Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko sanoi alkuviikosta.

Porvoolaisten pelaajapula on hieman hellittänyt, sillä ainoastaan Daniel Luoma on merkitty pelaamaan kahteen suuntaan. Esimerkiksi Hall saanee keskittyä pääosin hyökkäyksessä pelaamiseen. Roostersin maajoukkuemies Joonas Raatikainen ei pelaa lauantain ottelussa.

Roostersin pelinrakentaja Brandon Connette ei ole huolissaan siitä että punapaitojen hyökkäys saattaa jumittaa sivurajalla pitkiäkin aikoja.

— Onhan se turhauttavaa olla sivurajalla. Mutta eipä se ollut ongelma kun teimme kuitenkin pisteitä sitten kun pääsimme kentälle. Emme ole miettineet asiaa.

Roostersin hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen uskoo porvoolaisten antavan painetta Connettelle.

— Fyysinen matsi tulossa, sieltä varmaan blitsiä tulossa taas aika paljon. Se on se Porvoon dna. Vaikka valmentajat vaihtuvat, niin kyllä sieltä on lämpöä keittiön ovista tulossa sisälle, Koikkalainen sanoo Roostersin otteluennakossa.

Roosters on pelannut Vaahteramaljassa 23 kertaa. Tuloksena on ollut 20 mestaruutta ja kolme hopeaa. Nyt haussa on historiallinen seitsemäs perättäinen mestaruus. Butchersilla on tilillään seitsemän Vaahteramaljaa, joista kuusi mestaruutta ja yksi hopea.

Joukkueet kohtasivat välierissä myös viime vuonna. Roosters voitti 41-13.

 

LA 8.9. kello 15.30 Velodromi, Helsinki
Roosters – Butchers

Ruudun lähetys alkaa kello 15: https://www.ruutu.fi/stream/3287885

Livetilastot

Lue tästä aiemmat Roosters-Butchers -ennakkojutut:

Yksi Vaahteraliigan historian parhaista laitahyökkääjistä viihtyy puolustuksen linjassa — “Junnujen ei kannata ottaa pelaamisestani mallia”

“Butchersin kausi on ollut sekä työvoitto että työtapaturma” — Lehtinen ja Hall saattavat pelata välierässä Roostersia vastaan

PerfectPervis.comin Roosters-ennakko

PerfectPervis.comin Butchers-ennakko

Ensimmäistä kertaa pikkuveljensä kanssa pelaava Brandon Connette: Tämä on ollut äärimmäisen hauska kausi

Roostersin nettisivujen ennakko

Gridiron.fi:n välieräennakko

 

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin ennakko Roosters-Butchers -pelistä

TeeDee-podcastin kertaus peliviikon 14 tapahtumiin

 

 

Joukkueiden aloituskokoonpanot: 

Roosters

Hyökkäys:

QB Connette Brandon

RB Pajarinen Karri

WR Wasiljeff Alexander

WR Connette Adam

WR Linnainmaa Kimi

WR Pinta Tommi

LT Vehkomäki Samuli

LG Laine Richard

C Koskinen Tony

RG Lahti Jere

RT Luoto Iiro

Puolustus:

DL Outinen Okko

DL Lesonen Heikki

DL Ahonen Toni

DL Vesterinen Edward

LB Äyräväinen Santtu

LB Toivonen Sami

CB Persson Markus

CB Lempinen Viljo

CB Olin Akseli

S Slater Curtis

S Kuikka Niko

 

Butchers

Hyökkäys:

QB Lehtinen Janne

RB Hall Darion

FB Lindell Sebastian

FB Marshall Isaak

WR Luoma Daniel

WR Seppänen Mikko

LT Siltakorpi Sakari

LG Puustinen Marko

C Tennberg Arttu

RG Mononen Jari

RT Lautala Pasi

Puolustus:

L DE Vuoksenturja Jesse

DT Kolkka Joonas

DT Pallari Petri

R DE Kurvinen Ville

SLB Pennanen Niko

MLB Karbin Sebastian

WLB Lahikainen Janne

L CB Kasanen Aleksi

SS Dalley Mitch

FS Pham Andy

R CB Luoma Daniel