Pasi Roimelasta Royalsin kumppanuuspäällikkö


Wasa Royals tehostaa toimintaansa palkkaamalla monivuotisen seuratoimijan Pasi Roimelan vaasalaisseuran kumppanuuspäälliköksi, eli partner manageriksi. Roimela, 45, huolehtii jatkossa Royalsin yhteistyökuvioista yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden kanssa.

Roimela on entinen Royalsin pelaaja – ajalta jolloin vaasalaisseuran edustusjoukkue vielä pelasi Vikingsin nimellä Vaahteraliigassa. Viiden vuoden peliuran jälkeen on Roimela ollut mukana aktiivisesti seuran toiminnassa.

– Olen nähnyt Royalsin tarinan alusta alkaen, ja Vaahteraliigassa pelaamisen myötä oli selvää, että seuraan tarvitaan pääaikaista henkilökuntaa, kertoo Roimela Royalsin uutisessa.

– Royals ja ottelutapahtumamme on Vaasassa todella arvostettu tuote, ja hyväksi havaittua toimintamallia jatkamme jatkossakin.

– Päätavoitteena on siis seuran brändin vahvistaminen. Seura on kasvanut jo niin isoksi, että yksi henkilö ei pysty vastaamaan kaikesta. Nyt meillä on täyspäiväisesti käytössä kaksi päätä, neljä kättä ja neljä jalkaa.

Käsistä puhuu myös Royalsin puheenjohtaja Mikko Nyrhinen.

– Tämä on yksi askel seuran strategiassa kohti ammattimaisuutta. Nyt meillä on käytössä enemmän käsiä ja enemmän aikaa hoitaa yhteistyötä eri tahojen kanssa. Se kokemus ja lajituntemus mitä Pasi tarjoaa tähän tehtävään on korkea, ja hän pystyi aloittamaan työt käytännössä heti.

Torstaina työt käyntiin

Roimelan työnjako toisen päätoimisen seuratyöntekijän eli manageri Seppo Evwarayen kanssa on selvä: Evwaraye vastaa jenkkifutikseen liittyvistä asioista, Roimela asioista, jotka eivät liity jenkkifutikseen.

– Yritysvierailuita, kaikki poliittinen toiminta muun muassa kaupungin suuntaan, Roimela listaa työsarkaansa.

Mikä on ensimmäinen työtehtäväsi, kun torstaina 29. maaliskuuta aloitat Royalsin organisaatiossa?

– Mediapäivä Botnia-hallilla. Paikalla on kello 16 alkaen median tavattavana muutamaa vahvistusta lukuun ottamatta koko joukkue, ja tuon tapaamisen jälkeen joukkue aloittaa minicampin, joka kestää pääsiäisen pyhien ajan.

Pasi Roimela on vapaana toimittajana ja kirjoittajana kirjoittanut kirjan nykyisestä työkaveristaan Seppo Evwarayesta.

Palkka sopimuksista – ei harrastajien maksuista

Yhden tulipalopuheenaiheen Roimela haluaa sammuttaa.

– Aina kun urheiluseuraan palkataan täyspäiväinen työntekijä, herää kysymys, joutuvatko juniorit tai harrastajat maksumiehiksi. Tässä tapauksessa eivät joudu. Seuran kassa ei kärsi tässä yhtään, sillä rahoitus tulee lajin ulkopuolelta, eli itse joudun palkkani eteen sopimuksia tekemään. Reilu peli kaikille.

Uskotko, että esimerkkisi saattaa herättää intoa muissakin seuroissa ryhtyä samaan?

– Miksikäs ei? Tämähän on mallina hyvä, sillä tässä hyötyvät kaikki osapuolet: Royals, Royalsin jäsenet ja minä itse. Palkkani tulee siitä, että pystyn hankkimaan seuralle rahaa. Eihän tämä loppujen lopuksi vaadi muuta kuin sen, että luottaa brändiin, jolle työtä tekee.

Oman pelaamisensa lisäksi Roimelan olemus on tuttu tuomaritoiminnasta, ja ääni vieläkin tutumpi Royalsin kotiotteluiden kuuluttajana, sekä myös Ruudun Vaahteraliiga-lähetysten yhtenä selostajista. Lisäksi Roimela on kirjoittanut nykyisen työkaverinsa Seppo Evwarayen peliuraa käsittelevän kirjan “Vain muutaman dollarin tähden.”

Ennen jenkkifutista ja myöhemmin jenkkifutiksen ohessa mies on toiminut myös ultimaten, salibandyn ja jääkiekon parissa. YLE:lle Roimela on selostanut radioon sekä olympialaisia, että jalkapallo- ja jääkiekkokierrosten vaasalaisotteluita.

KUKA?

Pasi Roimela

 • Syntynyt 1972, Tampere
 • Wasa Royalsin kumppanuuspäällikkö 29.3. alkaen, vastuualueena yritys- ja yhteisökontaktit ja -yhteistyö.
 • Viisi pelivuotta Royals-organisaatiossa, 1 vuosi Vaahteraliigaa, 4 II-divisioonaa West Coast Vikingsin aikana
 • Koulutus: Markkinointimerkonomi
 • 20 vuoden kokemus mobiili- ja IT-alalta.
 • 37 maaottelua ultimatessa, EM-hopea 1995, kahdet MM-kisat.
 • Juniorivalmentaja ultimatessa neljänä vuonna, 2 EM-hopeaa, MM 4.
 • Yksi kausi päätoimisena markkinointi- ja mediavastaavana Hockey-Team Vaasan Sport OY.
 • Kahden eri urheiluseuran puheenjohtaja (2000-luvun alussa Salibandyseura Vaasa ry ja Vaasa Saints ultimate team)
 • Nykyinen SAJL-erotuomari, entinen salibandyliiton aluekouluttaja
 • Vaasan kaupungin varakunnanvaltuutettu (2. kausi)
 • Freelancer-toimittaja, mm:
 • Yleisradio: Kahdet Olympialaiset
 • YLE: Viisi vuotta jalkapallon Veikkausliiga
 • YLE: Kolme vuotta jääkiekon SM-Liigaa
 • Ruutu: amerikkalainen jalkapallo