Paluu kansainvälisiin peleihin, Roosters kohtaa Ruotsin sarjan kakkosjoukkueen

Helsinki Roosters on sopinut Ruotsin pääsarjassa viime kaudella toiseksi sijoittuneen Stockholm Mean Machinesin kanssa pelattavasta kansainvälisestä ottelusta.  Ottelu tullaan pelaamaan Helsingin Velodromilla lauantaina 17. huhtikuuta klo 13.00.

Vuonna 1982 perustettu Mean Machines on Ruotsin vanhin ja menestynein seura. Sen palkintokaapissa on peräti 13 Ruotsin mestaruuspokaalia, joka on enemmän kuin yhdelläkään muulla ruotsalaisella joukkueella, joten luvassa on kahden oman maansa menestyneimmän jenkkifutis-seuran taisto. Ruotsalaisseuran ensimmäinen peli suomalaisjoukkuetta lienee vuodelta 1987,  jolloin Helsinki Whips vieraili voittoisasti Tukholman Danderydissä Mean Machinen vieraana.

Roosters ja Mean Machines ovat kohdanneet vuosien saatossa viisi kertaa ja edellisen kerran joukkueet kohtasivat NEFL-sarjan lohkovaiheessa 2019 jolloin jännittävän ottelun päätteeksi Roosters nappasi tiukan 21-19 kotivoiton. Aiemmasta viidestä kohtaamisesta Roosters on voittanut neljä ja Mean Machines yhden.

Roosters-päävalmentaja Juha Hakala toivoo tasokasta harjoituspeliä huhtikuulle:

Kansainvälisyys on yksi Roostersin perusarvoista, joten olen erittäin tyytyväinen, että saamme järjestettyä ennen Vaahteraliigakauden alkua kansainvälisen ottelutapahtuman. Mean Machines on hyvin valmennettu ja on laadukas joukkue Euroopan tasolla, joka on samalla oman pääsarjansa menestynein seura. He varmasti tulevat tarjoamaan meille kovan vastuksen kauden avausottelussamme.

Vaasalaisveljesten kohtaaminen

Mean Machines on talvikauden aikana ehtinyt jo rakentamaan joukkuettaan vahvasti kiinnittämällä laadukkaita pelaajia joukkueeseensa mm. Saksasta sekä myös yhden suomalaisen pelaajan vaasalaislähtöisen Oliver Vasanojan muodossa. Oliver Vasanoja tulee näin ollen kohtaamaan ottelussa Roostersissa pelaavan veljensä Walter Vasanojan. Walter on myös aiemmin pelannut Tukholmalaisjoukkueessa kaudella 2019 ja kommentoi tulevaa ottelua ja veljensä kohtaamista seuraavasti:

-Onhan se siistiä! Ei olla ikinä pelattu vastakkain, mutta treeneissä on ollut vuosien mittaan hyvää vääntöä, välillä pädeillä ja välillä nyrkeillä. Oliver on erittäin hyvä hyökkäyksen linjamies omassa “primessa” ja pääsee yliopistovuosien jälkeen näyttämään mihin pystyy eurokentillä. Meillä on se 40 kg painoeroa, mutta jos hän tulee vastaan niin en mä isoveljenä todellakaan väistä.

Helsinki Roosters toivoo, että joukkue pääsee pelaamaan pelin suunnitellusti huhtikuussa, mutta mikäli vallitseva tilanne matkustamisen ja tapahtumajärjestämisen suhteen muuttuu, seura kertoo reagoivansa tilanteeseen viipymättä.  Roostersin piti edellisen kerran harjoitella pre season ottelussa kansainvälistä vastustajaa vastaan vuoden 2020 huhtikuussa, mutta Moskova Spartansia vastaan sovittu ottelu jouduttiin perumaan koronapandemian takia.

Jos kaikki sujuu hyvin, suomalaisille tullaa tarjoilemaan pitkästä aikaan kansainvälistä jenkkifutista lauantaina 17.4.2021  kello 13.00 alkaen.

Lähde:  Roosters

Katso myös tallenne Roostersin ja Mean Machinen kohtaamisesta 2018