Päivitetty Butchers kohtaa kotikentällään Trojansin

Kumpikin lauantain Vaahteraliiga-ottelun osapuolista, Porvoo Butchers ja Relico Trojans Turku, ovat viime viikkoina päässeet kokemaan trilleriotteluita hyvinkin läheltä. Butchers hävisi edellisen kotiottelunsa ennen juhannusta viimehetkille Wasa Royalsille ja edellislauantaina porvoolaiset vastaavasti kaatoivat tiukassa ottelussa Hämeenlinnassa Huskiesin. Trojans on kahdessa aiemmassa ottelussaan taipunut niukasti Tampere Saintsille ja maanantaina vasta hyökkäyskilpailussa Seinäjoki Crocodilesille.

Yksi suurimmista odotusarvoista lauantain otteluun kohdistuu kotijoukkueen hyökkäyksen uusiutuneeseen takakenttään. Pelinrakentaja Daniel Farley saapui Suomeen torstaina ja johtaa nyt joukkonsa ensikertaa taisteluun. Keskushyökkääjä Rickey Stevens pelasi jo Hämeenlinnassa – hyvin pelasikin – ja kohtaa toisessa ottelussaan ex-joukkueensa; Stevens nimittäin pelasi Trojansissa kaudella 2015. Huskiesia vastaan Butchers juoksi Stevensin toimesta hulppeat 34 kertaa, ja tuota määrää porvoolaiset varmasti pyrkivät vähentämään ennen kaikkea heittopeliä lisäämällä.

Farleyn valmistautumista debyyttiotteluun varmasti helpottaa vahva juoksupeli, mutta aivan kuten voitto-ottelussa Hämeenlinnassa, Butchers tarvitsee myös heittopelin avukseen. Miten hyvin Farley on saanut rakennettua ajoituksia Mikko Seppäsen, Phung Nguyenin ja Daniel Luoman kanssa?

Stevens kohtaa juoksupelissä ennen kaikkea Ilkka Koirasen sekä Frederic Casteelsin. Heittopuolustuksessa Heikki Toivola kohtaa toisen B-juniori-ikäisen Daniel Luoman. Sekä Ngueyn että Seppänen juoksevat keskustasta tehokkaasti kentän poikkikentän kuvioita, joiden peittämisessä paine suuntautuu safety-kaksikolle Ville-Valtteri Suojanen ja Seikko Vennelä sekä hybiriditukimies Miko Ylikoskelle.

Pelinrakentaja Zach Bartlow on nostanut Trojansin hyökkäyksen tehokkuuden uudelle, korkeammalle tasolle. Kuva: Harri Koivunen

Bartlowin myötä Trojansin hyökkäyksen tehokkuus on löytynyt

Trojansin hyökkäys tuskaili alkukaudesta maalinteon kanssa, ja muun edellisessä Butchers-ottelussa turkulaiset jäivät pisteittä. Zach Bartlowin otettua hyökkäyksen ohjat käsiinsä, on tulosta alkanut syntymään. Andy Misiuro on avannut heittopeliin uusia ulottuvuuksia, mikä puolestaan on keventänyt Josh Quezadan taakkaa juoksupelissä. Lisäksi Bartlow on tuonut omilla jaloillaan juoksu-uhkaa Trojansin peliin, joka onkin nyt huomattavasti alkukauden hyökkäämistä monipuolisempaa. Kahdessa edellisessä ottelussa turkulaiset ovat tehneet 45 pistettä, kun niitä alkukauden neljässä ottelussa syntyi ainoastaan 5 – toki vastassa olleet puolustuksetkin ovat olleet piirun verran heikompia.

Butchersin puolustus on tällä hetkellä yksi Vaahteraliigan varmimmista. Erityisesti Jan Vilkon koordinoima ryhmä on osoittanut vahvuutensa juoksua vastaan, joten Quezadan ja turkulaisten hyökkäyksen linjan työtehtävä ei ole lauantaina helppo. Troy Roachin johdolla porvoolaiset ehtivät nopeasti myös kiertopeleihin ja laitaan suuntautuviin screen-heittoihin taklaamaan. Tero Kontiainen on puolestaan ottanut roolinsa puolustuksen linjan keskustassa pudottautuen toisinaan myös tukimieheksi.

Tommi Padatsu (37) ja Sebastian Karbin kuuluvat Butchersin puolustuksen avainpelaajiin. Butchers on kauden aikana antanut vastustajilleen 69 pistettä, joista Roosters teki kesäkuun alussa yli puolet (35). Kuva: Sami Ranta

Trojansin heittopelissä keskeisin taistelu käytäneen Misuron ja Emmanuel Amudengin välillä. Vesa Aaltonen vastaavasti kohtaa omalla laidallaan Jaakko Tirkkosen. Butchersin Konkaripelaajat Tommi Padatsu ja Ville Kurvinen ovat kumpikin onnistuneet kauden aikana rakentamaan painetta vastustajan pelinrakentajalle, mutta suurta syvyyttä ei porvoolaisten linjapuolustajissa tällä hetkellä ole. Mikäli Trojans pystyy pelaamaan kuluttavia hyökkäysvuoroja, kääntyy etu turkulaisille.

Hyökkäyksellisesti Hamarin kentällä on odotettavissa samankaltaisuutta: kummallakin on valtava juoksureservi, jonka varaan sekä Farley että Bartlow rakentavat heittopeliä. Trojansin etu on Bartlowin Suomessa viettämä aika verrattuna Farleyhin. Butchersilla puolestaan on laadukkaampi laitahyökkääjäosasto ja taustanaan yksi liigan vahvimmista puolustuksista. Sarjaohjelma ei sekään helli Trojansia. Maanantaina joukkue taisteli Pohjanmaalla hyökkäyskilpailussa iltamyöhään ja ajoi yötä vasten kotiin. Ja jo varhain lauantaina bussin nokka suuntaa kohti Porvoota. Siinä välissä on turkulaisten täytynyt keksiä käärmekeiton resepti Butchersin päivitettyä hyökkäystä varten.

 

Vaahteraliiga, 9. peliviikko:

LA 08.07.2017 | 15.30 | Hamarin kenttä, Porvoo:

Porvoo Butchers – Relico Trojans Turku

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa, jossa ennakkostudio käynnistyy jo klo 15.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplassa.