Nousiainen, Pallari ja Lahikainen Wolverinesin puolustukseen

Vaahteraliigan viime kauden pronssijoukkue Helsinki Wolverines on solminut sopimukset kolmen kotimaisen profiilipuolustajan kanssa kaudelle 2020.

Puolustuksen päävalmentaja Jan Vilkko on tyytyväinen kiinnityksiin. Kotimaisia vahvistuksia valittiin mielellään avainpaikoille, sillä yhdessä useamman vuoden ajan Wolverinesin puolustuksen linjan avainpelaajana toimineen Toni Lindholmin ja toista kautta perheessä pelaavan Benjamin Banks Egbudiwen signaukset, antoivat kokoonpanoon lisää pelivaraa amerikkalaisvahvistuksia pohdittaessa.

Kaksi paluumuuttajaa

Wolverines-paitaan palaa säkitystehtaaksikin nimitetty Petri Pallari (188/105). Kaksi viimeistä kautta Pallari on pelannut Porvoon Butchersissa ja aiemmin hän on edustanut Kouvola Indiansia.  Edellisellä ahma-kaudellaan 2017 Petri voitti kirkkaasti I-divisioonan säkitystilaston puolustuslinjan uloimpana pelaajana pelatessaan.

Petri tuo syvyyttä ja vauhtia muutenkin laadukkaaseen puolustuksen linjaan. Hän voi liikkeellään tippua välillä myös peittoon, joka monipuolistaa puolustustamme entisestään.

Toinen paluumuuttaja on TAFTissa peliuransa aloittanut Niko Nousiainen (193/130) jonka pelipaikka on niinikään puolustuksen linjassa. Nousiainen pelasi muutaman ottelun ahmaperheessä jo 2017 autettuaan aiemmin kesällä sveitsiläisen Basel Gladiatorsin finaalipeleihin saakka. Nousiainen palkittiin erinomaisen kauden jälkeen maajoukkuevalinnalla, mutta loukkaantuminen maajoukkueleirillä pelikauden lopulla keskeytti Nousiaisen etenemisen hetkeksi. Onnistunut kuntoutus ja kova työ ovat tuottaneet tulosta ja Nousiainen palaa pelikentille uhoa täynnä. Wolverinesin “Man behind the mask“-sarjan haastattelussa Nousiainen kertoo innostaan palata tositoimiin Vaahteraliigakentille:

-Itse tulen olemaan aggressiivinen. Joka ikinen äijä, joka tulee vastaan tulee kokemaan tämän. Olen kentän nälkäisin puolustaja vaikka kuinka paljon hapottaisi. Koskaan ei ole ollut näin iso motivaatio saada varusteita päälle ja päästä hommiin. Kaikki haluavat päästä näyttämään ja tekemään isoja pelejä ja saada sen sormuksen tämän kauden jälkeen

Päävalmentaja Vilkko on vilpittömän tyytyväinen Nousiaisen signauksesta:

Nikon halusin meille todella, hänen moottori ja asenne eivät lopu ja minulla on fiilis että se todellinen läpimurto Suomessa jäi kuitenkin tekemättä. Tätä ollaan selvästikin korjaamassa tulevalla kaudella.

Janne Lahikainen siirtyy Wolverinesiin Porvoosta

Porvoosta siirtyy Pallarin lisäksi myös täysin uusi kasvo ahmalaumaan. Tukimies Janne Lahikainen (182/90) on herättänyt huomiota merkittävällä määrällä taklauksia – kolmessa kaudessa huimat 93, joista 16,5 linjan takana. Lisäksi Lahikainen on kolannut vastustajan pelinrakentajia turffin pintaan viiden säkin verran.

-Tutun luottopelaajan saaminen joukkueeseen helpottaa valmennusta huomattavasti. Janne tulee siivoamaan oman laitansa varmuudella, mielenkiinnolla odotan tulisiko nyt jo se uran ensimmäinen syötönkatkokin. 

Lähde: Wolverines