Neljä suomalaista pyrkimässä Kanadan ammattilaissarjaan

Kuva: Arttu Tennberg, Kimi Linnainmaa, Okko Outinen ja Roni Salonen

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ja kanadalainen ammattilaissarja CFL solmivat aiemmin keväällä sopimuksen yhteistyöstä. Nyt neljä suomalaista pelaajaa osallistuu sarjan testitilaisuuteen Torontossa, Goldring Centre for High Performance Sport and Varsity Stadionilla 22-24.3.2019. Tilaisuudessa pelaajille tehdään lääkärintarkastukset sekä mitataan suoritustasoa, voimaa ja nopeutta. Lisäksi pelaajat suorittavat harjoitteita kentällä ja pääsevät eri joukkueiden haastateltavaksi. Testitilaisuuden jälkeen CFL joukkueet valitsevat pelaajia joukkueisiinsa valintatilaisuuden yhteydessä 2.5.2019.

Suomesta paikkaa kivikovaan ammattilaissarjaan lähtevät tavoittelemaan CFL:n esivalinnan täyttäneet Roostersissa pelanneet laitahyökkääjä Kimi Linnainmaa ja puolustuksen linjamies Okko Outinen, Porvoo Butchersin hyökkäyksen linjamies Arttu Tennberg sekä viime kaudella Saksassa Braunschweig Lionsissa pelannut Roni Salonen. Testitilaisuuteen osallistuu myös Kanadan ja USA:n yliopistosarjoissa uransa päättäneitä pelaajia sekä pelaajia ainakin Meksikosta, Ranskasta ja Saksasta.

CFL on perustettu vuonna 1958 ja se on Kanadan toiseksi suosituin urheilun ammattilaissarja NHL:n jälkeen. Sarjan loppuottelu (Grey Cup) on maan suurin yksittäinen urheilutapahtuma ja viime vuonna ottelulähetystä seurasi 9 miljoonaa kanadalaista. Sarjassa pelaa nykyään yhdeksän joukkuetta, neljä itäisessä ja viisi läntisessä divisioonassa. Sarjan runkosarja pelataan kesäkuun ja marraskuun välillä ja se kestää 20 viikkoa. Runkosarjakauden jälkeen kuusi joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin. Kaudella 2018 sarjassa pelaajan minipalkka oli 54000 ja joukkueiden palkkakatto 5,2 miljoonaa Kanadan dollaria. Lisätietoja aiheesta www.cfl.ca.

Lisätietoja:
SAJL pj
Roope Noronen
040-732 1469