Mestarijoukkueen runko säilynyt hyvin kasassa

Kuopio Steelers on onnistunut pitämään joukkueensa rungon hyvin kasassa offseason-rosterissaan. Listalta löytyy jokunen uusi nimi ja mm. Lontoon NFL-akatemiaan lähtenyt Jaakko Paananen palaa loppukaudesta 2021 takaisin rosteriin.

Steelers päävalmentaja Pekka Utriainen kertoo ladanneensa mestaruuden tyhjentämät akkunsa jälleen täyteen ja on valmis johdattamaan joukkonsa kohden uuden kauden haasteita. Kuopiolaiset käynnistävät talviharjoittelujaksonsa tänään 5. marraskuuta.

Utrianen kertoo seuran verkkosivuilla uskovansa nuoren joukkueensa kehittymismahdollisuuksiin.

-Ryhmä on edelleen verrattain nuori ja meidän on edelleen mahdollista ottaa isojakin steppejä joukkueena pelkästään sillä, että omat pelaajat nousevat pykälän tai pari korkeammalle tasolle. Muutamia poisjääviä pelaajia mestaruuskauden jälkeen on varmuudella, muutamat vielä miettivät jatkoaan eri syitten takia, mutta oikein hyvä fiilis on taas omasta joukkueesta.

Paananen palaa NFL-koulusta Vaahteraliigaan

Steelersin sopimuspelaajalistalta löytyy yksi mielenkiintoinen paluumuuttaja, joka menneellä kaudella jäi ilman mitalijuhlia lähdettyään hakemaan oppeja ulkomailta. NFL:n Lontoon akatemiaan elokuussa siirtynyt laitahyökkääjä Jaakko Paananen on palaamassa  kesän lopulla Suomeen ja Steelersin pelaavaan kokoonpanoon. Toistaiseksi nuori mies on ollut uudessa opissa vasta reilun parin kuukauden ajan, mutta matkaan on jo tarttunut uusia oppeja. Näin Jaakko kommentoi opintojaan:

-Varmaan eniten olen saanut peli älyä ja urheilullisuus on kasvanut suuresti. 

Paanasellakin ajatukset ovat jo jossain määrin tulevassa Vaahteraliigakaudessa, mutta pikkuisen mielessä on menneenkin kauden tapahtumat.

Mun odotuksen kaudelle 2021 on olla yksi liigan kärki laitahyökkääjistä ja tietenkin olla itse paikalla nostamassa maljaa kauden päätteeksi. Tänä vuonna vaahteramaljan missaaminen harmitti kyllä jonkin verran, mutta eniten olin onnellinen siitä, että malja tuli Kuopioon, kun tiedän kuinka paljon töitä sen eteen tehtiin joukkueena.

Steelersin offseason-rosterissa 44 nimeä

Hallitseva mestari on saanut jo lokakuun lopulla sopimuslistalleen hienot 44 pelaajan nimet. Joukkueen runko pysyy kasassa ja niitä kirkkaimpia tähtipelaajiakin löytyy listalta jo mukavasti.  Mm. laitahyökkääjä Tino Ndongo sekä takapuolustaja Iiro Pekkarinen ovat mukana heti marraskuun alusta lähtien. Ulkomaan vahvistuksista listalla ovat aiemmin jo julkaistut hollantilaiset Semmie Radji ja Jeffrey Juurlink. Lisäksi seura kertoi ranskalaisen Thomas Fillecian jatkosopimuksesta.

Tutustu:  Steelers offseason-rosteri

Kuva: Jari Turunen

Katso Jaakko Paanasen  Ruutu+ haastattelu juuri ennen lähtöä NFL-akatemiaan