Maajoukkueen pelinrakentaja Janne Lehtinen Butchersiin

 

Kaudella 2017 paluun Vaahteraliigan pudotuspeleihin tehnyt Porvoo Butchers ja maajoukkueen aloittava pelinrakentaja Janne Lehtinen, 28, ovat tehneet sopimuksen talvikaudesta 2017–2018. Try out -sopimuksen kesto on neljä kuukautta, eli maaliskuun lopussa porvoolaisjoukkue tarkastelee vielä kerran tilannetta ja tekee sitten ratkaisun kesää ja kautta 2018 ajatellen.

– Talven aikana nähdään, missä mennään, toteaa Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko sanomalehti Uusimaan uutisessa. – Hyvää asiassa on koko talven yhdessä harjoittelu ja sama kieli pelaajiston ja valmennuksen kanssa.

Lehtinen itse ottaa haasteen innolla vastaan. Hän haluaa johtaa Butchersin hyökkäystä myös maaliskuun jälkeen.

– Olen todella iloinen, että Vaahteraliigan joukkue luottaa suomalaiseen osaamiseen, Lehtinen toteaa Uusimaan haastattelussa. – Tulen varmasti tekemään kaikkeni, että Butchers ei lähde lopulta hakemaan pelinrakentajaa ulkomailta.

Kahden edellisen kauden ajan Lehtinen on edustanut I-divisioonassa pelaavaa Helsinki Wolverinesia. Heittopainotteista peliä pelannut Wolverines eteni molempien kausien päätteeksi divisioonan finaaliin, joista kuitenkin joutui poistumaan häviäjänä, kun ensin Hämeenlinna Huskies ja 2017 Kuopio Steelers olivat parempia. Kaudella 2016 Lehtinen valittiin I-divisioonaan all starsiin ja kahden kauden aikana hän heitti helsinkiläisjoukkueelle lähes 4 500 jaardia ja 74 touchdownia.

Lokakuussa Tukholmassa pelatussa Ruotsi-Suomi -maaottelussa Lehtinen johti Suomen hyökkäystä tehokkaasti heittäen neljä touchdownia Suomen 0–37 -voitossa. Vaahteraliigassa Lehtinen on edellisen kerran pelannut kaudella 2010, jolloin hän heitti Wolverinesin paidassa 1 437 jaardia ja 19 touchdownia. Tuon jälkeen pelinrakentaja on ehtinyt pelaamaan kahden kauden ajan Chabot Collegessa Yhdysvalloissa, joista jälkimmäisen kauden aloittavana pelinrakentajana. Simo Fraser Collegessa, Kanadassa Lehtinen pelasi kaudet 2013 ja 2014.

Pekka Piminäinen hyökkäyksen koordinaattoriksi

Tärkeä osa Lehtisen sopimusneuvottelussa on Butchersin hyökkäyksen koordinaattori Pekka Piminäisellä. Pitkän peliuransa ohessa ja jälkeen muun muassa vuoden nuorisovalmentajaksi valittu Piminäinen tekee näin ollen paluun muutaman vuoden jälkeen Vaahteraliiga-valmennukseen ja vastaa ensi kaudella porvoolaisten hyökkäysstrategiasta. Kaudella 2017 Butchersin hyökkäystä koordinoi Kristian Lind, joka ilmoitti jo aiemmin jättäytyvänsä sivuun Vaahteraliiga-valmennuksesta.