Kumpi jää nollakerhoon?

Torstain Vaahteraliigakamppailu Helsinki Roosters – Porvoo Butchers on yllättäen sarjan jumbofinaali. Kumpikaan joukkue ei ole kahden kierroksen jälkeen avannut pistetiliään.

Päivän ottelun osapuolista kumpikaan ei ole myöskään avannut ilmasiltaa kansainvälisille pelaajamarkkinoille. Roosters on ilmoittanut saavansa apuja loukkaantuneen keskushyökkääjänsä Karri Pajarisen tuuraajaksi, mutta italialais-amerikkalainen Mike Gentili on mukana vasta neljännellä ottelukierroksella. Butchers pitäytyy kotimaisessa rosterissaan maustettuna Suomessa pysyvästi asuvilla amerikkalaispelaajilla. Kummankaan joukkueen jenkkikiintiöstä ei ole käytetty yhtään tarjolla olevista kolmesta kiintiöpaikasta.

Roostersilla paljon poissaoloja

Helsinkiläisjoukkue on kärsinyt alkukauden peleissään loukkaantumisista ja avainpelaajien poissaoloista, Torstain kamppailuun avaavaksi keskushyökkääjäksi on kirjattu Mourad Daifi, joka on tähän mennessä kantanut palloa kahdessa aiemmassa ottelussa yhteensä 27 jaardia. Edellisessä pelissä avaavana pallonkantajana pelannut Antti Lahtinen on myös kirjattu pelaavaan kokoonpanoon.

Pelinrakentaja Miro Kadmiry kertoi edellisen pelin haastattelussaan jalan olevan hyvässä kunnossa, mutta liikkuminen kentällä kertoi toista tarinaa. Maajoukkuepelinrakentaja ei ole ainakaan juoksuvoimaltaan parhaassa tikissä. Kun vielä joukkueen pitkän heiton uhka, Johannes Jauhiainen puuttuu rosterista, tarjoillaan Butchersin puolustukselle yllätyksen mahdollisuutta nappipelillä.

Roostersin puolustuksesta puuttuu Okko Outinen, joka on pelannut kaudella ainoastaan ensimmäisessä ottelussa Steelersia vastaan. Outinen on toistaiseksi ainoa punakoneen puolustaja, joka on onnistunut säkittämään vastustajan pelinrakentajan.

Butchers jatkaa samalla miehistöllä

Porvoolaisten rosteriin on tehty ainoastaan pieniä hienosäätöjä edellisestä pelistä lähinnä hyökkäyslinjan ryhmitykseen. Muutoin mennään kalustolla, joka on käytettävissä.  Joukkueen kahdessa ensimmäisessä pelissä pelinrakentaja Jabari Harris on ottanut jalat alleen 39 kertaa ja edennyt juoksuillaan yhteensä 282 jaardia.  Miehen pysäyttäminen on haasteellista, koska melkoinen osa hänen etenemisestään tuotetaan peleillä, jotka eivät ole alkuperäisen pelisuunnitelman mukaisia. Butchersin seitsemästä touchdownista Harrisin nimiin on kirjattu neljä.

Butchersin puolustuksen ahkerin taklaaja on ollut Jesse Vuoksenturja 9,5 taklauksellaan. Torstain pelissä odotettavissa lienee juoksupelejä keskeltä linjaa, jolloin Vuoksenturjan ohella muut aloituslinjan miehet, Veeti Puustinen, Neem Rauankoski ja Asko Pajunen saavat painia Roostersin edelleen vahvan hyökkäyslinjan kanssa tosissaan.

Vaahteraliigan kamppailu Helsinki Roosters – Porvoo Butchers pelataan torstaina 13. elokuuta Helsingissä Käpylän Velodromilla. Suora lähetys Ruutu+ kanavalla alkaa 18.00 ja ottelun aloituspotku 18.30

Ottelun liput:  Lippu.fi