Kolmannen kierroksen parhaat

Kaudella 2017 Vaahteraliigassa valitaan jokaiselta kierrokselta parhaan pelaajan lisäksi myös viikon hyökkääjä ja viikon puolustaja. Viikon Fantasy Football -tähti määrittyy puolestaan suoraan ansaittujen Fantasy Football -pisteiden perusteella.

Pelaajavalinnoissa vaikuttaa pelaajan omien otteiden lisäksi myös pelaajan vaikutus ottelun voittoon, minkä vuoksi pelaajavalinnat luonnollisesti osuvat useammin voittajajoukkueisiin. Kolmannella kierroksella pelattiin kaksi ottelua, joissa kotijoukkueet pelasivat selviin voittoihin. Torstaina Hämeenlinna Huskies aloitti kautensa ryminällä, kun se kaatoi Tampere Saintsin 50–0. Maanantai-iltana Royals kaatoi Botnia Bowlissa Seinäjoki Crocodilesin lukemin 40–8.

Viikon 3 pelaaja: Stan Bedwell, Huskies

Kuva: Anu Tiilikainen

Hämeenlinna Huskies iski historiansa ensimmäisessä Vaahteraliiga-ottelussa taululle 50 pistettä ja oli hyökkäyksessä käytännössä mahdoton pysäytettävä Tampere Saintsin puolustukselle. Hyökkäyksen johtaja Stan Bedwell löi pelinrakentajan paikalla tiskiin tilastot, joita ei voi ohittaa valittaessa viikon arvokkainta pelaajaa. Bedwellin 36 heittoyrityksestä 30 onnistui (onnistumisprosentti 83) ja näillä Huskies eteni 350 jaardia. Maaleja Bedwell heitti neljä. Lisäksi Bedwell oli joukkueensa ykkösetenijä juosten.

Viikon 3 hyökkääjä: Tom Suoste, Royals

Kuva: Samppa Toivonen

Wasa Royalsin keskushyökkääjä Tom Suoste yhdessä hyökkäyksen linjan kanssa pelasi erinomaisen ottelun Seinäjoki Crocodilesia vastaan maanantai-illan Botnia Bowlissa. Suoraviivainen Suoste polki palloa eteenpäin 8,3 jaardin keskiarvolla yhteensä 131 jaardia ja teki kaksi touchdownia. Ainoastaan kerran Suoste taklattiin ennen aloituslinjaa. Suoste oli se pelaaja, joka nosti Royalsin johtoon ja vapautti sen jälkeen karkumatkalle.

Viikon 3 puolustaja: Chris Young, Royals

Kuva: Samppa Toivonen

Young saattaa tuntua jopa liian helpolta valinnalta kierroksen parhaaksi puolustajaksi jo toista kertaa peräkkäin, mutta tapa, jolla Young oli vaikuttamassa Royalsin voittoon oli hämmentävän suuri. 12 kertaa taklannut yhdysvaltalainen keräsi toistamiseen kierroksen suurimman taklausmäärän. Näistä pysäytyksistä 3,5 tapahtui aloituslinjan takana ja yksi oli säkitys.

Viikon Fantasy Football Star: Stan Bedwell, Huskies

Kuva: Anu Tiilikainen

Nähtäväksi jää, tuleeko viikon Fantasy Football –tähtitittelistä pelkästään pelinrakentajien taistelu. Bedwell keräsi heitetyistä jaardeista pisteitä 35, touchdowneista 24. Koska yksikään heitoista ei päätynyt vastustajan käsiin on Huskies-pelinrakentajan saldo näin ollen 35 + 24 = 59.

 

Viikon pelaaja:

Viikko 1: Curtis Slater, Roosters

Viikko 2: Brandon Connette, Roosters

Viikko 3: Stan Bedwell, Huskies

Viikon hyökkääjä:

Viikko 1: Bernard Luster, Roosters

Viikko 2: Bernard Luster, Roosters

Viikko 3: Tom Suoste, Royals

Viikon puolustaja:

Viikko 1: Ville-Valtteri Suojanen, Trojans

Viikko 2: Chris Young, Royals

Viikko 3: Chris Young, Royals

Viikon Fantasy Football Star:

Viikko 1: Brandon Connette, Roosters

Viikko 2: Brandon Connette, Roosters

Viikko 3: Stan Bedwell, Huskies

 

Kuvat:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Samppa´s Photography / Samppa Toivonen