Kokenut kulmapuolustaja Kurtis Ovesen Vaasaan

Wasa Royalsin aktiivinen julkaisuviikko sai jatkoa perjantaiaamuna, kun vaasalaisjoukkue tiedotti solmineensa sopimuksen yhdysvaltalaisen takapuolustajan Kurtis Ovesenin, 32, kanssa. Vuosi sitten Ovesen pelasi Saksassa GFL2-sarjassa pelaavassa Assindia Cardinalsissa.

California Polytechnicissä (NCAA I-divisioona) yliopistouransa pelannut, Puerto Ricossa syntynyt ja Los Angelesissa kasvanut Ovesen (185 cm/ 91 kg) on pelannt Saksan lisäksi myös muun muassa Italiassa ja Australiassa.

– Olen pelannut keskushyökkääjänä, laitahyökkääjänä, kaikilla puolustuksen takakentän paikoilla ja vähän jopa pelinrakentajana sekä tietysti erikoisjoukkueissa, Ovesen kuvailee Royalsin uutisessa. – Harjoituksissa olen ollut myös blokkaavana keskushyökkääjänä ja sisempänä laitahyökkääjänä. En sano, että olen huippu jokaisella pelipaikalla, mutta pyrin jokaisella pelipaikalla hyödyntämään henkilökohtaisia taitojani soveltuvin osin.

Kaudella 2017 Saksassa Ovesen teki laitahyökkääjänä yhden maalin ja palautti potkuja, mutta pääasiassa yhdysvaltalainen pelasi kulmapuolustajan paikalla. 10 ottelussa tilastoihin kertyi 36 taklausta, yksi puolustettu heitto sekä yksi peitetty ja yksi aiheutettu rähmäys.

Pitkään maailmaa kiertäneelle Ovesenille maailma on pieni paikka, ja tästä syystä hänellä on entuudestaan tuttuja Suomessakin. Helsinki Wolverinesin I-divisioonajoukkueen pelinrakentaja ja useita Vaahteramaljoja voittanut Robert Johnson on tuntema pelaaja jo vuosien takaa. Johnson tuli Suomeen ensikerran vuonna 2007, eikä tuo jäänyt Ovesenilta huomaamatta.

– Opin tuntemaan hänet junior collegesta ja Texas Tech -yliopistosta. Kun ensikertaa kuulin hänen pelaavan Suomessa, niin silloin omakin kiinnostukseni merentakaiseen pelaamisen alkoi.

Ovesenin otteita Saksasta kaudelta 2017:

Royalsin manageri Seppo Evwaraye näkee Ovesenissa runsaasti myös henkistä voimavaraa, ja torstaina julkistetun Stacey Thomasin, 33, lisäksi puolustukseen astuu nyt myös toinen kokenut johtaja 32-vuotiaan Ovesenin muodossa.

– Kurtis on monipuolinen veteraanipelaaja, Evwaraye kommentoi. – Hänellä on pitkä historia johtajan roolista eri joukkueissa. Halusin kypsän pelaajan, josta saamme myös irti enemmän kuin pelkästään oman pelisuorituksen. Hän on isokokoinen ja erittäin fyysinen pelaaja. Hän istuu meidän muottiin ja siihen miten haluamme ensi vuonna Vaahteraliigassa puolustaa.

Takakentän osalta Royalsin pelaajapaletti alkaa Ovesenin osalta olemaan hyvässä mallissa. All stars –kulmapuolustaja Rufail Khalifa ja Ovesen lukittautuvat laitahyökkääjiin ja safetyn paikat täyttyvät Stacey Thomasin, Viktor Männyn ja Walter Vasanojan toimesta.

Royals on Ovesenin myötä julkistanut kahden yhdysvaltalaispelaajan sopimukset, sillä pelinrakentaja Isaac Fisherin sopimus paljastettiin alkuviikosta. Kolmas pelaavaan kokoonpanoon mahtuva USA-pelaaja on Evwarayen mukaan keskushyökkääjä, ja hänen sopimuksensa julkistettaneen piakkoin. Lisäksi Royals on tuomassa Yhdysvalloista kaksi valmentajaa.

Vuonna 2013 Ovesen pelasi USA:n lisäksi myös Brisbanessa, Australiassa:

Katso myös:

Ovesen kertoo Royalsin uutisessa tarinoita uransa varrelta

Stacey Thomas jatkaa Royalsissa

Isaac Fisher on Royalsin pelinrakentaja