Kokemusta ja nuorta voimaa Roostersiin

Helsinki Roostersin pelaajarinki saa lisää kokemusta kun Esa Vanhoja palaa kasvattajaseuraansa. Päävalmentaja Mikko Koikkalainen on iloinen nähdessään Vanhojan jälleen joukkueensa riveissä.

– Esa Vanhoja on valmentajan ihannepelaaja. Me tulemme käyttämään häntä siellä missä häntä eniten tarvitaan, eli hän tulee pelaamaan sekä hyökkäystä että puolustusta. Esa on päässyt nopeasti sisään joukkueen rytmiin sekä harjoitusmielessä että porukan sisälle. Kiva saada hänet takaisin punaiseen pelipaitaan.

Uutena kasvona joukkueeseen liittyy Saints-kasvatti Benjamin Ylipää. Viime talven Yhdysvalloissa viettänyt nuori pelaaja teki vaikutuksen päävalmentaja Koikkalaiseen jo Vaahteraliigan debyyttikaudellaan.

– Benjamin on loistava lisä Kallen työkalupakkiin. Hän jäi heti ensimmäisessä Vaahteraliiga-pelissään mieleeni kaudella 2016, kun nuorena miehenä pelasi Saintsin riveissä. Kova urheilija, monipuolinen, pystyy pelaamaan useaa takakentän tai tukimiehen paikkaa ja tekee sitä mitä pyydetään. Ja hänen viime vuoden kokemus JUCO:sta on tuonut vielä hieman lisää jämäkkyyttä peliin.

Ylipää ei ole myöskään jäänyt pimentoon puolustuksenkoordinaattori Kalle Karppiselta.

– Benjamin Ylipää liittyi treenivahvuuteemme helmikuussa, ja osoitti nopeasti pystyvänsä omaksumaan pelisysteemimme ja ottamaan paikkansa puolustuksen takakentällämme. Benjamin on kehittynyt kovasti pelaajana viimeisten muutaman vuoden aikana mm. USA:n yliopistosarjassa vietetyn kauden myötä, ja uskonkin että hän tulee nousemaan isoon rooliin puolustuksessamme tällä kaudella.

Myös Esa Vanhoja on tervetullut lisä Karppisen koordinoimaan Roosters puolustukseen.

– Esa Vanhoja taas on Roostersille jo tuttu mies, joka on hienoa nähdä takaisin punaisessa paidassa. Aloitettuaan Vaahteraliigauransa aikanaan kulmapuolustajan paikalla, Esakin on käynyt pelaamassa rapakon takana ja kerännyt kokemusta useilta eri pelipaikoilta sekä puolustuksen että hyökkäyksen puolella. Hän pystyykin auttamaan meitä monipuolisessa roolissa molemmin puolin palloa, mikä antaa meille arvokasta joustavuutta pitkää kautta varten, Karppinen kuvailee Vanhojan monipuolisuutta.

Seuraavassa Esa Vanhojan mietteitä paluusta punaiseen pelipaitaan:

Mikä sai palaamaan Roostersiin?

– Olen kärsinyt viimeiset pari vuotta rasitusvammasta joka on rajoittanut treenaamista todella paljon ja samalla estänyt pelaamisen liigatasolla. Olen saanut vihdoin vamman selätettyä ja vetänyt hyvän ja ehjän off-seasonin, joten nyt on korkea aika palata kotiin, kun olen taas täydessä pelikunnossa. Roosters on Suomen paras jenkkifutisorganisaatio, joten ei joukkueeseen liittymiseen sen erikoisempia syitä tarvittu, kaikkihan tänne haluavat pelaamaan.

Millä tavoittein kohti tulevaa kautta?

– Tavoitteena on olla mahdollisimman paljon hyödyksi joukkueelle, ja olla käytettävissä aina kun tarvitaan ja siellä missä tarvitaan. Joukkueen tavoite on voittaa Suomen mestaruus, joten yritän antaa kaiken mahdollisen avun tuon tavoitteen saavuttamiseksi. Toivottavasti teen myös itse muutaman pelin siinä sivussa.

Terveiset Roosters-kannattajille?

– Saapukaa peleihin sankoin joukoin ja muistakaa ottaa torvet mukaan!

Seuraavassa Benjamin Ylipään ajatuksia Roostersiin siirtymisestä.

Kerrotko vähän jefutaustastasi?

– Fudiksen olen aloittanut Tampereella 2010 ja siellä pelannut aina 2017 asti. Kauden 2018 olin Jenkeissä Diablo Valley Collegessa.

Mikä sai siirtymään Roostersiin?

– Roostersin valitsin valmennuksen tason ja kansainvälisten pelien takia.

Millä tavoittein kohti tulevaa kautta?

– Tavoitteena on nolla tappiota kauden päätyttyä.

Terveiset Roosters-kannattajille?

– Tulkaahan sankoin joukoin matseihin, kohta nähdään!

Tervetuloa joukkueeseen Esa ja Benjamin!

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Roosters arkisto, Jarmo Vehkomäki