Kierroksen 8 parhaat

Kaudella 2017 Vaahteraliigassa valitaan jokaiselta kierrokselta parhaan pelaajan lisäksi myös viikon hyökkääjä ja viikon puolustaja. Viikon Fantasy Football -tähti määrittyy puolestaan suoraan ansaittujen Fantasy Football -pisteiden perusteella.

Pelaajavalinnoissa vaikuttaa pelaajan omien otteiden lisäksi myös pelaajan vaikutus ottelun voittoon, minkä vuoksi pelaajavalinnat luonnollisesti osuvat useammin voittajajoukkueisiin. Kahdeksas peliviikko tarjosi kaksi jännitysnäytelmää ja yhden selvemmän voiton. Torstaina Wasa Royals karkasi Tampere Saintsilta jo avauspuolikkaalla ja otti lopulta tyylipuhtaan 49–14 -voiton. Lauantaina Porvoo Butchers puolestaan kävi ryöstöretkellä Hämeenlinnassa ja kaatoi Huskiesin vähämaalisessa ottelussa 8–19. Kierroksen todellinen jännitysnäytelmä nähtiin Seinäjoella, jossa Crocodiles voitti Trojansin lopulta vasta hyökkäyskilpailun päätteeksi 27–21.

Kierroksen 8 pelaaja: Rickey Stevens

Kuva: Sami Ranta

Tuore Puolan mestari liittyi Butchersin vahvuuteen vasta alkuviikosta ja muistutti välittömästi lauantaina omasta juoksuvoimastaan. Edellisen kerran Vaahteraliigassa vuonna 2015 pelannut Stevens keräsi kierroksen suurimman kokonaisjaardimäärän ja kantoi Huskiesia vastaan palloa peräti 34 kertaa. 175 juostun jaardin lisäksi Stevens viimeisteli yhden touchdownin. Yksittäisistä pelaajista Stevensin vaikutus otteluun oli peliviikolla 8 ehdottomasti suurin, joskin palkinto olisi voinut mennä kollektiivisesti myös Butchersin hyökkäyksen linjalle.

 

Kierroksen 8 hyökkääjä: Tom Suoste

Kuva: Samppa Toivonen

 

Myös Royalsin keskushyökkääjä Tom Suoste oli kahdeksannella peliviikolla oivalla pelipäällä. Ensimmäisellä puoliajalla ottelussa Saintsia vastaan vaasalaiset ratkaisivat ottelun lähinnä heittopelillä Suosteen kantaessa palloa ainoastaan muutamia kertoja. Mutta kun toisella puoliajalla palloa iskettiin enemmän numeron 40 käsiin, tulosta alkoi syntyä kiihtyvällä tahdilla myös nurmea pitkin. Suoste juoksi yli 11 jaardin keskiarvolla 158 jaardia ja teki kaksi touchdownia.

 

Kierroksen 8 puolustaja: Cory Magwood

Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Crocodilesin tukimies Magwood on ehdottomasti yksi liigan varmimmista taklaajista. Tästä osoituksena Magwood niittasi Trojansia vastaan 11 taklausta, joista yksi oli pelinrakentajasäkitys ja 2,5 aloituslinjan takana. Maanantain trillerissä Magwoodin rooli Trojansin keskushyökkääjä Josh Quezadan pysäyttämisessä oli merkittävä. Kerran Quezada pyristeli 50-jaardisen touchdowniin, mutta 13 muulla yrityksellä Quezadalla tilastoitiin vain 25 jaardia.

 

Kierroksen 8 Fantasy Football Star: Justin Sottilare

Kuva: Samppa Toivonen

Wasa Royalsin pelinrakentaja Justin Sottilare on toista kertaa peräkkäin Fantasy Football Star. Saintsia vastaan Sottilare heitti jo avauspuoliajalla neljä touchdownia, ja kaiken kaikkiaan yhdysvaltalaiselle kirjattiin maalien lisäksi 286 jaardia eikä ainuttakaan syötönkatkoa. Fantasy Football -pisteiksi muutettuna tämä on 28 + 24 – 0 = 52.

 

Viikon pelaaja:

Viikko 1: Curtis Slater, Roosters

Viikko 2: Brandon Connette, Roosters

Viikko 3: Stan Bedwell, Huskies

Viikko 4: Roman Runner, Huskies

Viikko 5: Darion Hall, Butchers

Viikko 6: Curtis Slater, Roosters

Viikko 7: Spencer Cutlan, Royals

Viikko 8: Rickey Stevens, Butchers

Viikon hyökkääjä:

Viikko 1: Bernard Luster, Roosters

Viikko 2: Bernard Luster, Roosters

Viikko 3: Tom Suoste, Royals

Viikko 4: Brandon Connette, Roosters

Viikko 5: Roman Runner, Huskies

Viikko 6: Jaska Värinen, Crocodiles

Viikko 7: Raleigh Yeldell, Saints

Viikko 8: Tom Suoste, Royals

Viikon puolustaja:

Viikko 1: Ville-Valtteri Suojanen, Trojans

Viikko 2: Chris Young, Royals

Viikko 3: Chris Young, Royals

Viikko 4: Juha Yli-Arvela, Huskies

Viikko 5: Santtu Äyräväinen, Roosters

Viikko 6: Tahj Jones, Huskies

Viikko 7: Rufail Khalifa, Royals

Viikko 8: Cory Magwood, Crocodiles

Viikon Fantasy Football Star:

Viikko 1: Brandon Connette, Roosters

Viikko 2: Brandon Connette, Roosters

Viikko 3: Stan Bedwell, Huskies

Viikko 4: Stan Bedwell, Huskies

Viikko 5: Brandon Connette, Roosters

Viikko 6: Brandon Connette, Roosters

Viikko 7: Justin Sottilare, Royals

Viikko 8: Justin Sottilare, Royals

 

Otsikkokuva:

Sami Ranta

Kuvat:

Sami Ranta

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Samppa Toivonen