Kärkikamppailu: Steelers haastaa Roostersin

Roostersin Adam Connette (vas.) ja Steelersin Toni Hartikainen taistelemassa pallosta Velodromilla kesäkuussa. Kuva: Jarmo Vehkomäki

Ennen EM-kisataukoa, jokainen Vaahteraliiga-joukkue pääsee vielä taistelutantereelle. Kierros 10 käynnistyy Kuopiossa, jossa Steelers (5-1) saa kiivaan savolaisyleisön edessä vieraakseen Helsinki Roostersin (7-0).

Aiempi kohtaaminen:

Ensimmäisen kerran tällä kaudella nämä joukkueet iskivät yhteen Velodromilla reilu kuukausi sitten. Tuolloin Roosters oli parempi lukemin 55–26. Brandon Connette heitti helsinkiläisille neljä touchdownia ja juoksi itse toiset neljä. Myös Steelersin Seth Peters heitti neljä touchdownia, joista kaksi Charles Wortille ja kaksi Johannes Jauhiaiselle.

Panos:

Roosters porskuttaa tällä hetkellä vakuuttavasti kohti runkosarjan voittoa. Steelers voi silti vielä uhmata Kukonpoikien voittoa, mikäli se onnistuu kotikentällään yllättämään hallitsevan mestarin. Roosters kuitenkin lähtee Kuopioon ennakkosuosikkina.

Tino Ndongo on kuntoutunut erinomaiseen vireeseen:

Seuraa tätä: tehokas heittopeli

Väinölänniemellä on yhteiskattauksessa tarjolla tämän kauden parhaat heittojoukkueet. Brandon Connette on viikosta toiseen jakanut palloa Adam Connettelle (12 touchdownia), Kimi Linnainmaalle (9 touchdownia) sekä Alexander Wasiljeffille ja Tommi Pinnalle. Eikä unohtaa Miro Kadmiryä, joka muutama vuosi sitten muuntui pelinrakentajasta laitahyökkääjäksi nimenomaan Kuopiossa.

Seth Peters on parin viime viikon ajan päässyt harjoittelemaan koko laitahyökkääjäosastonsa kanssa. Johannes Jauhiainen (9 touchdownia) oli tehokas jo edellisessä Roosters-ottelussa ja nyt Tino Ndongo pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan liigaa kotiyleisönsä edessä. Kahdessa edellisessä ottelussa Ndongo on tehnyt kolme maalia. Petteri Vilpponen on päässyt viime aikoina harjoittelemaan Petersin kanssa enemmän kuin alkukaudesta ja lisäksi mm. Waltteri Kinnunen väläytteli omaa osaamistaan jo Vaasassa.

Wort oli edellisessä ottelussa ensisijaisesti keskushyökkääjä, mutta jos Aku Uotila jatkaa samankaltaisia otteita kuin Royalsia vastaan, on Steelersillä varaa käyttää Wortia myös laidassa.

Roostersin puolustus on tilastojen valossa varsin ilmatiivis – keskimäärin 158 jaardia ottelua kohden ja yhteensä 11 touchdownia. Steelersin puolella vastaavat lukemat ovat 279 ja 14 ja sijoitus koko liigan viimeinen. Nähtäväksi, miten Steelersin uudistunut puolustus pystyy mukautumaan Roostersin heittopeliin. Tätä urakkaa ei helpota se, että Iiro Pekkarinen on sivussa ja Justin Bellin status epävarma. Donavan Haydenin rooli on mielenkiintoinen seurattava, sillä Hayden pystyy pelaamaan kauempana aloituslinjasta puolustamassa heittoa tai vastaavasti ryntämään linjan päädystä Connetten kimppuun.

Curtis Slater on ottanut Roostersille tällä kaudella viisi syötönkatkoa ja myös Viljo Lempinen pelaa jälleen hienoa kautta.

Karri Pajarinen on Roostersin kokoonpanosta torstaina pois, joten Henri Jussila aloittaa keskushyökkääjänä:

Taisteluparit: Seth Peters ja Brandon Connette

Vaikka eivät kentällä samaan aikaan olekaan, on Peters ja Connette varsin korkeatasoinen kaksikko seurattavaksi. Yhteensä herrat ovat heittäneet tällä kaudella 51 touchdownia ja vain neljä syötönkatkoa. Lisäksi kummaltakin löytyy kykyä edetä itse pallon kanssa ja hankkia lisäaikaa omalla liikkeellään. Se, kumman tilastot ovat torstaina kovemmat, määrittää hyvin suurella todennäköisyydellä myös illan voittajan.

Erikoista: Andy Bezaire

Viime viikolla Steelers ilmoitti vapauttaneensa Bezairen puolustuksen koordinaattorin paikalta. Ja käytännössä samaan aikaan Roosters kertoi Bezairen liittyneen helsinkiläisten valmennusryhmään. Parin vuoden ajan Steelersissä vaikuttanut Bezaire omaa varmasti paljon tietoa Steelersin vahvuuksista ja mahdollisista heikkouksista.

 

Vaahteraliiga, 10. peliviikko:

TO 19.07.2018 | 18:30 | Väinölänniemi, Kuopio:

Kuopio Steelers – Helsinki Roosters

Live-tilastot: http://www.sajl-tilastot.net/vaahteraliiga/steelers-roosters-19-07-2018/

Ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä myös Ruudusta, jossa ennakkostudio käynnistyy kello 18. Lähetyksen näet tästä: https://www.ruutu.fi/stream/3262584

Huomaa myös:

TeeDee-podcastin ennakko

Steelers-ennakko

Roosters-ennakko