Justin Williamsista Royalsin keskushyökkääjä

 

Torstaina Vaahteraliiga-kauden avauksessa pelaava Wasa Royals ei aikaillut uuden keskushyökkääjän hankkimisessa. Muutama viikko sitten jalkansa loukanneen Jacquice Lockettin korvaaja Justin Williams harjoitteli jo torstaina joukkueen kanssa.

Williams ja Lockett pelasivat yliopistourallaan samassa joukkueessa (Kentucky State Thorobreads), mutta pelillisesti kaksikko on melkeinpä toistensa vastakohtia. Siinä missä Lockett oli joukkueen fyysinen murskajuoksija, oli Williams vikkelä etenijä jolla oli vahva rooli myös heittopelissä.

– Pystyn juoksemaan keskeltä, pystyn juoksemaan ulkoa, pystyn pelaamaan laitahyökkääjänä ja ottamaan palloja kiinni, ja olen myös pelannut pelinrakentajana ja voin heittää palloa itsekin. Olen dynaaminen pelaaja kaikessa tekemisessä, kuvailee Williams itseään pelaajana Royalsin uutisessa.

Muutamaan vuoteen Williams ei ole pelikentällä käynyt, mutta on harjoitellut ja pitänyt itsensä kunnossa. Yliopistouran jälkeen paremmalla tuurilla olisi hänen uransa saattanut kulkea myös toista reittiä.

– Olin neljän vuoden ajan aloittava keskushyökkääjä high schoolissa, ja neljän vuoden ajan yliopistossa. Vaikka minua ei varattu NFL:ään, pääsin varaamattomana sopimuspelaajana Atlanta Falconsin leirille. Siellä valitettavasti hommat jäivät kesken, kun loukkaannuin aika aikaisessa vaihesssa leiriä.

Ennakkoluulottomasti kauden avaukseen

Royals joutuu heti kauden avauksessa kovaan testiin, sillä torstai-iltana Velodromilla vastassa oleva Helsinki Roosters on tuoreimmissa arvioissa nostettu Euroopan seurajoukkueiden kärkikolmikkoon.

– Mikä sen parempi tapa aloittaa kausi, kuin mestaria vastaan. Pääsemme heti mittaamaan tasomme, ja ainakin itse pidän pelaamisesta mahdollisimman kovaa vastusta vastaan, sillä siinä saa ulosmitata oman potentiaalinsa, toteaa Williams päättäväisesti.

Vaahteraliiga-kausi 2018 käynnistyy siis torstaina, kun Roosters ja Royals kohtaavat Velodromilla kello 18.30. Avauskierroksen toinen ottelu pelataan Tampereella lauantaina. Pyynikillä iskevät tuolloin yhteen Saints ja sarjanousija Steelers.

Tulevana kesänä jokainen Vaahteraliiga-ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruudusta. Hintaan 9,95 €/kuukausi pääset siis nauttimaan myös niistä otteluista, joita et paikan päälle ehdi kokemaan.

Vaahteraliiga 2018, avauskierros:

TO 10.05. kello 18.30 Velodromi, Helsinki
Roosters  –  Royals
LA 12.05. kello 15.30 Pyynikki, Tampere
Saints  –  Steelers

Justin Williamsin työnäytteitä Kentucky State Universitystä: