Jon Brown Crocodilesin pelinrakentajaksi

Seinäjoki Crocodiles on solminut sopimuksen yhdysvaltalaisen pelinrakentaja Jon Brownin kanssa. 27-vuotias QB on pelannut Euroopassa aiemmin Italian, Ranskan ja Puolan pääsarjoissa.

Jon Brown pelasi kaudella 2020 ranskalaisen Catalan Grizlies-joukkueen miehistössä.  Koronaviruksen takia maan sarja keskeytettiin neljän pelikierroksen jälkeen.  Kausi 2018 miehellä kului Puolassa Wyszków Rhinosin pelinrakentajana ja 2017 Bolzano Giantsin paidassa.  Yliopistopelinsä Brown pelasi Arizonassa Glendale Community Collegen joukkueessa.

Omassa Europlayers-profiilissaan Brown kuvaa itseään dual-threath pelinrakentajaksi. Juuri monipuolisuuden Crocodiles-päävalmentaja Samu Juppo kertoo olevan yksi merkittävimmistä tekijöistä, miksi valinta kohdistui juuri Browniin.

– Pelinrakentajan valinnassa odoteltiin ihan viime tinkaan ja seurattiin Euroopan sarjojen tilannetta, mutta päätös oli pakko tehdä tässä vaiheessa, että kuviot saadaan ajettua sisään kauden alkuun. Meillä Crocoissa on pitkä historia importtien kanssa, tästä syystä verkostot Euroopan sarjoihin ovat erittäin hyvät ja Jonin tapauksessa häneen päädyttiin juuri lukuisten suositusten ansiosta. Kahdella muulla jäljellä olevalla kandidaatilla oli jenkkikouluista kovemmat meriitit, mutta Brown keräsi kehuja niin entisiltä pelikavereilta kuin vastustajilta. Häntä luonnehdittiin hyväksi joukkuepelaajaksi, sekä playmakeriksi, joka pystyy niin juoksemaan kuin heittämään tarkasti.

Kaudella 2020 Crocodilesin pelinrakentajana pelasi walesilainen Spencer Cutlan. Tulevalle kesälle Crocodiles on kiinnittänyt joukkueeseensa yhdysvaltalaisen keskushyökkääjän Christian Powellin. Joukkueessa on Brownin sopimuksen jälkeen tilaa vielä yhdelle yhdysvaltalaispelaajalle. Aiemmin seura on julkaissut ranskalaisen takapuolustaja Antony Rodriguesin sopimuksen.

Lähde: Crocodiles