Johannes Jauhiainen johdatti Steelersin voittoon – Darion Hall pysyi kuopiolaisten pihdeissä

Lauantaiottelu Kuopio Steelersin ja Porvoo Butchersin välillä oli varsin vivahteikas. Kotijoukkueen Johannes Jauhiainen iski toisella neljänneksellä 20 pistettä ja niiden myötä Steelers eteni 34–17 (20–3) -voittoon.

Steelers aloitti ottelun varsin tahmeasti. Hyökkäys ei tuottanut uusia yrityksiä, vaan pelinrakentaja Seth Petersillä oli jatkuvasti kiire ja Butchers onnistui pimentämään nopean heittopelin. Kun lisäksi Steelers epäonnistui kerran aloituspotkun palautuksessa ja kerran lentopotkussa, sai vierasjoukkue hyviä tilanteita toistuvasti.

Mutta eipä ollut porvoolaistenkaan hyökkäys parhaimmillaan. Hyvistä tilanteista huolimatta ainoastaan Joni-Petteri Malkan potkun tuottamat kolme pistettä koristivat Butchersin pistesaraketta avausneljänneksen jälkeen. Kerran epäonnistui kenttäpotkumaali ja kerran Butchersilta loppuivat yritykset kesken kahdeksan jaardin päästä maalialueesta.

Toinen neljännes oli Steelersin juhlaa. Roman Runner piti Charles Wortin kurissa, mutta toisella laidalla Johannes Jauhiaiselle porvoolaiset eivät löytäneet sopivaa puolustajaa. Seurauksena Jauhiainen teki neljänneksen aikana kolme touchdownia ja potki itse kahden perään lisäpisteen haarukkaan. Näiden myötä Steelers johti tauolla 20–3.

Johannes Jauhiaisen kolmas touchdown-sivallus:

 

Avauspuoliajan suurin onnistuja oli kollektiivina Steelersin juoksupuolustus, joka sulki käytännössä kokonaan Darion Hallin juoksut. Ennen lauantaita Hall oli juossut yli kahdeksan jaardin keskiarvolla. Nyt pisin juoksu oli 11 jaardia ja keskiarvo vaivoin yli kolme jaardia.

Butchersin heittopeli oli edelleen ailahtelevaa. Janne Lehtinen onnistui kolmessa ensimmäisessä heitossaan, mutta sen jälkeen vain noin joka neljäs avauspuoliajan heitoista päätyi kiinniotoksi. Lisäksi kerran heiton katkaisi Santeri Inkinen ja kerran 16-vuotias Iiro Pekkarinen, joka koppasi laitahyökkääjästä kimmonneen pallon. Pekkarinen pelasi jälleen muutenkin erittäin ennakkoluulottomasti.

 

Bellin juoksut ratkaisevat pelin

Toisen puoliajan alussa Lehtisen heitot kuitenkin napsahtivat toistuvasti kohteisiinsa ja Butchers eteni nopeasti maalialueen läheisyyteen. Hall rynni pallon kanssa eteenpäin, mutta menetti otteen pelivälineestä. Butchersin onneksi Mikko Seppänen peitti pallon maalialueella. Tästä porvoolaisille ensimmäinen touchdown, jonka päätteeksi Malka potkaisi tilanteeksi 20–10.

Steelersin kuittaus tuli hetken päästä, kun Justin Bell juoksi kauden toisen touchdowninsa. Kun Jauhiainen onnistui Bellin juoksun jälkeen pistepotkussaan, oli tilanne 27–10. Näissä numeroissa päättyi ottelun kolmas neljännes. Butchers otti pelkästään Bellin maaliin päättyneen hyökkäysvuoron aikana kolme 15-jaardista rangaistusta ja koko ottelussa rangaistuksia kirjattiin vieraille 116 jaardia.

Päätösneljänneksellä näytti jo hetken siltä, että Steelers juoksee Butchersilta karkuun. Justin Bell ja Seth Peters toivat juoksuillaan kuopiolaiset iskuetäisyydelle, mutta vuoro kuitenkin lopulta päättyi Petersin heittämään syötönkatkoon, jonka otti porvoolaisten takamies Mitch Dalley.

Välähdys Justin Bellin nopeudesta:

 

Butchersin oli nyt pakko tehdä touchdown, ja siinä porvoolaisjoukkue myös onnistui. Pitkän vuoron päätteeksi Darion Hall kavensi, ja Malka potkun päätteeksi eroa oli enää kymmenen pistettä. Tämän jälkeen Butchers onnistui lyhyessä aloituspotkussaan ja sai pallon takaisin. Vuoro kuitenkin päättyi epäonnistuneeseen kenttäpotkumaaliin, mikä osaltaan mursi vierasjoukkueen selkärangan.

Bell otti lopullisesti ratkaisijan viitan itselleen halkaisemalla puolustuksen puolesta kentästä ja juoksemalla ottelun toisen touchdowninsa. Tämän jälkeen ottelussa ei enää pistesuorituksia nähty, ja peli päättyi siis lukemissa 34–17.

Justin Bellin juoksukeskiarvo oli lopulta komea, sillä yhdeksällä yrityksellä Bell juoksi 113 jaardia viimeisteli kaksi maalia. Näiden jaardien myötä Steelers voitti ottelun juoksujaardit lukemin 166–161, mihin moni ei olisi välttämättä ennen ottelua olisi uskonut.

Voiton myötä Steelers otti yksin haltuunsa liigan toisen sijan. Butchers jatkaa kolmantena.

Vaahteraliiga, 6. peliviikko

Kuopio Steelers – Porvoo Butchers (0–3, 20–0, 7–7, 7–7)

Live-tilastot: http://www.sajl-tilastot.net/vaahteraliiga/steelers-butchers-16-06-2018/