Isokokoinen Kyle Nolan Saintsin pelinrakentajaksi

 

Tampere Saintsin hyökkäyspeliä mestaroi tulevana kesänä yhdysvaltalainen Kyle Nolan, 24. Vaahteraliigaan Nolan (198 cm/105 kg) saapuu Portugalista, jossa hän on syyskuusta asti toiminut lissabonilaisen Devils-joukkueen pelinrakentajana ja hyökkäyksen koordinaattorina. Samassa joukkueessa pelaa myös portugalilaiskeskushyökkääjä Juzz Tiny, joka pelasi Tampereella kaudella 2017 ja joka teki sopimuksen tulevasta kesästä jo aiemmin.

Yliopistourallaan Nolan pelasi Georgetown Hoyasissa (NCAA I-divisioona, FCS) saaden peliaikaa jokaisen neljän kauden aikana. Junior- ja senior –kausien aikana Nolan aloitti ja pelasi kaikki joukkueensa pelit, ja kun college-ura kauden 2015 päätteeksi loppui, oli Bradfordista (Connecticut) kotoisin olevalla pelinrakentajalla hallussaan useampikin keskeinen koulun ennätys:

  • heittoyritykset 1 011
  • onnistuneet heitot 565
  • hyökkäysjaardit 6 269

Heitetyissä jaardeissa (5 750), heitetyissä maaleissa (35) ja heittojen onnistumisprosentissa (56) Nolan on Georgetownin historian toiseksi ansioitunein. Viimeisellä kaudellaan hän heitti Lafayettea vastaan 311 jaardia ja viisi touchdownia sekä juoksi lisäksi 48 jaardia. Työnäyte teki hänestä FCS-tason viikon hyökkääjän.

Yliopistouransa päätteeksi, keväällä 2016 Nolan sai viestin Baltimoresta:

– Marc Trestman (NFL-joukkue Ravensin tuolloinen hyökkäyksen koordinaattori) tekstasi minulle ja toivotti tervetulleeksi, Nolan kertoi toukokuussa 2016 Georgetown Hoyasin sivuilla.

Rookie minicamp ei kuitenkaan lopulta avannut Nolanille tietä Super Bowl MVP Joe Flaccon seuraksi Ravensiin.

Kyle Nolanin huippuhetkiä viimeiseltä yliopistokaudeltaan:

Pikavauhdilla Paholaisesta Pyhimykseksi

Portugalissa Nolanin tehokkuus on ollut huipussaan. Liga Portuguesa de Futebal Americanoa on pelattu neljän kierroksen verran, ja Devils on LPFA:n kärjessä maalierolla 228–51. Tulevana viikonloppuna Devils ei pelaa, mutta ennen joulutaukoa Nolan, Tiny ja muut ”Paholaiset” kohtaavat vielä sarjanousija Evora Eaglesin.

Portugalin liigan tauoista ollaan erityisen kiinnostuneita myös kaudella 2017 Vaahteraliigassa kuudenneksi sijoittuneen Tampere Saintsin päämajassa. LPFA:n loppuottelu pelataan huhtikuun 28. päivä, ja mikäli Vaahteraliigan tuleva kausi pelataan suunnilleen samoilla aikamääreille kuin 2017, alkaa liigarähinä Suomessa toukokuun alkupuoliskolla. Sekä Nolanilla että Tinylla ei siis ole liiaksi aikaa muuttua paholaisista pyhimyksiksi.

– Portugalin kauden päättyminen kohtalaisen myöhään keväällä on haaste Saintsille, todetaan myös Saintsin tiedotteessa. – Mutta kun Lissabon Devils lupautui lainaamaan miestä Suomeen taukoviikolla, pääsee Kyle sovittamaan kuvioita kuntoon Suomen kautta varten hieman etukäteen.

Kyle Nolanin sopimuksen myötä Saintsilla on jo hyvissä ajoin ennen joulua tiedossa kauden 2018 yhdysvaltalaispelaajien nimet. Nolanin lisäksi tamperelaiset solmivat aiemmin syksyllä jatkosopimukset tukimies Tony Ballonin sekä takamies Elliott Jeffcoatin kanssa.

Lue myös:

Saints-uutinen Nolanin sopimuksesta