Innokkaimmat kutsuvat Pyynikin lauantai-ottelua kauden ensimmäiseksi pudotuspeliksi

SaintsButchersTwitter

Tampere Saints ja Porvoo Butchers kohtaavat toisen kerran 1,5 viikon sisällä

Viime viikon tiistaina toisiaan vastaan Porvoossa pelanneet Tampere Saints ja Porvoo Butchers pelaavat ovat jälleen lauantaina vastakkain – tällä kertaa Tampereen Pyynikillä. Aiempi kamppailu Porvoossa päättyi Saintsin kauden avausvoittoon, kun tamperelaiset hakivat Porvoosta pisteet selvin numeroin 29–52.

Butchersin päävalmentaja Kari Leivoja antaa Saintsille täyden tunnustuksen voitto-ottelusta. Alkukaudesta tamperelaiset kärsivät suuria tappioita, mutta edellisessä ottelussa peli-ilo loisti kauas.

– Saints on hyvin valmennettu, kurinalainen joukkue, Leivoja kertoo. – Erityisesti heidän hyökkäyksen pelaama zone-juoksu oli tulosta vahvan hyökkäyksen linjan yhteispelistä.

Tamperelaisten pääkäskyttäjä Teemu Majander uskoo, että tuleva ottelu jatkuu siitä, mihin edellinen jäi – ainakin henkisellä tasolla.

– Butchers on varmasti sisuuntunut viime kertaisesta kohtaamisesta, Majander toteaa. – Heillä on paljon hampaankolossa ja halu näyttää, ettei edellinen peli ollut parasta, mitä heiltä sopii odottaa.

– Me taas haluamme tuoda sen saman itsevarman, taistelevan ja toisiaan tukevan joukkueen, joka viimeksi Porvoon kaatoi, myös kotiyleisön eteen.

 

Saintsin hyökkäys liigan ykkönen edetyissä jaardeissa

Puolentoista viikon juhannustauon aikana joukkueiden pelissä tuskin on tapahtunut suuria muutoksia. Saintsin pelinrakentaja Dominic Bona pelasi Porvoossa huippuottelun ja Bonan johdolla Saintsin hyökkäys on noussut jaardimäärissä mitattuna koko liigan tehokkaimmaksi. Heittopelissä Henri Laine oli porvoolaisille mahdoton pideltävä ja lisäksi Juuso Jylhä, Eero Hiltunen sekä ehkä tärkein kolmansien yritysten kiinniottaja Tommi Pinta ovat tällä hetkellä vahvoja Saintsin heittopelissä.

– Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on saada Saintsin pitkät heitot kuriin, Leivoja kertoo. – Lisäksi juoksupelissä meidän pitää sulkea tila tehokkaammin.

Tuukka Lehtonen juoksi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa vahvasti ennen toisen puoliajan loukkaantumistaan. Nyt Lehtonen on jälleen pelikunnossa.

Butchers on alkukaudesta kärsinyt erityisesti heittopuolustamisessa ongelmista. Puolustuksen linjassa Michael Galantini ja sekä tukimies Tero Kontiainen ovat vastuussa juoksupelin pysäyttämisestä, mutta Galantinin johtama porvoolaisten puolustuksen linjan on pystyttävä saamaan myös Bonan heittopelin rakentamiseen painetta. Edellisen kerran Saintsin hyökkäyksen linja onnistui torjumaan Butchersin yritykset. Nyt porvoolaisilta puuttuu lisäksi tukimiehistä Niko Pennanen.

SaiBut_HarriKoivunen
Tuukka Lehtonen juoksi Saintsille reilu viikko sitten Porvoossa yhden 84 jaardisen touchdownin ja teki hyökkäyksen linjan blokkien takana muutenkin vahvoja juoksuja. Kuva: Harri Koivunen

Porvoolaisten hyökkäyksen linja vahvistuu

Butchers joutui edellisessä ottelussaan pelaamaan ilman hyökkäyksen linjamiehiään Jari Monosta, Pasi Lautalaa sekä suurimman osan ottelusta myös ilman Marko Puustista. Asley Dewing pelasi keskimmäisenä linjamiehenä ja nuori Leo Flinkman joutui pikahälytyksellä kesken ottelun Puustisen paikalle. Nyt Mononen ja Puustinen ovat mukana aloituskokoonpanossa ja myös alkukauden ajan loukkaantumisesta toipunut Lautala on valmis tositoimiin.

– Meillä on nyt parempi tilanne hyökkäyksen linjan osalta, Leivoja kertoo. – Lautalan kohdalla tilannetta edelleen tarkkaillaan ja katsomme huolella, kuka aloittaa.

SaiBut_ennakko2_HarriKoivunen
Butchers-keskushyökkääjä Kemani Jones teki joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kolme touchdownia ja pelasi osan ottelusta myös puolustuksen takakentällä. Kuva: Harri Koivunen

Saintsin pelisuunnittelmassa on kiinnitetty huomiota pelinrakentaja Trevor Vaseyn heittopeliin erityisesti Mikko Seppäsen ja Daniel Luoman kanssa sekä keskushyökkääjä Kemani Jonesin juoksu-uhkaan. Edellisessä ottelussa Saint
sia vastaan Jones teki kolme touchdownia ja Luoma yhden.– Alkukaudella QB Vaseyn ja laitureiden Seppänen-Luoma yhteys vei heitä hyvin, Majander muotoilee. – Heidän onnistumisensa kuin myös Kemani Jonesin panos on Porvoolle tärkeää.

– Meillä on ollut liian paljon pudotettuja heittoja. Nyt pallot on saatava kiinni, Leivoja kertoo ytimekkäästi.

Saints-puolustuksen avainhahmoja ovat alkukaudesta olleet takamiehet Juha Kangas (22 taklausta) ja Juwan King (18) sekä tukimies Johan Grahn (11,5).

– On hankala sanoa missä kohtaa ratkaisu tulee mutta pelit, jotka ottelun kääntävät, ovat isot pelit, Majander arvioi. – Vaikka kaikki eivät johtaisi pistesuorituksiin, ne kaivertavat henkiseen kilpeen naarmuja, mitkä kumuloituvat lopulta kohti ratkaisevia pisteitä.

Aloituskokoonpanot:

Saints:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Dominic Bona DE 93 Andrea Pasquali
RB 12 Tuukka Lehtonen DT 99 Hannes Jokinen
RB 5 Dajon Newell DT 96 Ilkka Minkkinen
WR 80 Tommi Pinta DE 98 Ville Pietikäinen
WR 81 Henri Laine LB 22 Akseli Arvaja
WR 31 Eero Hiltunen LB 58 Johan Grahn
LT 76 Juho Pietilä LB 24 Joni Pyrhönen
LG 67 Jami Helenius CB 11 Juha Kangas
C 55 Oliver Kanto SS 1 Juwan King jr.
RG 59 Lasse-Matti Nieminen FS 10 Paavo Pennanen
RT 61 Topias Räty CB 3 Toni Hammar

 

Butchers:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 2 Trevor Vasey DE 93 Toni Koskela
RB 15 Kemani Jones DT 1 Michael Galantini
RB 30 Sebastian Lindell DE 55 Jesse Vuoksenturja
WR 7 Daniel Luoma LB 21 Vesa Aaltonen
WR 11 Mikko Seppänen LB 92 Tero Kontiainen
WR 44 Ville Kurvinen LB 46 Ville Josefsson
LT 50 Väinö Pääkkönen LB 56 Niklas Reinhardt
LG 51 Marko Puustinen CB 6 Andy Pham
C 74 Ville Miettinen SS 32 Tony Nyström
RG 69 Jari Mononen FS 43 Jere Paananen
RT 71 Mario Mäkinen CB 14 Jukka-Pekka Suomalainen

 

Vaahteraliiga, 7. peliviikko:

LA 02.07.2016 | 17:00 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Porvoo Butchers

Live-tilastot

 

Katso myös:

Tuomas Heikkinen: Game of the week

 

Kierroksen muut ottelut:

PE 01.07.2016 | 18:30 | Yläkenttä, Turku:

Anders Trojans Turku – Vantaan TAFT 51–27 (27–21)

Ennakko | Tilastot | Raportti

 

MA 04.07.2016 | 18:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

 Wasa Wa1ld Royals – Helsinki Roosters

Live-tilastot

 

Sarjataulukko:

 

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Crocodiles 5 5 0 183 37 146 10
Roosters 4 4 0 152 57 95 8
Trojans 6 4 2 215 141 74 8
Royals 4 2 2 67 52 15 4
Saints 4 1 3 83 203 -120 2
Butchers 5 1 4 74 145 -71 2
TAFT 6 0 6 76 215 -139 0