Huskies – Saints 18.05.2017

Ennakko

Viimeinenkin Vaahteraliiga-kauden 2017 joukkueista saa tulikasteensa torstaina, kun Hämeenlinna Huskies avaa kautensa kotiottelulla Tampere Saintsia vastaan. Pelkästään alkukauden ajan ei Hämeenlinnassa ole tätä hetkeä odotettu. Edellisen kerran Vanajaveden rannalla on pelattu Vaahteraliigaa syksyllä 1997.

Huskies pääsee sijaiskenttänä toimivalle Pullerille hyvästä tilanteesta. Vahvistunut joukkue on harjoitellut laajalla ringillä läpi talven ja ennen kaikkea pelinrakentaja Stan Bedwell on operoinut hyökkäyksessä ilman taukoa. Vahvistuksia Huskies on hankkinut runsaasti sekä kotimaan seuroista että ulkomailta, mutta juuri Bedwell on se, jonka otteita seurataan suurimmalla mielenkiinnolla. Moni on epäillyt yhdysvaltalaisen kykyjä johtaa hyökkäystä Vaahteraliigassa, joten torstaina Bedwellillä on mitä parhain paikka näyttää pitkää nenää kaikille epäilijöille heti avauksessa.

Bedwellin urakkaa helpottavat vahvistunut vastaanottajaosasto, jossa Roman Runner, Niko Lester ja Tommi Pinta muodostavat yhden sarjan parhaimmista komboista. Butchers ei avausottelussa sen kummemmin haastanut Saintsin heittopuolustusta, mutta nyt Elliott Jeffcoat, Matti Airaksinen ja muut takakentän pelaajat joutuvat erilaiseen testiin varsinkin nopean heittopelin suhteen.

Juoksupelissä Huskies tulee antamaan vastuun ja pallon erityisesti Velipekka Jaakonsaarelle ja Belgian maajoukkuepelaaja Arkadi Meerschoutille. Isossa roolissa tulee tässä olemaan myös Huskiesin uudistunut hyökkäyksen linja, jossa Vaahteraliiga-debyyttinsä tekevät muun muassa Jonathan Ashton sekä Alex Malchow. Saintsin juoksupuolustus tarvitsee onnistujia keskustukimies Tony Ballonin rinnalle ja erityisesti linjan päädyssä on taklaustyöskentelyn oltava varmempaa.

Onko Yeldell saanut viikossa Saintsin heittopelin korjattua?

Tamperelaisten hyökkäys joutui lähtemään kauteen pikaisella valmistautumisella pelinrakentaja Raleigh Yeldellin suhteen. Nyt alle on saatu yksi harjoitusviikko lisää ja varsinkin heittopeliin odotetaan lisää tehoa. Jaakko Koivunen on edelleen tärkeä heittojen kohde ja varmasti heittoja saa nyt osakseen enemmän Juzz Tiny. Jeffcoat kävi ottamassa tuntumaa hyökkäykseen jo Butchers-ottelussa ja tullee olemaan vahvemmin mukana torstaina.

Huskies-puolustus on pelannut aiemmin 3-3-5 -muotoa, jossa takakentällä on useitakin variaatioita sijoittaa viittä pelaajaa ympäri kenttää. Niko Lester ja Roman Runner ovat nopeasti ympäri kenttää liikkuvia pelaajia, jotka voivat joko lukittautua omiin hyökkääjiinsä tai ottaa aluepuolustuksen lukuja pelinrakentaja Yeldellistä.

Tuukka Lehtonen punnersi pallon kanssa vähintään kelvollsesti Butchersia vastaan ja Hämeenlinnassakin tärkein Saints-hyökkäyksen komponentti on Lehtosen ja Yeldellin juoksut. Topias Rädyn johtama hyökkäyksen linja kohtaa vahvistuneen Huskies-keskuspuolustuksen, jossa erityisesti Rickhard Helenius ja Jani Lindqvist ovat mielenkiintoisia seurattavia.

OmaSp Bowlissa on oma extra-jännityksensä

Ottelun panos on kummallekin joukkueelle suuri. Viikkoa aikaisemmin joukkueet lanseerasivat keskinäiset ottelunsa yhteistyökumppaninsa myötävaikutuksella OmaSP Bowliksi, joten mukana on myös alueellista heimohenkeä. Huskiesille tärkein henkinen buusti olisi luonnollisesti ottaa avauspisteet ja saada myötätuuli kauden alkuun. Ja toki sarjanousijan on aina myös todistettava kuuluvansa sarjaan – todistettava se varsinkin itselleen.

Mikäli Saints puolestaan haluaa edetä kauden päätteeksi pudotuspeleihin, tekisi kaksi peräkkäistä tappiota jatkosta huomattavasti haastavampaa. Varsinkin jos nämä tappiot on kärsitty joukkueille, joiden on spekuloitu taistelevan Saintsin kanssa kiivaasti välieräpaikasta.

Vaahteraliiga, 3. peliviikko:

TO 18.05.2017 | 18:30 | Pullerin kenttä, Hämeenlinna:

Hämeenlinna Huskies – Tampere Saints

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa sekä IS Extrassa, joissa ennakkostudio käynnistyy jo kello 18.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplan live-tilassa.

Kuuntele TeeDee-podcastin ennakko ottelusta.

Aloituskokoonpanot

Huskies:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Stan Bedwell DE 40 Richard Helenius
RB 16 Arkadi Meerschout DT 18 James Perrineau
WR 11 Roman Runner DE 99 Jani Lindqvist
WR 3 Ruben de Ruyter LB 5 Tahj Jones
WR 8 Tommi Pinta LB 43 David Izinyon
WR 23 Niko Lester LB 10 Alex Haldane
LT 75 Sami Rantanen CB 28 Mikko Isokääntä
LG 67 Ville Järvinen DB 23 Niko Lester
C 66 Drenit Mulaj FS 11 Roman Runner
RG 64 AP Reinikainen DB 20 Daniel Mackenzie
RT 70 Jonathan Ashton CB 13 Aku Kattainen

Poissa: Juha Yli-Arvela, Joni Virtanen, Tomas Rajalin, Joonas Alakoski

Saints:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 5 Raleigh Yeldell DE 98 Ville Pietikäinen
RB 12 Tuukka Lehtonen DT 97 Janne Kreus
WR 15 Jaakko Koivunen DT 99 Hannes Jokinen
WR 23 Tiny Juzz DE 70 Jarkko Ylä-Häkkinen
WR 21 Jere Tuhkanen LB 1 Tony Ballon
WR 89 Mikko Sinikallio LB 58 Johan Grahn
LT 53 Terho Hytönen LB 22 Akseli Arvaja
LG 67 Jami Helenius DB 11 Michele Ubaldi
C 55 Oliver Kanto DB 17 Benjamin Ylipää
RG 61 Topias Räty DB 19 Elliott Jeffcoat
RT 62 Mario Mäkinen DB 24 Anton Pouttu

Poissa: Toni Hammar, Valtteri Pouttu, Miika Sipiläinen, Tuomas Kanerva, Jussi Salminen, Johan Grahn, Ville Terenius, Aleksi Patteri, Ashley Dewing, Aarno Kauppi, Juho Pietilä, Henri Laine, Jari Virkkula, Andrea Pasquali

Epävarmat: Tobias Mäki, Markus Korpela, Lauri-Matias Reponen,  Joni Riihelä, Eetu Tuominen, Juuso Jylhä,

Tuomariryhmä:

Päätuomari Matti Mäkäräinen
Aputuomari Edi Aaltonen
Linjatuomari Ari Anttila
Rajatuomari Jussi Mustikkamaa
Sivutuomari Alexandra Naumanen
Kenttätuomari Juuso Karppinen
Takatuomari Jukka Lehtinen

 

Live-tilastot