Helsinki Roosters vietti ensimmäisen harjoitteluleirinsä Klaukkalan NJS-Jalkapallohallissa

(c) Jarmo Vehkomäki

Päivät pitenevät ja Vaahteraliigakausi 2019 lähenee. Lähestyvän kevään merkkejä oli ilmassa, kun Helsinki Roosters vietti ensimmäisen harjoitteluleirinsä Klaukkalan NJS-Jalkapallohallissa. Tiivis harjoitusrupeama sujui hyvällä temmolla ja päävalmentaja Mikko Koikkalainen oli tyytyväinen päivän antiin.

– Hyvä tehokas treeni, saatiin tosi paljon toistoja. Pidettiin tempo yllä ja se lupaa ihan hyvää kesää ajatellen. Ei pidäkään olla täydellistä, eikä se sitä vielä ollut, mutta hyvällä matkalla ollaan ja kokonaisuutena ihan hyvä olo. Saatiin tosi paljon downeja aikaiseksi. Se oli hyvä.

Myös puolustuksen koordinaattori Kalle Karppinen piti näkemästään.

– Hyvin sujui. Meillä oli hyvä miehitys puolustuksessa kasassa ja hyvin osattiin asiat. Tosi tyytyväinen täytyy olla. Saatiin hyvä treenipäivä ja saatiin tehtyä paljon asioita. Osattiin juosta aika monipuolista puolustusta jo tässä vaiheessa, että täytyy olla hyvin tyytyväinen.

Kaikki alkuvuoden uutiset eivät ole olleet positiivisia, mutta kokenut Karppinen ei ole kovin huolestunut niiden vaikutuksesta joukkueeseen.

– Ei se sen suuremmin ole vaikuttanut. Tässä on pari kuukautta kauteen aikaa ja kyllä tässä ehditään ne palaset fiksaamaan mitä täytyy vielä löytää. Puolustuksen osaltahan me ollaan kyllä aika lähellä sitä kokoonpanoa mitä tullaan olemaankin, ehkä enemmän hyökkäyksen puolelle on vielä muutama palikka auki. Mutta ei se sinänsä meidän valmistautumiseen sen enempää vaikuta. Niillä palikoilla mitkä on kasassa, niitä valmistetaan pelaamaan niin hyvin kuin pystytään.

(c) Jarmo Vehkomäki

Hyökkäykseen on vielä joitain palasia haarukoitavana, mutta päävalmentaja Koikkalainen on pistänyt merkille myös omista riveistä lupaavia uusia kasvoja talven harjoitusten aikana

– Hyökkäykseen on haussa vielä lisävahvistusta. Tilanne näyttää ihan hyvältä. Pari mielenkiintoista nuorta miestä on näyttänyt hyvältä talven treeneissä, mikä on hieno asia.

Viime kevään tapaan Roosters aloittaa kansainvälisillä peleillä. Toisintona edellisvuodelta vastaan asettuu huhtikuun puolivälissä Stockholm Mean Machines, mutta tänä keväänä panosta on hieman enemmän, kun tavoiteltavana on Euroopan seurajoukkueiden mestaruus. Mikko Koikkalainen odottaa innolla kansainvälisiä pelejä.

– Mukavaa, kiva lähteä uusia joukkueita vastaan pelaamaan. Innolla odotetaan. Kaksi kuukautta ensimmäiseen peliin ja jossain vaiheessa aletaan suunnittelemaan mitä heitä vastaan tehdään. Nyt vielä ajetaan hommia sisään ja joskus kolme viikkoa ennen matsia aletaan suunnitella pelisuunnitelmia kunnolla.

Myös puolustuksen puolella odotetaan ensimmäisiä pelejä.

– Ihan mielenkiinnolla odotamme, se on kiva päästä siinä ennen Vaahteraliiga-kautta pelaamaan muutama peli ja ne ovat ihan mielenkiintoisia vastustajia molemmat. En ole vielä hirveän perusteellisesti tutustunut, vähän olen katsonut mitä tekevät mutta se on ihan hyvä aloitus kaudella saada hyviä kansainvälisiä pelejä ensimmäiseksi, Karppinen tuumailee pelikauden aloitusta.

” Pelejä ne vaan on ”

Tiivistahtinen rupeama Klaukkalassa maittoi myös pelaajille. Puolustuksen puolella Miikka Lievonen nautti harjoituspäivästä.

– Tosi kiva taas pelata tiiminä koko kenttää. Jalat tuntuivat kulkevan ihan hyvin, kaikilla ollut hyvä tempo tänään, niin tosi hyvä fiilis. Tästä on hyvä jatkaa.

Hyökkäyksessäkin on asioita saatu hyvin sisään ja Richard Laineellakin oli tyytyväiset tunnelmat.

– Sellainen kun aina ensimmäiseltä leiriltä, kyllä siinä on vielä paljon tekemistä, mutta toisaalta on kyllä saatu jo paljon asioita sisäänkin.

– Toistoa, toistoa, toistoa, niin hyvä tulee, on hänen reseptinsä jäljellä olevalle harjoittelukaudelle.

Laine lähtee myös hyvillä mielin kansainvälisiä vastustajia vastaan Vaahteraliigan alla.

– Ajatukset on siinä, ettei paljon paremmin voi aloittaa. Täysillä mennään heti alkuun ja saadaan hyviä vastustajia alle. Tuntuu Vaahteraliiga pykälää, en sano helpommalta, mutta valmiimmalta, kun käydään Euroopassa vähän harjoittelemassa alkuun.

Miikka Lievonen ei europeleistä hötkyile, vaan töitä on vielä tehtävänä.

– Ei siinä oikeastaan ihmeempää, pelejä ne vaan on. Pitää treenata kovaa nyt off-seasonilla ja saada hommat sille mallille, että pystytään pelaamaan hyvin vastustajia vastaan, niin europeleissä kuin Vaahteraliigassa. Sitä tavoitellaan.

(c) Jarmo Vehkomäki

Helsinki Roosters aloittaa kauden 2019 pelinsä kotona 13.4. Stocholm Mean Machinesia ja vieraspelillä 11.5. Copenhagen Towersia vastaan. Vaahteraliiga-avauksessa 23.5. Helsingin Velodromilla vastaan asettuu viimekauden finaalivastustaja Kuopio Steelers.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki