Heittokone Kyle Nolan viikon 2 arvokkain pelaaja

Vaahteraliiga-kauden toisella peliviikolla voittoihin pelasivat Tampere Saints ja Porvoo Butchers. Saints myllytti torstaina kotikentällään Seinäjoki Crocodilesin nurin lukemin 40–0. Sunnuntaina Butchers puolestaan avasi kautensa hakemalla vierasvoiton Wasa Roaylsilta 13–36.

Kierroksen 2 arvokkain pelaaja: Kyle Nolan, Saints

Tamperelaisten pelinrakentaja pelasi ilmiömäisesti Crocodilesia vastaan. Ottelun ensimmäiset 12 heittoa osuivat kaikki kohteisiinsa, tuottivat 202 jaardia ja neljä touchdownia. Toisella puoliajalla tahti vähän rauhoittui Saintsin lisätessä juoksupelin määrää, mutta kaiken kaikkiaan Nolanin heittojen onnistumisprosentti oli loppuun asti komea: 88 %. Osan kunniasta ansaitsee myös Saintsin hyökkäyksen linja, joka tarjosi Nolanille rauhalliset olosuhteet toimia.

 

Kierroksen 2 hyökkääjä: Sebastian Lindell, Butchers

Porvoolaisjoukkueen fullback oli yksi takuumiehistä tekemässä tilaa 145 jaardia juosseelle Darion Hallille, mutta tällä kertaa myös Lindellin oma juoksusaldo oli komea. Viidellä yrityksellä keskushyökkääjä juoksi 98 jaardia – siis lähes 20 jaardin keskiarvolla. Maaleja Lindell teki kaksi.

 

Kierroksen 2 puolustaja: Mitch Dalley, Butchers

Dalley pelaa Butchersin puolustuksessa monipuolisessa roolissa ja oli lauantainakin safetyn paikan lisäksi puolustamassa myös lähellä aloituslinjaa sekä ajoittain kulmapuolustajana. Tuloksena oli kierroksen korkein taklausmäärä, 6,5 taklausta joista yksi aloituslinjan takana. Syötönkatkoja yhdysvaltalainen otti kaksi.

 

Kierroksen 2 Fantasy Football Star: Kyle Nolan

Nolan on kierroksen Fantasy-pisteissä omassa ylhäisyydessään. 293 heitettyä jaardia ja neljä heitettyä maalia tuottivat Nolanille yhteensä 45 pistettä. Toisena listalla on jälleen erinomaisesti pelannut Saints-laitahyökkääjä Ilari Laine, joka eteni 7 kiinniotolla 125 jaardia ja teki kaksi touchdownia. Laineen pistesaldo Fantasyssa tällä viikolla on siis 24.

 

Erikois(joukkue)maininta: Joni-Petteri Malka, Butchers

Erikoisjoukkueet jäävät monesti hyökkäyksen ja puolustuksen puristuksessa pienemmälle huomiolle. Maajoukkuepotkaisija Malka osoitti kuitenkin Botnia-hallissa sunnuntaina, miten tärkeä pelaaja hän joukkueelleen. Kaksi varmaa kenttäpotkumaalia, neljä lisäpistettä ja lisäksi syvälle pudonneet aloituspotkut olivat tärkeitä takeita Butchersin voitolle.

 

Viikon pelaaja:

Viikko 1: Charles Wort, Steelers

Viikko 2: Kyle Nolan, Saints

Viikon hyökkääjä:

Viikko 1: Brandon Connette, Roosters

Viikko 2: Sebastian Lindell, Butchers

Viikon puolustaja:

Viikko 1: Niko Kuikka, Roosters

Viikko 2: Mitch Dalley, Butchers

Viikon Fantasy Football Star:

Viikko 1: Seth Peters, Steelers

Viikko 2: Kyle Nolan, Saints

 

Otsikkokuva:

Harri Koivunen