GFL-tähti Brandon Connette Roostersin pelinrakentajaksi

Yhdysvaltalainen Brandon Connette on hallitsevan Suomen mestarin Helsinki Roostersin pelinrakentaja kaudella 2017.

Kesällä 2016 Connette pelasi Saksan liigassa eli GFL:ssä Dresden Monarchsissa, jossa hänen heittojaan ottivat kiinni myös Suomen maajoukkuelaitahyökkääjät Micky Kyei ja Sebastien Sagne. Connettea pidettiin kauden jälkeen yleisesti GFL:n parhaimpana pelinrakentajana. 16 ottelussaan pelinrakentaja heitti yli 4 700 jaardia ja 68 touchdownia. Juosten yhdysvaltalainen eteni 758 jaardia ja teki kahdeksan touchdownia. Kyein ja Sagnen lisäksi suomalaisista Dresdenissä pelasi myös kulmapuolustaja Santeri Inkinen.

Roostersin hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen ei salaile tyytyväisyyttään Connetten sopimuksen varmistuttua.

– Hän tuo hyökkäykseemme monipuolisuutta, Koikkalainen toteaa. – Juoksu tulee olemaan edelleen vahva osa hyökkäystämme, ja nyt saamme mukaan lisäksi Saksassa heittoennätyksiä rikkoneen pelinrakentajan.

– Täytyy lisäksi muistaa, että Connette teki Duken yliopistossa 31 touchdownia juosten, Koikkalainen lisää.

Connette itse ei näe Vaahteraliigan jo GFL:n eroa suurena.

– En uskoa, että Suomessa ollaan kaukana GFL:n takana, Connette kertoo Roostersin tiedotteessa. – Tietysti muutamat Saksan huippujoukkueet ovat edellä, mutta GFL:ssä on myös heikompia joukkueita. Uskon, että näin on myös Suomessa. Olen onnekas, sillä sain pelata kolmen suomalaispelaajan kanssa Dresdenissä – he olivat kaikki huippupelaajia Saksassa.

GFL:n huippukauden jälkeen yhdysvaltalaispelinrakentajalla olisi todennäköisesti ollut ottajia ympäri Euroopan. Miksi uskot Connetten valinneen juuri Roostersin ja Vaahteraliigan, Mikko Koikkalainen?

– Meillä on hyvä maine Euroopassa. Muun muassa viime keväänä Itävallassa pelaamamme harjoitusottelu Swarco Raidersia vastaan osoitti, että emme ole kaukana Euroopan kärjestä. Lisäksi aiemmin meillä pelanneet ulkomaalaispelaajat ovat arvostaneet Roostersia organisaationa, mikä myös selvästi vaikutti.

Connette itse kertoo, että ratkaisussa painoivat muutkin tekijät kuin pelkkä pelaaminen. Eksoottinen Suomi kiinnostaa yhdysvaltalaista.

– Suomi on maa, jossa en ole aiemmin käynyt, joten sillä oli vaikutuksia päätökseeni, Connette toteaa. – Kolme Dresdenissä pelannutta suomalaista  (Inkinen, Kyei ja Sagne) olivat joka tilanteessa hyviä joukkukavereita ja hienoja kotimaansa edustajia.

brandonconnette1_birgitkra
GFL-kaudella 2016 Brandon Connette heitti Dresden Monarchissa 4747 jaardia ja 68 touchdownia. Suomalaislaitahyökkääjät Micky Kyei ja Sebastien Sagne keräsivät noista tilastoista noin puolet: kiinniottojaardeja 2 211 ja maaleista 35. Kuva: Birgit Kra

“Syvyyttä linjaan ja laitahyökkääjiin tarvitaan vielä.”

Ensimmäiseen kauteensa Vaahteraliigassa hyökkäyksen koordinaattorina valmistautuva Koikkalainen pääsee rakentamaan pelikirjaansa hyvissä ajoin. Ennen Connetten sopimusta Roostersilla oli jo valmiina sopimus all stars -keskushyökkääjä Jaycen Spearsin kanssa.

– Hyökkäyksessä oikeastaan laitahyökkääjien ja hyökkäyksen linjamiesten syvyys ovat ainoa puute tämän hetken kokoonpanossa. Laitahyökkääjiä meillä on nyt viisi. Kaksi-kolme siihen sopisi vielä hyvin mukaan.

Connetten sopimuksen syntymisen jälkeen, herää entistä suurempi kysymys siitä, missä pelaavat ensi kesänä Kyei ja Sagne.

Lue myös:

Roosters-uutinen Connetten sopimuksesta

Kuvat:

BK-photo / Birgit Kra