Darion Hall palaa Porvooseen – Malka potkii palloa nyt Butchersille

Porvoo Butchers korvaa loukkaantuneen keskushyökkääjän Marvin Elamin Darion Hallilla. Hall pelasi Vaahteraliigaa Butchersissa jo vuosi sitten, mutta tuolloin hänen kautensa päättyi loukkaantumiseen kesäkuussa. Lisäksi Butchers tiedotti tiistaina tehneensä kautta 2018 koskevan sopimuksen maajoukkuepotkaisija Joni-Petteri Malkan kanssa.

– Marvinin valitettava loukkaantuminen tuli meille pahaan paikkaan. Emme oikeastaan päässeet käymään läpi niitä juoksupelillisiä asioita, joita olimme suunnitelleet, kertoo Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko.

– Korvaajaehdokkaita tässä vaiheessa vuotta on hyvin rajallinen määrä, joten päätin napata puhelimen kouraan ja soittaa Darionille. Kysäisinpä siinä, että tuletko ensimmäisellä koneella, mutta hän ehtii nyt hyvin ennen ensimmäistä runkosarjapeliä maahan.

Vuosi sitten Hall pelasi neljä ottelua ja kantoi noissa otteluissa palloa 7,2 jaardin keskiarvolla 656 jaardia ja teki seitsemän touchdownia. Yksi maali syntyi lisäksi kiinniotosta. Kausi kuitenkin harmillisesti katkesi jalkavammaan.

– Mies tuntee systeemin ja on 110-prosenttisessa kunnossa tähän kauteen, toteaa Roiko luottavaisena. – Kaveri tulee tänne niin sanotusti ottamaan sen, mikä viime kaudella jäi ottamatta.

Yhdysvalloissa Hall kuului yliopistotasolla kahden kauden ajan NCAA I-divisioonan Miami Hurricanesin vahvuuteen ja kausina 2012–2014 Tennessee Staten hyökkäykseen. Tennesseessä nopeajalkaisen Hallin roolina oli toimia sekä keskus- ja laitahyökkääjänä että aloituspotkujen palauttajana.

Ennen Butchersiin tuloaan 2016 Hall pelasi slovenialaisessa Ljubljana Silverhawksissa, joka otti osaa Itävallan liigaan. 15 pelaamassaan ottelussa Hall kuljetti palloa kahdeksan jaardin keskiarvolla lähes 1 000 jaardia ja viimeisteli 12 touchdownia. Lisäksi Hall oli yksi joukkueensa ahkerimmista kiinniottajista.

Hallin sopimuksen myötä Butchersin jenkkikolmikko on kaudella 2018 Hall, laitahyökkääjä-takamies-palauttaja Roman Runner sekä tukimies Mitch Dalley.

Darion Hallin nopeusnäyte kaudelta 2017:

 

Malka ja jalka tuovat potkupeliin uuden ulottuvuuden

Maajoukkuepotkaisija Joni-Petteri Malka siirtyy Turku Trojansista Butchersiin. Neljän edellisen kauden aikana Malka on ollut yksi Vaahteraliigan vahvajalkaisimpia kenttäpotkumaalien potkaisijoita. Kaudella 2016 haarukkaan painui 50-jaardinen potku ja tilillä on myös onnistumisia 49 ja 48 jaardin etäisyyksiltä. Neljässä vuodessa Malka on potkinut 209 pistettä – siis reilut 50 kautta kohden.

– Malka on varmasti ollut yksi halutuimpia pelaajia Suomen maalla. Todellinen ammattilainen omalla pelipaikallaan ja jalka on hurjassa tikissä, iloitsee Roiko.

– Mies ensinnäkin istuu todella mukavasti joukkueeseen ja on äärimmäisen ammattitaitoinen. Meidän erikoisjoukkuevalmentajamme Mika Ahonen onkin ollut erittäin mielissään tästä.

Malkan sopimuksen myötä Butchersilla on potkupeleissä erinomainen tilanne. Daniel Luoma valittiin vuosi sitten all starsiin lentopotkaisijaksi ja Luoma on muutaman vuoden ajan potkinut myös pistepotkuja. Nyt lahjakas laitahyökkääjä kuitenkin saa keskittyä ensisijaisesti laitahyökkääjän rooliin.

– Mitään pois ottamatta Daniel Luomalta niin nyt hänelle jää pelkästään omalla tontilla vastustajien häiritseminen, Roiko kommentoi.

Malka ehti syksyn ja talven aikana miettimään uransa seuraavaa siirtoa, ja varmasti muun muassa Vantaalla 29.7.–4.8. pelattavat EM-kisat vaikuttivat miehen jatkovalintaan.

– Talvi meni jenkkifutistyöttömien sulkapallovuoroilla, kunnes muut sulkkiskaverit tekivät sopimukset. Siinä hetken aikaan sitten hioin etukentän syöttöä itsekseni, kunnes Jimi soitti ja kysyi kiinnostaisiko jatkaa pelailua mustapaidoissa, Malka itse kertoo.

– Kerran olen jo pukenut mustan peliasun päälle niin päätös oli helppo, kun vaatekaapista löytyi jo valmiiksi väreihin sopiva aluspaita. Porvoo on joukkueena tehnyt itselleni aina vaikutuksen olemalla joukkue, jota vastaan piti käyttää kaikki mahdolliset keinot, jotta se kaatuisi. Tällaiseen juttuun oli helppo samaistua ja lähteä mukaan.

– Nyt joukkueesta löytyy hyvä sekoitus kokemusta ja nopeutta sekä nuorta ja innokasta pelaajaa. Potentiaalia on tänä vuonna mennä vaikka päätyyn asti.

Malkan työnäyte kaudelta 2017:

Vaahteraliiga-kausi 2018 käynnistyy torstaina, kun Roosters ja Royals kohtaavat Velodromilla kello 18.30. Avauskierroksen toinen ottelu pelataan Tampereella lauantaina. Pyynikillä iskevät tuolloin yhteen Saints ja sarjanousija Steelers. Butchers avaa kautensa vasta toisella kierroksella, kun porvoolaiset matkaavat sunnuntaina 20. toukokuuta Mustasaareen ja Botnia-halliin kohtaamaan Wasa Royalsin.

Tulevana kesänä jokainen Vaahteraliiga-ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruudusta. Hintaan 9,95 €/kuukausi pääset siis nauttimaan myös niistä otteluista, joita et paikan päälle ehdi kokemaan.

Vaahteraliiga 2018, avauskierros:

TO 10.05. kello 18.30 Velodromi, Helsinki
Roosters  –  Royals
LA 12.05. kello 15.30 Pyynikki, Tampere
Saints  –  Steelers

 

Otsikkokuva:

Harri Koivunen