Darion Hall ja Christian Powell tarjoavat valtavan kattauksen juoksuvoimaa

Porvoo Butchers ja Seinäjoki Crocodiles kohtaavat lauantaina Porvoossa. Kohtaaminen on sikäli ainutlaatuinen, että Butchersin yhteistyökumppani tarjoaa otteluun kaikille ilmaisen sisäänpääsyn. Itse ottelussa Butchers on selvä ennakkosuosikki, sillä kahdessa ensimmäisessä ottelussa Crocodilesin peli on takalukossa.

Ennakkoasetelma on selvä: Butchers marssittaa pöytään liigan tehokkaimman juoksuhyökkäyksen, ja tässä tarjoilussa keskushyökkääjä Darion Hall toimii hovimestarina. Asetelmaa alleviivaa se, että Crocodilesin juoksupuolustus on kahden ottelun jälkeen liigan heikoin.

Vastaavasti Crocodilesin keskushyökkääjä Christian Powell tarjoilee melkoisen annoksen highlight-taituruutta Keskuskentällä, eikä porvoolaisten puolustuksen ykkösvastustajasta ole epäselvyyttä.

Kummankaan joukkueen heittopeli ei ole vielä loksahtanut paikoilleen. Butchersin Janne Lehtinen on heittänyt kahdessa ottelussa 225 jaardia, kaksi touchdownia ja kaksi syötönkatkoa. Mikko Seppänen, Daniel Luoma, Markus Haapasaari ja Roman Runner ovat varsin terävä miehistö ottamaan palloja kiinni, mutta ovat olleet toistaiseksi alikäytettyjä.

Crocodiles-pelinrakentaja Ben Wilkersonilla on vielä 100 heittojaardin raja rikkomatta, sillä kahdessa ottelussa Wilkerson on heittänyt yhteensä 90 jaardia. Yhtään touchdownia yhdysvaltalainen ei ole vielä heittänyt ja yksi heitto on lentänyt vastustajan käsiin.

Kaksi taisteluparia:

OL Arttu Tennberg, Butchers vs DT Ja´Michael Edwards-Lott, Crocodiles

Muistakaa ihmiset seurata myös linjamiesten taistelua! Tämä taistelu käydään kaiken ytimessä, joten Tennbergin tai Edwards-Lottin onnistumiset eivät välttämättä erotu, jos ei niitä erikseen tarkkaile. Tennberg avaa juoksuväylät keskustassa ja Edwards-Lott puolestaan on hankittu nimenomaan laittamaan keskusta tukkoon.

QB Ben Wilkerson, Crocodiles vs DB Mitch Dalley, Butchers

Kuten sanottu pelinrakentaja Wilkersonin työn laatu ei ole vielä vakuuttanut, joskin puolustukseksi on sanottava, että Wilkerson on joutunut ajoittain melkoisen kolaroinnin kohteeksi sillä hyökkäyksen linja ei ole pystynyt tarjoamaan hänelle tarvittavaa aikaa. Heitoissaan Wilkerson kohtaa nyt muun muassa Butchersin kärkipuolustaja Mitch Dalleyn. Mikäli nopeajalkainen Wilkerson käyttää ottelussa enemmän jalkojaan ja juoksee runsaasti, kääntyvät tällöinkin katseet Dalleyn suuntaan, jonka on ehdittävä täyttämään juoksulinjoja.

 

Tilastonostot: Crocodiles-hyökkäyksen umpisolmu

Kauden kolmannen pelin alla odotetaan, miten Crocodiles on saanut väliviikon aikana hyökkäyksensä toimimaan. Kahden ottelun jälkeen seinäjokelaisten hyökkäystilastot ovat masentavaa luettavaa. Crocodiles on nimittäin käytännössä jokaisessa tilastokategoriassa sarjan hännillä. Nyt toivon mukaan Vesiliskot pääsevät otteluun täydellä miehistöllä, sillä kummassakin aiemmassa ottelussa Crocodiles on joutunut kohtaamaan yllättäviä poissaoloja. Hyökkäyksessä on Wilkersonin, Powellin sekä laitahyökkääjäkaksikko Andy Misiuro – Anthony Brooksin toimesta potentiaalia paljon enempään kuin nyt nähtyyn suorittamiseen.

 

Vaahteraliiga, 5. peliviikko:

LA 09.06.2018 | 15:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

Porvoo Butchers – Seinäjoki Crocodiles

Porvoon Energia tarjoaa kaikille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun

Live-tilastot: http://www.sajl-tilastot.net/vaahteraliiga/butchers-crocodiles-09-06-2018/

Ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä myös Ruudusta, jossa ennakkostudio käynnistyy kello 15. Lähetyksen näet tästä: https://www.ruutu.fi/stream/3244550

Huomaa myös:

TeeDee-podcastin ennakko

 

Otsikkokuva:

Sami Ranta