Daniel Farley Butchersin pelinrakentajaksi – mukana jo lauantaina

Loukkaantumisista kärsinyt Porvoo Butchersin hyökkäys sai torstai-iltana maahan keskeisen korvaavan palan, kun yhdysvaltalainen pelinrakentaja Daniel Farley saapui Suomeen. 26-vuotias Farley (188 cm/96 kg) korvaa Butchersin pelinrakentajana Jordan Mooren, jonka kausi päättyi loukkaantumiseen Royals-ottelussa ennen juhannusta. Edellislauantaina Butchersin peliä johti Huskiesia vastaan voitokkaasti Sebastian Berndtsson, joka Hanko Sun City -farmisopimuksen myötä jatkaa Butchersin kakkospelinrakentajana.

– Daniel osoitti heti johtajuutta harjoituksissa ja sitähän me lähdimme hakemaan, Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko kommentoi uutta vahvistustaan. – Todella lyhyellä valmistautumisella päästään menemään, sillä hän saapui vasta eilen Suomeen. Lauantainahan se sitten nähdään, kun hän pääsee johdattamaan hyökkäystämme.

Yliopistouransa aikana Yhdysvalloissa Farley pelasi jokaisena neljänä vuonna eri yliopistossa. Hän valmistui 2016 University of Wisconsin-Stoutista, jossa hän yhdeksässä ottelussa heitti 326 jaardia ja kolme touchdownia. Keväällä hän teki sopimuksen areenaliigaa pelaavan Jacksonville Sharksin kanssa.

Ennen Suomeen saapumistaan Farley pelasi Saksan GFL:ssä Saarland Hurricanesissa neljä ottelua, joissa tuloksena oli 718 jaardia ja neljä touchdownia. Farley matkasi Saksaan korvaamaan Saarlandin loukkaantunutta pelinrakentaja Alex Haupertia. Pikahälytys oli sikäli murheellinen, että mollivoittoista kautta pelaava Hurricanes hävisi kaikki Farleyn pelaamat ottelut ja Farleyn heitoista 10 päätyi syötönkatkoiksi. Farleyn sopimus Saarlandin kanssa päättyi suunnitellusti, kun Haupert palautui pelikuntoon, minkä jälkeen hän oli jo siirtymässä Brasilian Superliigaan Goiania Rednecksiin. Juuri silloin Butchers otti mieheen yhteyttä.

Farley johtaa siis jo lauantaina Butchersin peliä Relico Trojans Turkua vastaan. Trojansia vastaan kauden toisen ottelunsa Butchersissa pelaa myös kierroksella 8 arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Rickey Stevens. Ex-troijalainen keskushyökkääjä korvasi juhannuksen jälkeen loukkaantuneen keskushyökkääjä Darion Hallin.

Otteita Farleyn pelaamisesta GFL:stä:

 

Otsikkokuva:

Sami Ranta