Crocodilesin uusivanha kotiareena on Seinäjoen Keskuskenttä

Vuosi sitten Vaahteraliigan OmaSp Stadionille vienyt Seinäjoki Crocodiles pelaa tulevana kesänä kotiottelunsa Seinäjoen Keskuskentällä. Siirtymiseen pois vuoden jenkkifutisareenaksi vuonna 2017 valitulta OmaSp Stadionilta vaikuttivat Crocodilesin tiedotteen mukaan osaltaan taloudelliset ja varausvuoroihin liittyvät seikat.  Vastaavasti seuran aiempien vuosien pyhättö, Jouppilanvuoren tekonurmi, on ensin remontissa ja sitten pyöreän jalkapallon käytössä eikä “Joupiskalla” myöskään ole liigakriteerien vaatimaa katettua katsomoa.

– Siirtyminen Keskuskentälle on monen asian summa. Viime kausi OmaSp Stadionilla oli toki hieno kokemus, mutta nyt saadaan oheismyyntitulot seuran omaan kassaan ja kuluja on muutenkin vähemmän kuin viime kaudella, Crocodiles-uutisessa todetaan. – Vastaavasti se mieluisin vaihtoehto, Jouppilanvuoren tekonurmi, on remontin alla, koska kaupungissa pelataan jalkapallon U19-ikäluokan Euroopan mestaruus-kilpailut.

– Samaiset kisat pitävät myös OmaSp Stadionin varattuna koko heinäkuun ja koska uuden tekonurmen saava Joupiska palvelee EM-kisojen aikana harjoituskenttänä, ovat kenttäkuviot muiltakin osin tulevana suvena erittäin haasteelliset kaupungin alueella.

Keskuskenttä ei ole Crocodilesille uusi ottelutanner. Muun muassa 2002 samaisella kentällä joukkue pelasi seurahistoriansa ensimmäisen euro-ottelun antamalla kyytiä ruotsalaiselle Tyresö Royal Crownsille, ja lisäksi Keskuskentällä on pelattu niin Vaahteraliigaa kuin I-divisioonaakin.

 

– Toki luonnonnurmella pelattava kausi on varmasti haastava sekin, tarjoaa Keskuskenttä kuitenkin muun muassa huomattavasti Joupiskaa paremmat olosuhteet VIP-vieraille. Tietenkin toiveena on, että kesä olisi suotuisa säiden suhteen, Crocodiles-uutisessa arvioidaan.

Vaahteraliiga käynnistyy helatorstaina eli 10. toukokuuta. Crocodiles aloittaa kautensa vasta toisella peliviikolla Tampereella Saintsin vieraana 17.5., mutta jo lauantaina 12. toukokuuta kello 17 uusi päävalmentaja Michael Mattingly johdattaa joukkonsa kotiyleisön eteen, kun Crocodiles kohtaa harjoitusottelussa I-divisioonan suurimman ennakkosuosikin Helsinki Wolverinesin. Tuo ottelu pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella.

Seinäjoen Keskuskenttä tekee paluun Vaahteraliiga-alustaksi kesäkuun ensimmäisenä maanantaina, kun 4.6. Crocodilesin vieraaksi saapuu Hämeenlinna Huskies.

Katso koko Vaahteraliigan otteluohjelma

Rautatieasemalta Keskuskentälle on 1,3 kilometrin kävelymatka.