Crocodilesin puolustukseen huippuosaamista Ruotsista

Kaikki merkit siirtorintamalla viittaavat siihen, että Seinäjoki Crocodiles aikoo pyyhkiä muistista ja mielestä murheellisen kauden 2017 rakentamalla ensi vuodeksi joukkueen, jolla Pohjanmaan vihreät vesiliskot nousevat jälleen pudotuspeleihin. Vasta Turku Trojansin luopumisen myötä liigapaikan varmistaneen Crocodilesin manageri Ari Havulehto lienee saanut siirtopapereiden allekirjoittamisesta jännetuppitulehduksen oikeaan käteensä eli niin sanotun sopimuskyynärpään. Viikonlopun aikana Crocodiles julkaisi kaksi uutta kansainvälistä pelaajaa, kun ruotsalaiset Lamin Saho ja Benjamin Egbudiwe liittyivät seinäjokisten vahvuuteen.

Takakentän pelaaja Lamin Saho, 31, on Ruotsin liigassa pelaavan Tyresö Royal Crownsin kasvatti, jolla on kokemusta Ruotsin maajoukkueesta 18 ottelun verran,. Suomi–Ruotsi -maaotteluista mies lienee melko tuttu pelaaja monelle suomalaisellekin lajiseuraajalle.

– Pelaan mieluiten free safetynä tavallaan pelinrakentajaa vastaan ja juoksen paljon himoiten syötönkatkoja, Saho kertoo Crocodilesin uutisessa.

Crocodiles ei ole Saholle täysin vieras organisaatio, sillä 2002 Crocodiles kohtasi Royals Crownsin EFL:n alkusarjassa kahdesti, joista Tyresössä pelattua ottelua Saho oli nuorena miehenä todistamassa paikan päällä. Crocodiles korjasi tuolloin voiton molemmissa kamppailuissa.

Myöhemmin Lamin Saho on pelannut myös suomalaispelaajien kanssa.

– Pelasin yhdessä Okko Outisen ja Efe Evwarayen kanssa. Mahtavia pelaajia ja tyyppejä muutenkin. On oikeastaan hienoa päästä vertaamaan Ruotsin sarjaa ja Vaahteraliigaa. Crocodilesista tiedän sen verran, että kyseessä on seura, joka huolehtii hienosti pelaajistaan.

Ruotsalais-yhdysvaltalainen Benjamin Egbudiwe (42) Crocodiles-haarniskassa heinäkuun lopulla Pyynikillä Saintsia vastaan. Kuva: Harri Koivunen

Energinen Egbudiwe jatkaa Croco-linjassa

Puolustuksen linjassa Crocodiles saa jatkossakin nauttia Benjamin Egbudiwen otteista.  Nigerialaiset sukujuuret omaava, mutta Ruotsin ja USA:n passit omistava linjapuolustaja pelasi Vaahteraliigassa kaudella 2017 kuusi ottelua, joissa taklauksia syntyi 23,5. Aloituslinjan takana Egbudiwe ehti pallonkantajiin kiinni 2,5 kertaa ja blokkasi myös yhden vastustajan heiton.

– Liiga on täällä ammattimaisempi kuin Ruotsissa, pohtii Egbudiwe Crocodilesin uutisessa. – Kaikki stadionit ovat hyviä, kaikki pelit ovat nähtävissä telkkarissa ja kannatuskulttuuriakin on jo olemassa.

– Mielestäni pelaajat ovat kuitenkin Ruotsissa teknisempiä, mutta Suomessa ollaan aggressiivisempia ja pidän sellaisesta pelityylistä. Seinäjoella viihdyin erittäin hyvin. Eihän se nyt mikään Kansas City tai Uppsala ole, mutta minusta tuntuu, että kaikki ovat joukkueen takana ja kaupunki on mukava, keskikokoinen paikka.

Egbudiwella on kosmopoliittista perspektiivia vertailla jenkkifutispaikkakuntia, sillä mies on pelannut Ruotsissa Uppsalan ja Tyresön joukkueissa, mutta kokemusta on myös Yhdysvalloista, joissa ruotsalainen pelasi junior college –tasolla San Franciscossa. Tällä hetkellä Egbudiwe viimeistelee opintojaan Kansas Cityssa.

Lue myös:

Crocodiles-uutinen Lamin Sahon sopimuksesta

Crocodiles-uutinen Benjamin Egbudiwen sopimuksesta

 

Vaahteraliigan pelikuva Tampereelta:

Harri Koivunen