Crocodilesin pudotuspelihaaveet hautautuivat tappioon Kuopiossa — Ndongo ja Bell loistivat Steelersin hyökkäyksessä

Donavan Hayden taklasi 14,5 kertaa.

Kuopion Steelersin hyökkäys rullasi tehokkaasti ilman pelikiellossa ollutta Charles Wortiakin, ja sarjakkonen kaatoi Seinäjoen Crocodilesin 44-28 (27-14) sunnuntaina Väinölänniemellä. Tappio tiesi Crocodilesille putoamista pois kamppailusta liigan viimeisistä pudotuspelipaikoista. Steelersin sijoitukselle ottelulla ei ollut merkitystä, sillä sarjanousija on jo varmistanut kakkossijansa.

Crocodiles oli liikenteessä aivan erilaisella peli-ilmeellä kuin 7-71-tappioon päättyneessä maanantaisessa Roosters-ottelussa. Crocodilesin puolustus ei kuitenkaan missään vaiheessa löytänyt aseita Steelersin tasaisesti edenneen hyökkäyksen pysäyttämiseen. Kuopiolaiset tekivät pisteitä seitsemän kertaa kahdeksalla ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, eikä vieraiden hyökkäys pystynyt pysymään tuossa tahdissa mukana koko matkaa.

Toisen neljänneksen puolivälissä tilanne oli vielä 14-14, mutta Crocodiles ei onnistunut hyödyntämään onnistuneen onside-potkun ja Steelersin pallonmenetyksen tuomia hyökkäysvuorojaan. Steelers nousi 30-14-johtoon, mutta Christian Powell toi touchdownillaan vieraat vielä kahdeksan pisteen päähän kolmannen neljänneksen lopulla. Justin Bellin kaksi päätösneljänneksen juoksutouchdownia sinetöivät pelin lopullisesti Steelersille.

Ndongo nappasi 12 kiinniottoa

Joukkueiden aiemman kohtaamisen tavoin Bell loisti jälleen Crocodilesia vastaan. Hän juoksi 15 yrityksellä 104 jaardia ja kolme TD:tä. Maajoukkuelaitahyökkääjä Tino Ndongo jatkoi vahvoja otteitaan, ja otti kiinni 12 Seth Petersin heittoa. Niillä hän eteni 169 jaardia ja teki tärkeän 27-14-touchdownin toisen neljänneksen viimeisellä minuutilla.

Ndongon kiinniottomäärä sivuaa liigan tämän kauden yhden ottelun ennätystä. Samaan ovat aiemmin yltäneet Roostersin Adam Connette ja Crocodilesin Anthony Brooks.

Peters heitti kovalla onnistumisprosentilla (20/26) 263 jaardia ja kaksi touchdownia. Ilman pistetilastonsa ykkösnimeä Charles Wortia pelannut Steelers jakoi vastuuta hyökkäyksessään laajalle rintamalle. Juoksupeleissä palloa kantoi viisi eri pelaajaa, kiinniottoja kirjattiin kuudelle pelaajalle.

Crocodilesin Christian Powell uurasti jälleen hurjalla tahdilla. Hän kantoi palloa 24 kertaa 126 jaardin edestä ja otti lisäksi seitsemän heittoa joilla eteni 111 jaardia. Pelinrakentaja Jonathan Baker heitti 247 jaardia ja kolme touchdownia.

Puolustuksen puolella Steelersin Donavan Hayden oli ottelun ehdoton ykkösnimi. Hän hääri eri puolilla kenttää pysäyttämässä Crocodilesin pallonkantajia, ja keräsi 14,5 taklausta. Steelersin puolustuksesta puuttuivat edelleen maajoukkuemiehet Santeri Inkinen ja Juuso Laherma.

Crocodiles päättää kautensa ensi viikon lauantaina kotiottelulla Saintsia vastaan. Edes voitto tuosta ottelusta ei riitä nostamaan joukkuetta pudotuspeleihin. Tasapisteissä katsotaan ensin joukkueiden keskinäisiä otteluita, sen jälkeen voitettujen joukkueiden voittoprosenttia, sen jälkeen vierasvoittojen määrää. Crocodilesilla ei ole enää mahdollisuutta avata vierasvoittotiliään, kun taas Royalsilla ja Butchersilla on vähintään yksi vierasvoitto tilillään runkosarjan päätteeksi.

Myös Steelersillä on runkosarjassa jäljellä enää kotiottelu Saintsia vastaan. Kuopiolaisten runkosarja päättyy 30.8.

Välierien päivämäärät on lyöty lukkoon. Steelers kohtaa runkosarjan kolmosen Kuopiossa sunnuntaina 9.9., Roosters puolestaan isännöi runkosarjan nelosta 8.9. Molemmat ottelut alkavat kello 15.30.

Pisteet:

Steelers: Bell 18, Ojanväli 8, Ndongo 6, Väisänen 6, Lindsten 6

Crocodiles: Wilson 6, Powell 6, Misiuro 6, Moorhouse 2, Brooks 2