Crocodilesille nopeutta hyökkäykseen ja voimaa puolustukseen

Seinäjoki Crocodiles vahvistaa joukkuettaan sekä hyökkäyksen että puolustuksen osalta. Hyökkäykseen seinäjokiset hankkivat vikkeläkinttuisen keskushyökkääjän Justin Andrushkon, jolla urallaan kokemusta muun muassa kotimaansa Kanadan sarjoista. Suomessa Andrushko pelaa EU-statuksella, sillä hyökkääjällä on myös Italian passi. Puolustukseen Crocodiles puolestaan hankki taklausvoimaa liettualais-yhdysvaltalaisen tukimies/linjamies Renaldas Maceviuksen muodossa. Kumpikin uusista vahvistuksista pelaa jo seuraavassa Crocodilesin ottelussa maanantaina 3. heinäkuuta Trojansia vastaan.

Andrushko korvaa keskushyökkääjän paikalla brittipelaaja Josh Clarken, joka on jo palannut kotimaahansa. Crocodiles ja Clarke purkivat sopimuksen yhteisymmärryksessä, kun loukkaantumisesta kärsinyt keskushyökkääjä ei pystynyt lunastamaan paikkaansa joukkueesta.

Justin Andrushkon highlight-video:

 

– Andrushkolla on kokemusta Kanadan liigasta, kertoo Crocodilesin päävalmentaja Vesa Jalava. – Kysymysmerkki on tietysti se, että hän ei ole nyt muutamaan vuoteen pelannut. Lopullinen taso nähdään viimeistään, kun mies saapuu tänne.

– Tämä mahdollistaa meille myös sen, että Jaska Väristä voidaan käyttää enemmän puolustuksessa. Nyt Jaska on pelannut molempiin suuntiin, joten saamme nyt selkiytettyä tätä työnjakoa.

Erityisen kovia tilastoja Andrushko iski Kanadassa high school -vuosinaan, ja edelleen Ballenas Whalersin piste- ja jaardiennätykset ovat Andrushkon hallussa. Keskushyökkääjän roolin lisäksi Andrushko on urallaan palauttanut potkuja.

Frankfurtissa asuva, mutta Liettuan passilla Suomen kentille saapuva Macevius pystyy pelaamaan sekä tukimiehenä että linjassa. Kokemusta puolustajalla on muun muassa Saksan sarjoista.

– Ensisijaisesti hän on tukimies, mutta todennäköisesti tulemme roolittamaan hänet linjaan, Jalava valaiseee.

Renaldas Macheviousin highlights-video Frankfurt Piratesista vuodelta 2014. Liettualainen pelaa numeroilla 19 ja 49:

 

Crocodiles-valmentajan mukaan vahvistusten virta ei ole tyrehtymässä nyt saapuviin vahvistuksiin, vaan tietoverkot on heitetty kansainvälisille vesille – muun muassa linjaan ja laitahyökkääjistöön on haku päällä. JP Ristolainen lähtee linjasta varusmiespalvelukseen ja laitahyökkääjä Miikka Kaunismäki hänkin isänmaanasialle – nuorten EM-kisoihin Tanskaan, joten paikkaajia tarvitaan.

– Meidän kohdalla ei ole puhua siitä, että tähtäimessä olisi pudotuspelit, sillä meidän pudotuspelimme ovat jo alkaneet, Jalava kertoo. – Jokainen ottelu on todella tärkeä, mutta kuten tässä sarjassa on jo nähty, yksikin loukkaantuminen voi muuttaa voimasuhteita yllättävän paljon.

Loukkaantumisista ovat Crocodilesissa kärsineet osittain kaikki joukkuen yhdysvaltalaisvahvistukset. Lakeuksilla uskotaan, että juhannustauon aikana erityisesti takamies/laitahyökkääjä Dijon Washington palautuisi täyteen pelikuntoon, ja olisi jatkossa entistä suurempi ase myös hyökkäyksen puolella.

 

Otsikkokuva:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen