Crocodilesille kauden toinen voitto – taistelu välieräpaikoista kiristyy

Lauantain ottelusta Crocodilesin ja Butchersin välillä odotettiin jännittävää, ja jännittävä ottelu siitä myös saatiin. Puolustukset hallitsivat pääosan ottelusta ja puoliajalla porvoolaiset johtivat lukemin 0–3, mutta kun päätösvihellys soi otti Crocodiles seinäjokisen kotiyleisön riemuksi kauden toisen voittonsa. Päätöslukemat olivat 23–17.

Ottelun alku oli kahden hermostuneen joukkueen pelaamista. Hyökkäyksessä kumpikin teki lukuisia virheitä: oli pudotettuja palloja ja vääriä aloituksia. Tämän lisäksi Butchersin murheenkryyniksi nousivat pallon menetykset, joita porvoolaisille kertyi koko ottelussa viisi kappaletta. Crocodileskin rähmäsi pallon pari kertaa, mutta omat pelaajat ehtivät sen näillä kerroilla peittämään, eikä siis kotijoukkue menettänyt kertaakaan pelivälinettä lauantaina.

Butchersin puolustus piti avauspuoliajalla Crocodilesin nollilla ja kaiken kaikkiaan Krokot etenivät kahdella ensimmäisellä neljännäksellä vain 52 jaardia, joista 38 tuli Patrick Wilsonin pitkällä kiinniotolla. Sebastian Karbinin paluu piristi juoksupuolustusta ja toinen konkari, Ville Kurvinen, aiheutti omalla laidallaan jatkuvasti ongelmia sekä heitto- että kiertopeleissä.

Kotijoukkueen puolustuksessa Ja´Michael Edwards-Lott pelasi upean ottelun ja rynni keskeltä sekä Butchers-pelinrakentaja Janne Lehtisen kimppuun että murskaamaan Darion Hallin juoksupelejä.

Avauspuolikkaan ainoat pisteet syntyivät Butchersin Joni-Petteri Malkan onnistuttua kenttäpotkumaalissa. Oman hankaluutensa heittopeliin tarjosi voimakkaaksi yltynyt vesisade. Odotettua ukkosmyrskyä ei Seinäjoella kuitenkaan ottelun aikaan nähty.

Darion Hall palauttaa toisella puoliajalla aloituspotkun maaliin:

 

Toisella puoliajalla kentälle marssi päättäväinen Crocodiles, joka alkoi ottamaan aloitteita sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Edelleen porvoolaiset pitivät Christian Powellin juoksut kurissa, sillä Crocodiles-keskushyökkääjä juoksi koko ottelussa 13 yrityksellä 42 jaardia. Mutta toisella puoliajalla häneltä nähtiin muutama tärkeä juoksu ja lisäksi Jonathan Bakerin yhteistyö erityisesti Anthony Brooksin kanssa tuotti tulosta. Brooks nosti lyhyen heiton päätteeksi Crocodilesin johtoon ja tätä johtoa Jonathon Moorhouse vielä kaunisteli onnistuneella lisäpisteellä.

Kauaa ei saanut kotijoukkue juhlia johtoaan, sillä Hall palautti seuraavan aloituspotkun maaliin ja Malkan potkun jälkeen Butchersin johti 7–10. Tämän kuittasi kuitenkin Moorhouse vielä kolmannella neljänneksellä 30-jaardisella kenttäpotkumaalilla. Näytti jo siltä, että päätöserään siirrytään tasatilanteessa, mutta ottelun eniten puhetta herättänyt tilanne muutti asetelman.

Paljon puhetta herättänyt tilanne, jossa De Falcis palauttaa rähmäyksen maaliin:

 

Butchers pelasi seuraavalla hyökkäysvuorollaan lyhyen heittopelin laitaan Markus Haapasaarella, mutta heittopeli epäonnistui ja pallo jäi maahan. Crocodilesin Maxime De Falcis nosti pallon ja juoksi sen kanssa maaliin. Butchersin kritisoi reagoi voimakkaasti tilannetta, koska vastoin tuomariston näkemystä porvoolaiset katsoivat heiton menneen eteenpäin vaati tuomioksi rähmäyksen sijaan epäonnistunutta heittoa. Päävalmentaja Jimi Roiko kävi tuomariston kanssa yhden kauden pisimmistä kenttäkeskusteluista, mutta hetken päästä Moorhouse potkaisi lisäpisteen haarukkaan ja Crocodiles johti 17–10.

Ottelu alkoi saada ratkaisun luonnoksia osakseen, kun päätösneljänneksellä Powell karkasi Bakerin heitosta laitaa pitkin maalialueelle asti ja Crocodilesin johto kasvoi 13 pisteeseen. Tätä eroa Janne Lehtinen vielä kavensi touchdownilla pienemmäksi ja Malkan potkun jälkeen oltiin loppulukemissa 20–17.

Christian Powell karkaa tekemään ratkaisuosuman:

 

Croco-puolustus pelasi erinomaisen ottelun

Viime viikot on puhuttu Crocodilesin piristyneestä hyökkäyksestä, mutta tällä kertaa seinäjokelaisten voiton tae oli puolustus. Viisi pallonriistoa ja yksi tehty touchdown kertovat siitä omaa kieltään, ja lisäksi 75 jaardia juossut Butchers jäi 100 jaardia kauden juoksukeskiarvostaan. Edwards-Lottin ja De Falcisin lisäksi Jaska Värinen (7 taklausta), Saidou Jallow (4,5 taklausta) sekä Junior Aho (4 taklausta, 1 säkitys) olivat avainrooleissa. Juhani Koivumäki ja Joonas Kaleva ottivat kumpikin syötönkatkot.

Loukkaantumisista kärsivässä porvoolaisleirissä ilmeet olivat apeat ottelun jälkeen. Ilman Roman Runneria pelannut Butchers joutui kierrättämään pelaajia vieraammilla pelipaikoilla ja muun muassa Darion Hall pelasi paljon myös puolustuksessa. Vieraat olivat lähellä maalia jo ensimmäisellä neljänneksellä, mutta tuolloin pallonrähmäys päätti yrityksen parin jaardin päästä maaliviivasta. Butchersin loukkaantumisten kannalta EM-kisatauko tulee hyvään aikaan, mutta muun muassa pelinrakentaja Janne Lehtinen ja sentteri Arttu Tennberg ovat kaksi seuraavaa viikkoa maajoukkueen matkassa, mikä ainakaan helpota porvoolaisten hyökkäyksen tuottavuusloikkaa.

Crocodilesin voiton myötä Crocodiles ja Butchers sekä maanantaina kohtaavat Saints ja Royals ovat tasapisteissä sijoilla 3–6.

Vaahteraliiga, 10. peliviikko:

Seinäjoki Crocodiles – Porvoo Butchers 23–17 (0–0, 0–3, 17–7, 6–7)

Crocodiles: Anthony Brooks 6, Maxime De Falcis 6, Christian Powell 6, Jonathon Moorhouse 5

Butchers: Darion Hall 6, Janne Lehtinen 6, Joni-Petteri Malka 5

Tilastot