Crocodiles yllätti Steelersin

Seinäjoki Crocodiles vastasi Vaahteraliigan neljännen kierroksen jymypaukusta.  Sarjan suvereeni kärkijoukkue Kuopio Steelers kaatui trillerissä lopulta 14-7.

Crocodiles lähti otteluun selkeästi altavastaajan paikalta. Joukkueen peli on yskähdellyt Christian Powellin vireen tahdissa ja ennen lauantaina voittosarakkeesta löytyi vain kotivoitto Roostersista. Erityisesti heittopelin kanssa on ollut vaikeuksia Spencer Cutlanin hakiessa edelleen parasta virettään pelinrakentajan paikalla.  Steelers-pelistä odotettiin joukkueiden juoksuhyökkäysten taistelua ennustetun sadekelin ja märän ruohokentän takia. Jos kyse olisi ollut puhtaasti juoksukilpailusta, Crocodiles olisi voittanut tuon jaardein 152-34.   Kotijoukkueen hyökkäyslinja pelasi nappipelin ja se näkyy tilastoissa ja tulostaululla.

Seinäjokiset lähtivät peliin hyvin latautuneina ja valmennuksen kikkakorista nostettiin esille mm. odotettu Alexander Germanyn käyttäminen pelinrakentajan paikalla. Märkä kenttä vaikutti molempien joukkueiden pelivalikoimaan ja se näkyy myös tilastoissa. Kumpainenkin eteni ottelussa vain hitusen yli 200 jaardia. Keskushyökkääjien kaksintaistelussa Crocojen Powell oli lauantaina selkeästi paremmassa vireessä. Steelersin tähtitukimiehet eivät onnistuneet pysäyttämään amerikkalaista riittävästi ja pariin otteeseen myös Veikka Lehtonen pääsi yllättämään kuopiolaispuolustuksen juoksuillaan.

Hyökkäyslinjan ohella Crocodiles sankareita olivat puolustuksen taistelijat.  Hadrien Lynda oli joukkueensa ahkerin taklaaja ja Saidou Jallow sekä Alexander Germany onnistuivat poimimaan vastustajan heitot haltuunsa kertaalleen.  Tuore, kuin varkain rosteriin ilmestynyt linjavahvistus, ranskalainen Ander Roullette oli joukkueensa toiseksi aktiivisin taklaaja.  Pelissä urakoinut Veikka Lehtonen antaa Ruutu-haastattelussaan Crocodiles-puolustukselle pelistä ansaitusti arvosanan 10.

Steelers palautettiin karusti maan pinnalle

Kuopiolaiset saivat edellisen kierroksen murskavoitostaan aimo annoksen itseluottamusta, mutta hyvänolon tunteeseen ei saa jäädä leijumaan. Joukkueen päävalmentaja Pekka Utriainen tiivisti omiensa suorituksen ottelun jälkeen seuran sosiaalisessa mediassa julkaistussa haastattelussa:

-No eihän se hyvin mennyt. Hyökkäyksessä aikamoinen katastrofipäivä ja puolustus teki kaiken voitavansa, mutta se näytti just siltä, että kaveri oli valmis ja me ei ja lopputulos oli tämä. Meidän juoksuhyökkäys ei käynnistynyt missään vaiheessa mutta kyllä se vastaus on siinä, että ei oltu valmiina.

Aiemmissa peleissä keskimäärin 147 jaardia per ottelu juossut keskushyökkääjä Lamar Carswell jätettiin vaatimattomaan 33 jaardiin. Tuore CFL-vahvistus Max Zimmermann nappasi Seth Petersin heiton kiinni kahdeksan kertaa ja mies oli keskeisessä roolissa viimeisen minuutin kirin aikana. Pohdittavaksi jäi, miksi palloa ei välillä annettu Carswellia raskasrakenteisemmalle Ville Lindstetille, joka olisi saattanut märällä kentällä runnoa jaardeja tehokkaammin kuin kevytrakenteinen jenkki.

Kuopion taklaustilaston kolme kärkinimeä olivat lauantaina Kadel King, Semmie Radji ja AJ Wentland. Vain kahden touchdownin päästäminen selän taakse merkitsee nykyjefussa vain harvoin tappiota, mutta tämä peli oli kuopiolaisille se poikkeus. Kadel King myöntää ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussa, että niitä huonoja päiviä vain sattuu joskus joukkueelle.

Olosuhteet kentällä olivat lauantaina samat molemmille joukkueille. Yllättäen kumpikaan hyökkäys ei rähmännyt palloja vastustajalle pelin aikana, mutta seinäjokiset onnistuivat kahdesti katkaisemaan Seth Petersin heiton haltuunsa. Pienten marginaalien pelissä pienet asiat ratkaisevat lopulta voiton toiselle joukkueelle. Lauantaina tuo tekijä oli pallon hallinta-aika.  Statistiikan mukaan kumpikin joukkue eteni hyökkäysyrityksillään keskimääräin 4,3 jaardia. Kun molemmat joukkueet etenevät identtisellä tahdilla, löytyy ratkaisuksi pallon hallinta. Siinä Crocot voittivat Steelersin 26:11 – 21:49. Jaardeissa Steelers oli tappiostaan huolimatta niukasti edellä 212-208.

Tutustu myös:  Ottelun tilastot

Kuva: Marko Tuominen