Crocodiles piti palloa ja eteni – Roosters teki pisteet ja voitti

Vaahteraliigan runkosarjan viimeinen kierros käynnistyi Seinäjoella perjantaina, kun Crocodiles sai vieraakseen Helsinki Roostersin. Yllätystä ei nähty, sillä hyvästä taistelusta huolimatta Crocodiles kaatui kauden viimeisessä ottelussaan lukemin 7–35. Roosters antoi vapaapäivän pelinrakentajalleen Brandon Connettelle, joten helsinkiläisten hyökkäyspeliä johti alusta loppuun Henri Väänänen.

Alun tunnustelun jälkeen näytti siltä, että Roosters menisi ottelussa menojaan. Ensimmäinen Väänäsen heitto päätyi syötönkatkoksi Anthony Brooksin käsiin, mutta jatkossa Väänänen löysi hyvällä prosentilla laitahyökkääjiä heitoillaan. Lisäksi Väänänen ja Karri Pajarinen etenivät kohtalaisesti juosten. Ensimmäisellä neljänneksellä Väänänen heitti maalit Miro Kadmirylle ja Bernard Lusterille. Kaksikko Ville Rontu ja Akseli Olin potki vuorotellen lisäpistepotkuja ja kummankin onnistuttua vaihdettiin lukemissa 0–14 ensimmäisen neljänneksen jälkeen kenttäpäätyjä.

Crocodilesin pelinrakentaja Brett Arrivey pelasi perjantaina ajoittain kesän parasta peliään, ja toisella neljänneksellä koko kotijoukkueen hyökkäys pelasi kauttaaltaan kauden parastaan. Joukkueen avainpelaajiin kuuluva keskushyökkääjä Jaska Värinen joutui jättämään loukkaantumisen myötä kentän jo ensimmäisellä hyökkäysvuorolla, mutta keskushyökkääjäksi siirtynyt Brooks sekä Arriveyn heitoista palloja kiinniottaneet nuoret Joonas Kaleva ja Miikka Kaunismäki pelasivat varmasti. Vuoro päättyi lopulta laitahyökkääjänä vierailleen Juhani Koivumäen kiinniottoon maalialueella. Kun Tomi Natri onnistui potkussaan, oli tilanne puoliajalle siirryttäessä 7–14.

Juhani Koivumäki tekee Crocodilesin kavennuksen:

 

 

Yksi ottelun erikoisuus oli se, että Crocodilesin hyökkäys pelasi lähes kaksi kertaa niin paljon kuin Roostersin hyökkäys – tilasto, joka seinäjokisilla on kauden aikana muuten ollut lähinnä päinvastoin. Hyökkäyspelejä Crocodilesilla oli 66, Roostersilla 35.

Syitä Crocodilesin hyökkäysmäärän runsauteen voi hakea Crocodilesin erikoisjoukkueista. Natri potkaisi pelissä kaksi onnistunutta lyhyttä aloituspotkua, ja Crocodiles sai täten kaksi “ylimääräistä” kertaa itselleen. Virallista tilastotietoa onside-potkuista ei ole saatavilla mutta kaksi onnistunutta lyhyttä aloituspotkua yhden ottelun aikana on sen verran harvinainen tapahtuma, että todennäköisesti konkaripotkaisija Natri uransa mahdollisesti viimeisessä ottelussa ainakin nousi jakamaan Vaahteraliigan ennätystä kyseisessä kategoriassa. Jo aiemmin kaudella Natri onnistui lyhyessä aloituspotkussa myös Porvoossa.

Toinen syy hyökkäysyritysten määrän epäsuhtaan löytyy Roostersin erikoisjoukkueiden ja puolustuksen onnistumisista. Toisella puoliajalla helsinkiläiset tekivät kolme maalia. Ensimmäinen syntyi, kun Okko Outinen blokkasi Crocodilesin lentopotkun ja Santtu Äyräväinen palautti pallon maaliin. Päätösneljänneksellä Curtis Slater palautti lentopotkun neljän jaardin päähän maalialueesta, ja Antti Lahtinen juoksi heti seuraavalla pelillä pallon maaliin. Päätösnumerot teki Ville Rontu juoksemalla syötönkatkon suoraan maaliin. Toisella puoliajalla Roosters pelasi vain 12 hyökkäyspeliä, mutta voitti sen kuitenkin 21–0.

Väänänen syöttää ja Kadmiry tekee maalin:

 

Outinen syöttää ja Äyräväinen tekee maaliin:

 

Väänäseltä varmoja otteita pelinrakentajana

Vähäinen hyökkäysaika vaikutti myös Väänäsen pelirytmiin, sillä Roosters-pelinrakentaja oli ajoittain pitkiä aikoja sivurajalla, mutta 11 onnistunutta heittoa 18 yrityksestä on varsin hyvä tulos. Kahdella heitetyllä touchdownilla Väänänen kaksinkertaisti kauden maalimääränsä. Jaycen Spears oli pukenut otteluun, mutta Roostersin keskushyökkääjinä esiintyi kaksikko Karri Pajarinen – Antti Lahtinen. Nettojaardit jäivät kauas Roostersin viimeaikaisista huippulukemista, sillä 17 yrityksellä Roosters sai kokoon vain 29 jaardia. Kokonaisjaardit Crocodiles voitti lukemin 214–161, mutta yrityskohtainen keskiarvo oli Roostersilla parempi.

Puolustuksen puolella Roostersille syötönkatkon otti Ronnun lisäksi Pierre Courageux, jolle “intteri” oli jo kauden kuudes. Ennen ottelua Roostersilla oli 20 säkitystä. Näkyvästi pelanneen Timon Debiezin johdolla helsinkiläiset säkittivät Arriveyn perjantaina viidesti. Debiezin lisäksi vahvaksi tiedetty puolustuksen linja Olof Flemström, Okko Outinen, Edvard Vesterinen, Lauri Vainio ja Lasse Kankaanpää osallistuivat säkityskinkereihin. Outinen keräsi säkityksensä lisäksi yhden blokatun potkun ja yhden rähmäyksen palautuksen.

Crocodilesin ykköstaklaaja oli toisessa peräkkäisessä ottelussa konkari Esa Katila 5,5 pysäytyksellään. Dijon Washington lensi Yhdysvaltoihin jo maanantaina eikä Cory Magwoodin jalka ei kestänyt pelaamista, ja lisäksi Carrascon veljekset olivat maajoukkueleirillä Espanjassa. Brooks otti yhden syötönkatkon ja lisäksi Brooks ja Juha Luuri peittivät kumpikin yhden Roostersin rähmäämän pallon.

Roosters päätti voittonsa myötä runkosarjansa lukemilla 11 voittoa – 1 tappio. Helsinkiläisten pelit jatkuvat sunnuntaina 27. elokuuta välieräottelussa Porvoo Butchersia vastaan. Crocodilesin saldo runkosarjassa on kaksi voittoa, ja kahden seuraavan päivän aikana Seinäjoella seurataa varmasti kuumeisesti Trojansin ja Saintsin otteita – mikäli jompikumpi tai molemmat häviävät viikonloppuna, ratkeaa Crocodilesin liigatulevaisuus tarvittaessa vasta arvonnan seurauksena.

Karri Pajarinen ei ollut tyytyväinen Roostersin peliin:

 

Vaahteraliiga, 15. peliviikko:

PE 18.08.2017 | 18:30 | OmaSp Stadion, Seinäjoki:

Seinäjoki Crocodiles – Helsinki Roosters 7–35 (0–14, 7–0, 0–7, 0–14)

Tilastot

Vaahteraliiga jatkuu lauantaina, kun Kaarlen kentällä Vaasassa kohtaavat Royals ja Relico Trojans Turku.

 

Kuvat:

Salla Lahti