Crocodiles kaatoi kenraaliharjoituksessaan I-divisioonan ennakkosuosikki Helsinki Wolverinesin

Torstaina liigakautensa Tampereella aloittava Crocodiles hioi kuvioitaan ja ulosmittasi talvikauden harjoitusten tuloksia lauantaina Jouppilanvuoressa pelatussa harjoitusottelussa Helsinki Wolverinesia vastaan. I-divisioonan eittämättä suurin ennakkosuosikki Wolverines taipui Crocodilesille ottelussa lukemin 34–26.

Pelinrakentaja Ben Wilkerson, laitahyökkääjä Miikka Kaunismäki ja keskushyökkääjä Christian Powell sekä loppupelistä pelinrakentajankin pelannut laitahyökkääjä Anthony Brooks nousivat Crocodilesin pelistä suurimpina onnistujina esiin. Powell pelasi vain murto-osan ottelusta, mutta fyysisen keskushyökkääjän osaaminen ei jäänyt pimentoon – tuloksena lähes sata juosta jaardia ja yksi touchdown reilussa neljänneksessä. Wilkersonin kontrolloidussa heittopelissä oli vielä tekemistä, mutta jalalla myös Crocodiles-pelinrakentaja on vaarallinen ja heittokäden voima riittää linkoamaan palloa pidemmällekin.

Kaunismäki viimeisteli ottelussa kaksi touchdownia ja Brooks yhden. Lisäpisteitä potki lauantaina Crocodilesin brittisentteri Jonothan Moorhouse.

Crocodiles-päävalmentaja Michael Mattingly nostaa esille pallonkantajien lisäksi hyökkäyksen linjan:

– Linja oli yksi huolenaiheistamme tähän otteluun, mutta heidän pelinsä oli paljon parempaa kuin leirillämme, Mattingly kertoi Green Zonen haastattelussa. – Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä ottelu kehittyä ja kasvaa. Wolverines on varmasti yksi I-divisioonan parhaimmista joukkueista.

Michael Mattinglyn haastattelu ottelun jälkeen:

Puolustuksen linjassa seinäjokisten voimanpesä Ja’Michael Edwards-Lott oli odotetun räjähtävä ja puolustuksen linja oli kokonaisuudessaan yksi Crocodilesin parhaimmista osa-alueista. Takakentältä erottui ranskalainen Maxime De Falcis, mutta toisaalta Wolverines-pelinrakentaja Robert Johnson näytti myös että hänen heittopelinsä kestää edelleen vertailun Vaahteraliiga-takakenttien kanssa. Erityisesti Johnsonin heitot veljelleen Cedric Johnsonille olivat lauantaina tehokkaita.

Crocodiles käynnistää kautensa siis torstaina Tampereella, jossa vastassa on lauantaina avausottelunsa Kuopio Steelersille hävinnyt Saints. Harjoitusottelun perusteella erityisesti hyökkäyksen takakentän kaksikko Wilkerson-Powell tulee olemaan torstaina mielenkiintoinen seurattava ja toki myös se, miten kaksikon edessä oleva uusiutunut Croco-linja onnistuu pelitavan mahdollistamaan.

Myös maanantaina pelataan liigaan ja divariin valmistautuvien joukkueiden harjoitusottelu. Tuolloin Porvoo Butchers isännöi Porvoon Keskuskentällä Crusadersia kello 18 alkaen. Ottelussa nähdään muun muassa kaksi maajoukkuepelinrakentajaa, kun Butchersin peliä johtaa Janne Lehtinen ja Crusadersin peliä Sebastian Berndtsson. Butchers aloittaa kautensa vierasottelulla Royalsia vastaan sunnuntaina 20. toukokuuta.

I-divisioona käynnistyy perjantaina 25. toukokuuta. Spagettimaljaa ja nousua Vaahteraliigaan tavoittelevat tänä vuonna Wolverinesin lisäksi Helsinki East City Giants, Kouvola Indians, Kotka Eagles sekä Lohjalla ja Hangossa kotipelinsä pelaava United Newland Crusaders.

Vaahteraliiga, 2. peliviikko:

TO 17.05.2018 | 18:30 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Seinäjoki Crocodiles

SU 20.05.2018 | 15:30 | Botnia-halli, Vaasa:

Wasa Royals – Porvoo Butchers