Connette ja Linnainmaa johtivat ilotulitusta – Roosters murskasi Crocodilesin

Maanantai-illan liigaottelu ei noussut klassikoiden joukkoon, mutta monesta upeasta suorituksesta ottelu kyllä muistetaan. Huomattavan paljon enemmän onnistumisia nähtiin vierasjoukkue Roostersin toimesta, joka kävi hakemassa pisteet Crocodilesilta numeroin 21–88 (7–60).

Roosters-hyökkäys oli jälleen huimassa vireessä, mistä tietysti kertoo tehdyt pisteetkin. Yhteensä helsinkiläisten hyökkäys eteni ottelussa 685 jaardia. Brandon Connette pelasi vain ensimmäisen puoliajan, mutta heitti siitä huolimatta 443 jaardia ja kahdeksan touchdownia. Vaahteraliigan yhden ottelun heitettyjen touchdownien ennätys on yhdeksän touchdownia, joten se antanee perspektiiviä Connetten suoritukselle. Kun Roostersin osalta runkosarja on puolivälissä, Connette on heittänyt 26 touchdownia eikä vielä ainuttakaan syötönkatkoa.

Toisella puoliajalla Roostersin hyökkäystä johti Miro Kadmiry, joka aloitti ottelun laitahyökkääjänä ja teki ottelun ensimmäiset pisteet (touchdown + 2 lisäpistettä) Connetten heitosta. Kadmiry suoriutui QB-tehtävästään varsin mainiosti onnistuen 69-prosenttisesti heitoissaan ja heittäen kolme touchdownia.

Laitahyökkääjistä ykköseksi nousi tällä kerta Kimi Linnainmaa, joka liikutti palloa seitsemällä kiinniotolla 180 jaardia ja teki neljä touchdownia. Adam Connetten vastaava rivi oli 10/154/3.

Oman lisänsä Roostersin pistetehtailuun toivat lisäpisteet. Koska potkaisija Kim Saarijärvi oli kokoonpanosta pois, Roosters haki ylimääräisissä yrityksissä kahden pisteen arvoisia suorituksia. Roosters teki yhteensä 12 touchdownia, ja onnistui lisäksi kahdeksan kertaa kahden pisteen lisäpisteessä.

Kimi Linnainmaa sinkoutuu Brandon Connetten heitosta 75-jaardiselle karkumatkalle:

Crocodiles-hyökkäys pelasi kauden parhaimman ottelunsa

Crocodilesin peliä johti vajaa viikko sitten joukkueeseen liittynyt pelinrakentaja Jonathan Baker, ja seinäjokelaisten hyökkäys osoittikin piristymisen merkkejä. Baker heitti ottelussa kolme touchdownia, joista keskushyökkääjä Christian Powell teki kaksi ja uusi brittilaitahyökkääjä Patrick Wilson yhden. Bakerin heittojen onnistumiset jäivät vielä suhteelliset alhaiseksi (13/35) mutta joukkoon mahtui melkoinen määrä laitahyökkääjien pudottamia palloja. Toki Miikka Kaunismäki esitti muutaman akrobaattisenkin kopin.

Kotijoukkueen ykköspelaaja oli jälleen kerran keskushyökkääjä Powell, joka heittomaaliensa lisäksi punnersi 20 yrityksellä 139 jaardia juosten – keskiarvo siis lähes seitsemän jaardia. Powell oli myös keskeisessä roolissa palauttajana. Powell ja Anthony Brooks pitivät toistuvasti huolen siitä, että Crocodiles pääsi aloittamaan hyökkäyksensä 40 jaardin linjan paremmalta puolen.

Ennen maanantaita Crocodiles oli tehnyt kolmessa ottelussa 20 pistettä – nyt syntyi yhteen otteluun 21 pistettä. Se kertonee, että Seinäjoella on tehty onnistuneita ratkaisuja hyökkäyksen suhteen.

Christian Powell on eittämättä yksi liigan parhaimmista pelaajista:

Uusia onnistujia

Tähtipelaajien huippusuoritusten ohessa Seinäjoen Keskuskentällä nähtiin myös muutamien nuorten pelaajien erinomaisia onnistumisia. Roostersin laitahyökkääjä, toisen polven jenkkifutaaja Niki Liljestrand teki Kadmiryn heitosta touchdownin ottelupäätöshetkellä ja viimeisteli osuman Magnus-isänsä jo muinoin tunnetuksi tekemällä tuuletuksella.

Kaksi pelaajaa otti Vaahteraliiga-uransa ensimmäisen syötönkatkon. Crocodilesin Iiro Huhtala katkaisi Kadmiryn heiton toisella puoliajalla, ja Roostersin Eemeli Tuovinen riisti pallon Bakerin heitosta avauspuoliajalla.

Yksi iso onnistuja oli myös Roostersin Edward Vesterinen, joka pääsi ensi kerran tällä kaudella aloittamaan ottelun puolustuksen puolella. Samuli Vehkomäki kuitenkin loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla ja Vesterisen oli hypättävä pikahälytyksellä hyökkäyksen linjan vasempaan laitaan. Vastikään USA:sta college-kiertueelta palannut Vesterinen suoriutui tehtävästä varsin hyvin.