Charles Wort viikon 1 arvokkain pelaaja

Vaahteraliigan ensimmäisellä peliviikolla pelattiin kaksi ottelu, joista torstaina Helsinki Roosters myllytti Wasa Royalsia lukemin 48–7 ja lauantaina Tampereella sarjanousija Kuopio Steelers taisteli voiton lukemin 29–35.

Kierroksen 1 arvokkain pelaaja: Charles Wort, Steelers

Wort teki lauantaina kaikkea ja oli eittämättä ottelun – tai jopa koko kierroksen – näkyvin hahmo. Wortin tekemät kolme touchdownia Seth Petersin heitoista siivitti Steelersin tekemään toisella neljänneksellä 35 pistettä, jotka riittivät lopulta voittoon asti. Yhdeksällä kiinniotolla Wort eteni yhteensä 171 jaardia. Puolustuksessa tilastoihin merkittiin 1,5 taklausta ja puolustettu heitto. Lisäksi Wort blokkasi yhden Saintsin lentopotkuista. Huikean illan jälkeen Wortia tuskin harmittaa, että parhaiten hänet muistetaan Vaahteraliiga-debyytistään siitä maalista, jota hän ei lopulta tehnytkään.

Kierroksen 1 hyökkääjä: Brandon Connette, Roosters

Connette on hankala arvioitava, sillä Roosters-pelinrakentaja heitti pelkästään torstain ottelun avauspuoliajalla valtavat tehot, mutta ei toisella puoliajalla kuitenkaan pelannut. Silti… Kahden neljänneksen aikana kävi selväksi, kuinka korkealaatuista Connetten työskentely tällä hetkellä on. Tilastorivissä 207 heitettyä jaardia ja neljä touchdownia ovat työnäytteen numeraalinen puoli. Lisäksi mies juoksi itse kolmella yrityksellä 27 jaardia ja otti jokaisella juoksullaan uudet yritykset.

Kierroksen 1 puolustaja: Niko Kuikka, Roosters

Kentälle palannut puolustaja oli avausottelussa erinomainen, mistä kertoo myös kierroksen korkein taklausmäärä (9, Saintsin Tony Ballonilla myös 9). Kuikka pystyy pelaamaan sekä safetyna että tukimiehenä ja erityisesti avoimen kentän nopeus saattaa osoittautua isoksi tekijäksi Roostersin puolustuksen pelisuunnitelmalle.

Viikon 1 Fantasy Football Star: Seth Peters, Steelers

Tänä vuonna pelinrakentajat saavat Fantasy Footballissa heitetyistä touchdowneista neljä pistettä (aiemmin kuusi), mutta muutoksesta huolimattakin Fantasy Football -tilaston kärjessä olivat voittajajoukkueiden pelinrakentajat. Seth Peters heitti Steelersille neljä touchdownia ja yhteensä 268 jaardia. Yhteensä siitä kertyvät 42 pistettä nostavat Petersin Fantasy Football -tähdeksi Connetten (36 pistettä) ja Wortin (35) edelle.

 

Vaahteraliiga, 2. peliviikko:

TO 17.05.2018 | 18:30 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Seinäjoki Crocodiles

SU 20.05.2018 | 15:30 | Botnia-halli, Mustasaari:

Wasa Royals – Porvoo Butchers

Ottelut suorina lähetyksinä Ruudussa. Ennakkostudio käynnistyy Ruudussa puoli tuntia ennen ottelun alkua.

 

Otsikkokuva:

Harri Koivunen