“Butchersin kausi on ollut sekä työvoitto että työtapaturma” — Lehtinen ja Hall saattavat pelata välierässä Roostersia vastaan

Porvoon Butchersin viimeisestä runkosarjapelistä oli kulunut jo viikko, kun varmistui että joukkueen kausi jatkuu vielä välierissä. Saintsin tappio Steelersille tarkoitti sitä, että Butchers piti neljännen sijansa, ja pelaa toista kautta putkeen liigan pudotuspeleissä.

— Emme hirveästi treenailleet ennen kuin saimme tietää että pelaamme välierissä. Tauko teki varmasti hyvää, ja saimme kolhuja paranneltua, päävalmentaja Jimi Roiko sanoo. Porvoolaiset kohtaavat Roostersin lauantaina Velodromilla.

Butchers on pelannut koko kauden kapealla materiaalilla ja loukkaantumiset ovat rokottaneet miehistöä pitkin kesää.

— Tämä on samalla sekä työvoitto että työtapaturma. Enemmänkin olisi ollut tarjolla, mutta tyytyväinen on pakko olla. Asioita kun olisi mennyt toisella tavalla niin ei olisi tarvinnut mennä lauantaina Helsinkiin. Potentiaalia olisi ollut enempäänkin, Roiko uskoo.

Joka tapauksessa kolme ottelua tällä kaudella voittanut Butchers matkaa lauantaina kohtaamaan Roostersin, joka voitti kaikki pelinsä runkosarjassa. Butchersin voitto olisi Vaahteraliigan historian suurimpia, ellei suurin, yllätys.

— On koitettu keksiä jotain että edes hetkellisesti pystymme kiusaamaan Roostersia, Roiko sanoo.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Butchers piti palloa ensimmäisellä puoliajalla liki 20 minuuttia, mutta sai aikaiseksi vain kolme pistettä. Avausneljänneksen jälkeen porvoolaiset kuitenkin johtivat 3-0. Roosters meni toisella puoliajalla menojaan ja voitti otelun 37-17.

— Lähdemme nytkin viemään kelloa pois, Roiko suunnittelee. Siinä auttaa varmasti se, jos pelinrakentaja Janne Lehtinen ja liigan eliittiin kuuluva keskushyökkääjä Darion Hall ovat mukana kokoonpanossa. Molemmat jättivät runkosarjan päätösottelun kesken jo pelin alkuvaiheilla.

— Molemmat ovat olleet treeneissä mukana, ja heidän pelaamisensa on mahdollista.

Butchers saa sairastuvalta takaisin pitkään sivussa olleet linjamiehet Ville Miettisen ja Roni Paanasen. Royals-ottelussa kolhua saanut keskushyökkääjä Sebastian Lindell on myös pelikunnossa.

Butchers on harjoitellut sisähallissa jo reilun kuukauden verran.

— Treenaaminen on ollut mielekkäämpää. Helteillä siellä oli viileämpää, ja lisäksi hallissa on luokkahuone ja punttisali.

Butchers ja Roosters kohtasivat välierissä myös viime kaudella. Roosters oli tuolloin parempi lukemin 41-13.

LA 8.9. kello 15.30 Velodromi, Helsinki
Roosters – Butchers

Ruudun lähetys alkaa kello 15: https://www.ruutu.fi/stream/3287885

Lue myös:

Ensimmäistä kertaa pikkuveljensä kanssa pelaava Brandon Connette: Tämä on ollut äärimmäisen hauska kausi

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin ennakko Roosters-Butchers -pelistä

TeeDee-podcastin kertaus peliviikon 14 tapahtumiin

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat: