Butchersin juoksuhyökkäys ja juoksupuolustus olivat liikaa Crocodilesille

Vaahteraliigan lauantaiottelu Porvoo Butchersin ja Seinäjoki Crocodilesin välillä päästiin pelaamaan Hamarin kentällä Porvoossa varsin oivallisessa säässä auringon alla. Itse pelissä valo paistoi kirkkaampana mustapaitaiselle kotijoukkueelle, joka nappasi kauden kuudennen voittonsa lukemin 40–14 (26–14).

Aivan kuten viikko sitten Turku Trojansia vastaan myös tällä kertaa Butchers aloitti ottelun tehokkaasti ja antoi sen jälkeen aloitteita myös vierasjoukkueelle. Sebastian Lindell, Rickey Stevens ja Phung Nguyen tekivät Butchersille touchdownit ensimmäisellä neljänneksellä ja Daniel Luoma onnistui kahdesti lisäpisteessä. Ensimmäinen neljännes päättyi lukemissa 20–0. Butchers hallitsi kenttätapahtumia täysin.

Phung Ngueynin mestarillinen 360°-huijaus:

Toisella neljänneksellä Stevensin toinen touchdownin kasvatti Butchersin johtoa vielä kuudella pisteellä, mutta sen jälkeen sisuuntunut Crocodiles heräsi otteluun aivan uudella sykkeellä. Brett Arriveyn poissaollessa pelinrakentajana pelannut Anthony Brooks heitti ottelun alussa syötönkatkon Sebastian Karbinin käsiin, mutta toisella neljänneksellä Crocodilesin laitahyökkääjät Pasi Raatikaisen, Marco Bonaccin ja Dijon Washingtonin johdolla voittivat vuorotellen taistelut ilmapalloista. Kun vielä Crocodiles onnistui lyhyessä aloituspotkussa ja riisti kerran pallon lentopotkussa, piti vierasjoukkue palloa toisessa erässä lähes kymmenen minuuttia.

Onnistumiset näkyivät myös tulostaululla: Brooks juoksi ensin itse touchdownin ja pelikellon jo umpeutuessa Washington kurotti Brooksin heitosta toisen vierasmaalin. Vili Rajamäen kopatessa kaksi pistettä jälkimmäisen maalin perään, oli Crocodiles katastrofaalisen alun jälkeen nostanut itsensä taisteluun mukaan. Tilanne oli puoliajalla 26–14, ja vierasjoukkue tuossa vaiheessa edennyt viisi jaardia kotijoukkuetta enemmän (157–162).

Dijon Washington raapii ja taistelee kavennuksen ennen puoliaikaa:

Butchers hallitsee palloa ja kelloa

Toisella puoliajalla Butchers sai Crocodilesin hyökkäyksen kuriin eikä vierasjoukkueelta enää nähty kuin hajanaisia etenemisiä. Porvoolaiset pitivät juoksulinjat kurissa ja koko ottelussa Crocodiles pääsi juosten eteenpäin 25 yrityksellään ainoastaan 17 jaardia, joista niistäkin 11 syntyi lentopotkaisija Javier Carrascon juoksulla. Heittopeli tuotti toisella puoliajalla Crocodilesille vain kolme onnistumista ja kun Butchers lisäksi kulutti muutamalla pitkällä hyökkäysvuorolla kelloa tehokkaasti, kirjattiin vierasjoukkueelle toisella puoliajalla vain 30 nettojaardia.

Myös Crocodiles pelasi ajoittain Butchersin Stevensin tiiviisti pois ja erityisesti Cory Magwood ja linjassa Felix N´Twa olivat lauantaina vahvoja. Muutaman pidemmän juoksun siivittämänä Stevens eteni silti tälläkin kertaa kovat lukemat: 179 jaardia ja kolme touchdownia. Kaiken kaikkiaan Butchers eteni 326 jaardia. Toisen ottelunsa pelannut pelinrakentaja Daniel Farley pelasi kliinisn ottelun. Heitot onnistuivat 75 prosentin varmuudella (12/16), maaleja syntyi kaksi eikä syötönkatkoja ainuttakaan.

Butchersin hyökkäyksen linja halkaisee Stevensin kolmannelle TD:lle laajakaistan:

Toisen puoliajan suurimpiin onnistujiin kuului laitahyökkääjä Luoma, joka keräsi ottelussa kuudella kiinniotolla 65 jaardia ja teki kolmannella neljänneksellä touchdownin. 19-vuotiaan laitahyökkääjän suoritusta korostaa se, että hän teki valtaosan peleistään kärkiheittopuolustajiin lukeutuvaa Washingtonia vastaan, jonka suorittamisessa tosin toisella puoliajalla paistoi suuri työmäärä helteessä myös hyökkäyksen puolella.

Luoma teki siis kolmannella neljänneksellä heittomaalin ja Stevens päätösneljänneksellä touchdownin juosten. Kun vielä Luoma potkaisi molempien perään lisäpisteen haarukkaan, oltiin ottelun loppulukemissa 40–14.

Crocodiles-laituri Pasi Raatikaisen loistava analyysi omiensa otteista:

Butchers taistelee kotiedusta, Crocodiles sarjapaikastaan

Suurinumeroisesta tappiosta huolimatta Crocodiles näytti lauantaina luonteensa suuruuden. Joukkue taisteli ja eteni siipirikkoisella hyökkäyksellään koko kauden keskiarvoaan enemmän. Ero pudotuspeliviivaan on kuitenkin kasvanut jo liian suureksi, ja Seinäjoella keskitytäänkin jatkossa enemmän sarjapaikan varmistamiseen Trojansia ja Tampere Saintsia vastaan. Reilun viikon päästä maanantaina Tampereella käydään Crocodilesin kannalta merkittävä ottelu, kun Saints ja Crocodiles kohtaavat.

Butchersilla on mahdollisuudet edelleen runkosarjan voittoon, ja tuon tavoitteen kannalta porvoolaiset pelaavat tärkeän ottelun torstaina Helsinki Roostersia vastaan. Kotivoitto tuolloin nostaisi Butchersin jakamaan sarjan kärkisijaa. Lauantain voitolla Butchers ohitti sarjataulukossa sekä Huskiesin että Royalsin, mutta hämeenlinnalaiset ja vaasalaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.