Butchersille tärkeitä sopimuksia – vikkelä Phung Nguyen jatkaa

Porvoo Butchers tiedotti keskiviikkona tehneensä muutamia keskeisiä sopimuksia tulevan kesän joukkueeseensa. Hyökkäyksessä jatkavat linjassa pelaava Ville Miettinen sekä laitahyökkääjä Phung Nguyen. Puolustukseen puolestaan siirtyy Helsinki Wolverinesista tukimies Ari Päivärinta.

Hyvinkää Falconsissa uransa aloittanut 145-kiloinen Miettinen tuo oman panoksensa erityisesti linjapelin keskustaan. Butchers on tullut tunnetuksi suoraviivaisesti juoksevana joukkueena, jossa hyökkäyksen linjalla on ollut keskeinen tehtävä.

– Ville pystyy pelaamaan kaikkia kolmea paikkaa keskustassa, mikä pitkän kauden aikana on tärkeää, miettii Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko. – Meillä on hyökkäyksen linjassa useampikin maajoukkueringin pelaaja, mutta meitä vaivaa vähän sama syndrooma kuin moni muitakin joukkueita: isoja poikia on vähän, joten syvyyttäkin on vähän. Tämä oli meille tärkeä jatkosopimus, mikä antaa meille paremmat mahdollisuudet jatkossakin pelata sillä fyysisellä identiteetillä, joka hyökkäyksessämme on viime vuosina ollut. Miettinen tulee olemaan kesällä aiempaa liikkuvampi pelaaja.

Laitahyökkääjä Phung Nguyen, 25, on Butchersin oma kasvatti, mutta kävi toissakaudella pelaamassa Vaahteraliigaa Wasa Roaylsissa. Tuo vuosi olikin yksi Nguyenin uran ehyimmistä, sillä loukkaantumiset ovat tehneet pienikokoisen(170 cm/73 kg) mutta vikkelän Nguyenin kausista repalaisia. Vuosi sitten tilille kertyi kuusi ottelussa, joissa Nguyen eteni 20 kiinniotollaan 244 jaardia ja teki kolme touchdownia. Kaiken kaikkiaan laitahyökkääjä on tehnyt urallaan 18 touchdownia Vaahteraliigassa.

Roiko näkee kolme maaottelua pelanneen Nguynenin roolipelaajana, jolla on huikea potentiaali.

– Tuolla nopeudella ja varmoilla käsillä puolustajat eivät voi jättää häntä kentällä ilman erikoishuomiota. Meillä on Phungin sopimuksen myötä hyvä tilanne kotimaisten laitahyökkääjien suhteen, sillä isommat laitahyökkääjä Daniel Luoma ja viime kaudesta kymmenisen kiloa vahvistunut Arttu Erkkilä muodostavat uhan laidoilla ja keskellä ovat Phung ja all stars -laitahyökkääjä Mikko Seppänen. Varsinkin keskustan puolustaminen aiheuttaa vastustajille mietittävää.

Phung Nguyen ja piruetti-touchdown kesältä 2017:

 

Tukimies Ari Päivärinta on kolmas pelaaja, joka talvikauden aikana siirtyy Butchersiin I-divisioonan Helsinki Wolverinesista. Aiemmin neljän kuukauden try out -sopimuksen solmi pelinrakentaja Janne Lehtinen, sitten siirtyi I-divisioonan säkitystilaston voittanut linjapuolustaja Petri Pallari ja nyt Butchers saa erittäin tärkeän lisän tukimieskerrokseen. Toissa kaudella Päivärinta valittiin I-divisioonan all starsiin, ja Vaahteraliiga-kokemusta hänellä on Wolverinesin paidassa kausilta 2011–2014. Tulokaskaudellaan hän oli voittamassa helsinkiläisten paidassa Suomen mestaruutta.

– Ari teki edellisellä leirillämme vaikutuksen erityisesti hyvänä heittopuolustajana, mutta hänestä löytyy myös aggressiivisempi puoli kuten esimerkiksi  tukimiehisämme Janne Lahikaisella ja Niko Pennasella, Roiko kommentoi. – Lisäksi hänen motivaationsa pelata erikoisjoukkueissa on hyvä merkki.

Butchersin puolustus on vielä tällä hetkellä ilman nimettyä koordinaattoria, mutta Roiko kertoo vaihtoehtoja olevan. Porvoolaiset ovat käyttämässä yhden kolmesta yhdysvaltalaiskiinnityksistään puolustajaan, joka tulee päävalmentajan mukaan olemaan tukimies.

– Sopimusuutisia on luvassa piakkoin.

Pelinrakentaja Lehtisen sopimus on edelleen mallia “try out”, eikä Roiko vieläkään ole valmis kertomaan, mitä Butchers aikoo maajoukkuepelinrakentajan kanssa tehdä.

– Olemme saaneet nyt jo useamman kuukauden ajan harjoitella Janne kanssa, joten olemme saaneet hyvin toistoja. Keväällä pääsemme syklittämään vielä entistä paremmin viikkoharjoittelua ja leirejä, mikä lisää odotusarvoa entisestään. Aiemmin kertomamme mukaan tämä asia ratkaistaan vasta maaliskuussa, ja sen mukaan toimimme edelleen. Palataan asiaan sitten, kun kokeiluaika on päättynyt.

 

Katso myös:

Butchersin uutinen uusista sopimuksesta

Otsikkokuva:

Sami Ranta