Butchers viimeisteli peliään I-divisioonan Crusadersia vastaan

Sunnuntaina Vaasassa kautensa aloittava Porvoo Butchers pelasi maanantaina Porvoon Keskuskentällä harjoitusottelun I-divisioonaan valmistautuvan United Newland Crusadersia vastaan. Lopputulosta tärkeämpää kummallekin taistelun osapuolelle oli saada ottelutuntumaa. Pisteissä Butchers oli parempi lukemin 42–7.

Harjoitusottelun perusteella Butchersin pelistä löytyy useita pirteitä seikkoja. Brittikeskushyökkääjä, Jyväskylän Jaguaareissa vuosi sitten pelannut Isaak Marshall juoksi pallon kanssa hyvällä asenteella ja maajoukkueen fullback Sebastian Lindell punnersi lähes 10 jaardin keskiarvolla. Porvoolaisten ykköskeskushyökkääjä Darion Hall ei ole vielä saapunut Suomeen, ja hänen saapumisensa myötä Butchersilla on erittäin hyvä trio kantamaan palloa.

Pelinrakentaja Janne Lehtinen pelasi kliinisen ottelun heittäen neljä maalia ja löytäen muutoinkin laitahyökkääjänsä varsin hyvällä varmuudella. Daniel Luoma teki Lehtisen heitoista kaksi maalia, Phung Nguyen ja Mikko Seppänen yhdet mieheen. Roman Runner kävi muutaman kerran hyökkäyksessä, mutta tuon kortin Butchers näytti jättävän tarkoituksella käyttämättä. Toki Keskuskentän lämpömittari osoitti ajoittain jopa 39 astetta lämpöä, mikä varmasti vaikutti myös pelaajarulettiin ja yksittäisten pelaajien kuormaan.

Puolustuksessa Butchers kierrätti pelaajistoaan erityisesti linjassa ja takakentällä. Runner pelasi kulmapuolustajana, mutta – kuin valmistautuen tulevan kauden rasituksiin – hänen otteensa olivat varsin säästeliäitä. Toinen puolustuksen jenkki Mitch Dalley pelasi safetyna.

Porvoolaisten puolustuksen pelaajista erottuivat erityisesti tukimies Sebastian Karbin sekä safety Niko Roiko, joka teki yhden touchdownin blokatusta lentopotkusta. Kulmapuolustajista pelissä ei ollut mukana Emmanuel Amudengia, mutta Andy Pham nosti osakkeitaan porvoolaisten takakentällä. Suureksi harjoitusottelun miinukseksi porvoolaisille jää jo vuosi sitten avainpelaajaksi nousseen tukimiehen Janne Lahikaisen loukkaantuminen.

Crusaders tulee olemaan I-divisioonassa varsin mielenkiintoinen tuttavuus, jolta ei myöskään vielä nähty koko pelaajiston pelaamista. Sebastian Berndtsson ja Teemu Lintunen ovat heittopelissä löytäneet hyvän yhteyden ja kaksikko merkittiin varmasti tarkasti vastustajien papereihin, sillä katsomossa peliä olivat seuraamassa kaikkien muiden I-divisioonaseurojen eli Helsinki Wolverinesin, East City Giantsin, Kouvola Indiansin ja Kotka Eaglesin päävalmentajat apujoukkoineen.

Ehdottomasti suurimman huomion kentällä vei kuitenkin UNC:n keskushyökkääjä Ryan Tuiasoa, jolla on pelikokemusta myös muun muassa University of Hawaiin yliopistojoukkueesta. Tuiasoa kantoi palloa aggressiivisesti ja osoitti olevansa myös hyvä lisä Crusadersin heittopeliin. Kun vielä asenne näytti miehellä olevan kunnossa, voi Crusadersin manageri Marko Vartiainen olla hankintaansa tyytyväinen.

 

Vaahteraliiga, 2. peliviikko:

TO 17.05.2018 | 18:30 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Seinäjoki Crocodiles

SU 20.05.2018 | 15:30 | Botnia-halli, Mustasaari:

Wasa Royals – Porvoo Butchers

Ottelut suorina lähetyksinä Ruudussa. Ennakkostudio käynnistyy Ruudussa puoli tuntia ennen ottelun alkua.