Butchers jatkoi Wolverinesin tappioputkea

Porvoo Butchers (3-4) väänsi kuumassa auringonpaisteessa tiukan 34-31 (20-17) voiton Helsinki Wolverinesista (4-3). Ottelun loppuratkaisua saatiin odottaa viimeiselle minuutille ja Wolverinesin ratkaisevan neljännen yrityksen heiton kiinniotto jäi vain muutaman sentin vajaaksi uusista yrityksistä. Voiton myötä Butchers ilmoittautui vahvasti mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista, mutta Wolverinesille kauden alun neljän perättäisen voiton jälkeen tuloksena oli nyt kolmas perättäinen tappio.

Päivä oli tänään hyökkäysten. Butchers hyökkäys eteni 399 ja Wolverinesin 492 jaardia ja molempien joukkueiden puolustuksilla tuntui olevan jatkuvia vaikeuksia pysäyttää etenemistä. Pelinrakentajista Wolverines Robert Johnson (26-39-0) heitti 433 jaardia ja kolme maalia ja Butchers Hans Fortune (23-34-2) heitti 247 jaardia ja kolme maalia, mutta myös kaksi syötönkatkoa. Keskushyökkääjistä Butchers Dayton Winn kantoi palloa 21 kertaa edeten 143 jaardia ja viimeistellen kaksi maalia. Winn ehti napata myös kuusi kiinniottoa ja 94 jaardia. Wolverines keskushyökkääjä William Young kantoi palloa 86 jaardia 11 kannolla, joilla syntyi myös yksi maali.

Kiinniottajista Porvoolla pallot jakautuivat Winnin lisäksi viidelle kiinniottajalle ja maalit kirjattiin Mikko Seppäselle, Isaak Marshallille ja Tobias Handirkille. Wolverinesin kaksikko RJ Long (10-178j) ja Marcus Siiskonen (7-173j) nappasivat komeat jaardit kasaan. Siiskoselle kirjattiin myös kaksi maalia ja Longin nimiin yksi.

Vaikka puolustukset olivatkin ottelussa vahvasti ottavana osapuolena, oli molemmilla puolustuksilla myös onnistumisia. Wolverinesin Jabari Harris ja Joni Alakotila nappasivat yhden syötönkatkot, Willy Lindfors saalisti 2,5 taklausta aloituslinjan takana, kuten myös Benjamin Egbudiwe, jolle kirjattiin myös yksi pelinrakentajan säkitys. Butchers tukimies Kenneth Bradley keräsi ottelun korkeimman taklausmäärän (7,5) ja yhden säkityksen. Säkitykset kirjattiin myös Niko Pennaselle ja Uche Nwosulle, jotka ehtivät Johnsonin lähelle häiritsemään heittoja useampaankin otteeseen.

Ottelussa pallon menetykset kirjaantuivat Wolverinesin eduksi 2-0, mutta Butchers onnistui kahdesti saada pallon takaisin suoraan aloituspotkusta. Avausmaalinsa jälkeen Mikko Seppänen potkaisi lyhyen aloituspotkun ja peitti sen itse heti 10-jaardin jälkeen yllätetyn Wolverines palautusjoukkueen edestä ja heti toisella neljänneksellä Butchersin lyhyeksi jääneen potkun peitti kotijoukkueelle Vesa Aaltonen.

Pelin jälkeen haastattelussa – Mikko Seppänen, Butchers

Pelin jälkeen haastattelussa – Jason Thomas, Wolverines

 

Butchers – Wolverines 34-31 (20-17)

1. neljännes

0-3 Jokinen potkumaali (video)

6-3 Handirk, lisäpiste epäonnistui (video)

13-3 Winn, lp Seppänen (video)

2. neljännes

13-10 Young, lp Jokinen (video)

20-10 Marshall, lp Seppänen (video)

20-17 Siiskonen, lp Jokinen (video)

3. neljännes

27-17 Winn, lp Seppänen (video)

4. neljännes

27-24 Long, lp Jokinen (video)

34-24 Seppänen, lp Seppänen (video)

34-31 Siiskonen, lp Jokinen (video)