Butchers – Crocodiles 15.07.2017

Raportti

Vaahteraliigan lauantaiottelu Porvoo Butchersin ja Seinäjoki Crocodilesin välillä päästiin pelaamaan Hamarin kentällä Porvoossa varsin oivallisessa säässä auringon alla. Itse pelissä valo paistoi kirkkaampana mustapaitaiselle kotijoukkueelle, joka nappasi kauden kuudennen voittonsa lukemin 40–14 (26–14).

Aivan kuten viikko sitten Turku Trojansia vastaan myös tällä kertaa Butchers aloitti ottelun tehokkaasti ja antoi sen jälkeen aloitteita myös vierasjoukkueelle. Sebastian Lindell, Rickey Stevens ja Phung Nguyen tekivät Butchersille touchdownit ensimmäisellä neljänneksellä ja Daniel Luoma onnistui kahdesti lisäpisteessä. Ensimmäinen neljännes päättyi lukemissa 20–0. Butchers hallitsi kenttätapahtumia täysin.

Phung Ngueynin mestarillinen 360°-huijaus:

Toisella neljänneksellä Stevensin toinen touchdownin kasvatti Butchersin johtoa vielä kuudella pisteellä, mutta sen jälkeen sisuuntunut Crocodiles heräsi otteluun aivan uudella sykkeellä. Brett Arriveyn poissaollessa pelinrakentajana pelannut Anthony Brooks heitti ottelun alussa syötönkatkon Sebastian Karbinin käsiin, mutta toisella neljänneksellä Crocodilesin laitahyökkääjät Pasi Raatikaisen, Marco Bonaccin ja Dijon Washingtonin johdolla voittivat vuorotellen taistelut ilmapalloista. Kun vielä Crocodiles onnistui lyhyessä aloituspotkussa ja riisti kerran pallon lentopotkussa, piti vierasjoukkue palloa toisessa erässä lähes kymmenen minuuttia.

Onnistumiset näkyivät myös tulostaululla: Brooks juoksi ensin itse touchdownin ja pelikellon jo umpeutuessa Washington kurotti Brooksin heitosta toisen vierasmaalin. Vili Rajamäen kopatessa kaksi pistettä jälkimmäisen maalin perään, oli Crocodiles katastrofaalisen alun jälkeen nostanut itsensä taisteluun mukaan. Tilanne oli puoliajalla 26–14, ja vierasjoukkue tuossa vaiheessa edennyt viisi jaardia kotijoukkuetta enemmän (157–162).

Dijon Washington raapii ja taistelee kavennuksen ennen puoliaikaa:

 

 

Butchers hallitsee palloa ja kelloa

Toisella puoliajalla Butchers sai Crocodilesin hyökkäyksen kuriin eikä vierasjoukkueelta enää nähty kuin hajanaisia etenemisiä. Porvoolaiset pitivät juoksulinjat kurissa ja koko ottelussa Crocodiles pääsi juosten eteenpäin 25 yrityksellään ainoastaan 17 jaardia, joista niistäkin 11 syntyi lentopotkaisija Javier Carrascon juoksulla. Heittopeli tuotti toisella puoliajalla Crocodilesille vain kolme onnistumista ja kun Butchers lisäksi kulutti muutamalla pitkällä hyökkäysvuorolla kelloa tehokkaasti, kirjattiin vierasjoukkueelle toisella puoliajalla vain 30 nettojaardia.

Myös Crocodiles pelasi ajoittain Butchersin Stevensin tiiviisti pois ja erityisesti Cory Magwood ja linjassa Felix N´Twa olivat lauantaina vahvoja. Muutaman pidemmän juoksun siivittämänä Stevens eteni silti tälläkin kertaa kovat lukemat: 179 jaardia ja kolme touchdownia. Kaiken kaikkiaan Butchers eteni 326 jaardia. Toisen ottelunsa pelannut pelinrakentaja Daniel Farley pelasi kliinisn ottelun. Heitot onnistuivat 75 prosentin varmuudella (12/16), maaleja syntyi kaksi eikä syötönkatkoja ainuttakaan.

Butchersin hyökkäyksen linja halkaisee Stevensin kolmannelle TD:lle laajakaistan:

 

Toisen puoliajan suurimpiin onnistujiin kuului laitahyökkääjä Luoma, joka keräsi ottelussa kuudella kiinniotolla 65 jaardia ja teki kolmannella neljänneksellä touchdownin. 19-vuotiaan laitahyökkääjän suoritusta korostaa se, että hän teki valtaosan peleistään kärkiheittopuolustajiin lukeutuvaa Washingtonia vastaan, jonka suorittamisessa tosin toisella puoliajalla paistoi suuri työmäärä helteessä myös hyökkäyksen puolella.

Luoma teki siis kolmannella neljänneksellä heittomaalin ja Stevens päätösneljänneksellä touchdownin juosten. Kun vielä Luoma potkaisi molempien perään lisäpisteen haarukkaan, oltiin ottelun loppulukemissa 40–14.

 

Crocodiles-laituri Pasi Raatikaisen loistava analyysi omiensa otteista:

 

Butchers taistelee kotiedusta, Crocodiles sarjapaikastaan

Suurinumeroisesta tappiosta huolimatta Crocodiles näytti lauantaina luonteensa suuruuden. Joukkue taisteli ja eteni siipirikkoisella hyökkäyksellään koko kauden keskiarvoaan enemmän. Ero pudotuspeliviivaan on kuitenkin kasvanut jo liian suureksi, ja Seinäjoella keskitytäänkin jatkossa enemmän sarjapaikan varmistamiseen Trojansia ja Tampere Saintsia vastaan. Reilun viikon päästä maanantaina Tampereella käydään Crocodilesin kannalta merkittävä ottelu, kun Saints ja Crocodiles kohtaavat.

Butchersilla on mahdollisuudet edelleen runkosarjan voittoon, ja tuon tavoitteen kannalta porvoolaiset pelaavat tärkeän ottelun torstaina Helsinki Roostersia vastaan. Kotivoitto tuolloin nostaisi Butchersin jakamaan sarjan kärkisijaa. Lauantain voitolla Butchers ohitti sarjataulukossa sekä Huskiesin että Royalsin, mutta hämeenlinnalaiset ja vaasalaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

 

Vaahteraliiga, 10. peliviikko:

LA 15.07.2017 | 15:30 | Hamarin kenttä, Porvoo:

Porvoo Butchers – Seinäjoki Crocodiles 40–14 (20–0, 6–14, 7–0, 7–0)

Tilastot

 

Vaahteraliiga jatkuu maanantaina, kun Turun Yläkentällä kohtaavat Relico Trojans ja Hämeenlinna Huskies.

 

Kuvat:

Sami Ranta

Tilastot

Ennakko

Vaahteraliiga jatkuu lauantaina Porvoo Butchersin ja Seinäjoki Crocodilesin välisellä ottelulla. Runkosarjan nelonen Butchers taistelee tällä hetkellä kiivaasti pudotuspelien kotiedusta ja tuossa taistelussa voitto olisi tarpeen. Crocodiles on Butchersin takana viidentenä, mutta eroa on kertynyt jo kuusi pistettä. Seinäjokiset ovat lauantaina – jälleen – pakkovoiton edessä.

Seinäjoelta saapuu Porvooseen kovan onnen joukkue, sillä Crocodiles menetti maanantain ottelussa Hämeenlinna Huskiesia vastaan sekä keskushyökkääjä Jaska Värisen että pelinrakentaja Brett Arriveyn. Värinen pelaa lauantaina, mutta on enssijaisesti laitahyökkääjä. Arrivey sen sijaan on varmuudella sivussa ylävartalovamman vuoksi.

– Ei siinä ilmeisesti kuitenkaan pahempaa ole, kommentoi Crocodilesin päävalmentaja Vesa Jalava Arriveyn tilannetta. – Pieni mahdollisuus olisi voinut olla pelaamiselle jo lauantainakin, mutta lopulta näin ei kuitenkaan käy.

Arriveyn poissaollessa Crocodiles siirtää joukkueen ykköslaitahyökkääjä Anthony Brooksin pelinrakentajaksi. Vierasjoukkueen hyökkäyspeli kohtaa siis yhden Vaahteraliigan tämän hetken kovimmista puolustuksista monella tavalla vajaalla miehistöllä.

– Kyllähän jokainen viimeottelussa näki, mitä meidän pelimme on silloin, kun Brooks on pelinrakentajana. Hän on nyt harjoitellut paikkaa, mutta eihän hän varsinainen pocket passer ole vaan tulee juoksemaan pallon kanssa enemmän. Heittovalikoima tulee olemaan enemmän lyhyttä uloskuvaa eikä niinkään pitkää palloa.

– Tulemme varmasti myös käyttämään kahden keskushyökkääjän muodostelmia ja pelaamaa read zone -tyyppistä juoksupeliä.

Värisen ollessa laitahyökkääjänä Justin Andrushko kantaa päävastuun juoksupelistä. Muun muassa Joonas Raatikainen nähtäneen tällöin blokkaavan keskushyökkääjän paikalla.

Sebastian Karbin, Troy Roach ja Tero Kontiainen ovat keskustan juoksuissa vahvoja puolustajia Butchersin puolella ja tämä kolmikko on se, jota Crocodilesin on saatava siirrettyä taaksepäin. Puolustuksen linjasta porvoolaisilta puuttuu Tommi Padatsu, mutta vikkelä Ville Kurvinen saattaa nopeudellaan aiheuttaa hankaluuksia Crocodilesin ulommille hyökkäyslinjamiehille.

Heittopeliin Crocodiles hankki vahvistukseksi italialaisen Marco Bonaccin, mutta hänkin on kärsinyt pienistä vaivoista. Maanantaina sivussa ollut nuorten maajoukkueen laitahyökkääjä Miikka Kaunismäki palaa nyt kokoonpanoon.

Anthony Brooks on ollut yksi Crocodilesin kauden suurimmista onnistujista ja tehnyt tehoja laitahyökkääjänä, kulmapuolustajana sekä palauttajana. Lauantaina hän pelaa pelinrakentajana. Kuva: Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Jatkuuko Rickey Stevensin huippuvire?

Myös puolustukseen Crocodiles on tuonut lisävahvistuksia Euroopasta pitkin kautta. Puolustuksen linjassa nähdään ruotsalainen Benjamin Egboduke, liettualainen Renaldas Macevicius sekä jo toukokuussa Suomeen tullut itävaltalainen Felix N´Twa. Takakentällä debytoi maanantaina espanjalainen Javier Carrasco, jonka veli Carlos puolestaan pelaa hyökkäyksen linjassa.

– Olen ollut tyytyväinen varsinkin espanjalaisten asenteeseen, Jalava kiittelee.

Uusien vahvistusten lisäksi Crocodilesin puolustuksessa on tukimies Cory Magwoodin sekä takamiesten Juhani Koivumäen ja Tuomas Leinosen onnistuttava ennen kaikkea Butchersin juoksupelin pysäyttämisessä. Kahdessa edellisessä ottelussa Butchers on juossut Rickey Stevensin toimesta huikealla keskiarvolla.

Kotijoukkueen heittopelissä huomioarvo kiinnittyy pelinrakentaja Daniel Farleyn ja laitahyökkääjien yhteistyöhön. Edellislauantaina Trojansia vastaan Farley pelasi lyhyen valmistautumisajan jälkeen, mutta löysi silti muun muassa Phung Nguyenin touchdownin arvoisesti.

Arttu Tennbergin (78) johtama Butchers-linja on tehnyt loistavaa työtä raivatessaan tilaa Rickey Stevensille (1). Kuva: Sami Ranta

Butchers ja Crocodiles kohtasivat aiemmin tällä kaudella Seinäjoella ja tuolloin Butchers oli parempi 0–31. Tuon jälkeen porvoolaisilta on vaihtunut niin pelinrakentaja kuin keskushyökkääjäkin – aivan kuten Crocodilesillakin. Crocodilesin loukkaantumistilanteesta johtuen Butchers on kuitenkin selvä ennakkosuosikki myös lauantain koitokseen.

– Täytyy nostaa hattua Butchersin valmennukselle, Jalava toteaa. – Heidän pelinsä on ollut komeaa katsottavaa, sillä siitä paistaa läpi määrätietoisuus tehdä omaa juttua ja nostaa omia kasvatteja tälle tasolle. Butchers taistelee samoista sijoista joukkueiden kanssa, joilla on toistakymmentä ulkomaalaispelaajaa enemmän. Olisi hieno tarina, jos tuo joukkue vaikka etenisi finaaliin asti.

Lauantaina on kuitenkin selvää, että Jalava tekee kaikkensa, jotta mainitsemansa tarinan tässä vaiheessa Crocodiles käy hakemassa kaksi sarjapistettä Porvoosta.

 

Vaahteraliiga, 10. peliviikko:

LA 15.07.2017 | 15:30 | Hamarin kenttä, Porvoo:

Porvoo Butchers – Seinäjoki Crocodiles

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruudussa, jossa ennakkostudio käynnistyy jo klo 15.00. Lisäksi selostuksen voi kuunnella Suplassa.

Kuuntele TeeDee-podcastin otteluennakko.

Otsikkokuva:

Marko Tuominiemi

Kuvat:

Sami Ranta

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

 

Aloituskokoonpanot

Butchers:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 18 Daniel Farley DE 44 Ville Kurvinen
RB 1 Rickey Stevens DT 92 Tero Kontiainen
RB 30 Sebastian Lindell DE 95 Roni Paananen
WR 9 Arttu Erkkilä LB 42 Janne Lahikainen
WR 11 Mikko Seppänen LB 68 Sebastian Karbin
WR 6 Phung Nguyen LB 3 Troy Roach
LT 50 Väinö Pääkkönen LB 8 Niko Pennanen
LG 59 Ville Miettinen CB 29 Emmanuel Amudeng
C 78 Arttu Tennberg SS 5 Niko Roiko
RG 60 Jari Mononen FS 43 Jere Paananen
RT 73 Pasi Lautala CB 21 Vesa Aaltonen

Pois: Kari Aalto, Tommi Padatsu, Patrik Väyrynen, Otto Kröger, Jesse Vuoksenturja, Eppu Pulkkinen, Roni Pöntinen, Leo Flinkman

Epävarmat: Wilhelm Stigzelius, Aleksi Taikoff, Kalle Seppänen

Crocodiles:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 13 Anthony Brooks DE  42 Benjamin Egboduke
RB 23 Justin Andrushko DT 18 Felix N´twa
WR 34 Jaska Värinen DT 92 Hannu Saarimaa
WR 9 Pasi Raatikainen DE 32 Renaldas Macevicius
WR 29 Marco Bonacci LB 33 Juha Luuri
WR 11 Vili Rajamäki LB 15 Cory Magwood
LT 65 Maximilian Malander LB 38 Joonas Raatikainen
LG 70 Carlos Carrasco CB 26 Tuomas Leinonen
C 66 Mikael Paloniemi SS 43 Juhani Koivumäki
RG 76 Antti Rinta-aho FS 4 Dijon Washington
RT 77 George Jackson CB 21 Mikko Havulehto

Poissa: Brett Arrivey

Epävarmat: 

Tuomariryhmä:

Päätuomari Veikko Lamminsalo
Aputuomari Perttu Hautala
Linjatuomari Jani Sipi
Rajatuomari Jukka Kalliokoski
Sivutuomari Joonas Seppelin
Kenttätuomari Anni Tähtinen
Takatuomari Juhani Bruun