Aspinen ja Borgman – Steelers vahvistuu savolaisella ja saksalaisella multipelaajalla

Mikko Aspinen on kuulunut Steelersin avainpelaajiin jo yhdeksän kauden ajan. Kuva: Jari Turunen

Vaahteraliigan nousijajoukkue Kuopio Steelers on kiinnittänyt riveihinsä kaksi monipuolista. Savolaisjoukkueen mustapunaisen pelipaidan pukevat ensi kaudella ylleen seuraa jo yhdeksän kauden ajan edustanut Mikko Aspinen, 29, sekä Saksan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta siirtyvä Alex Borgman, 25. Kumpikin tulee liittymään Steelersin puolustukseen: Aspinen tukimieheksi ja Borgman takakentälle. Molemmilla on myös kokemusta ja käyttöä hyökkäyksessä.

Borgman (180cm / 90kg) siirtyy Kuopioon GFL2-sarjassa pelaavasta Ravensburg Razorbacksista. Kaudella 2017 saksalainen pelasi yhdeksässä ottelussa, joissa taklauksia kerääntyi 15, minkä lisäksi tilastorivissä on yksi kappale syötönkatkoja, puolustettuja heittoja sekä aiheutettuja että peitettyjä rähmäyksiä. Monipuolisuudesta kertoo, että hyökkäyksessä Borgmanilla on sekä juoksuja että kiinniottoja – kumpiakin kolme. Erikoisin tilasto löytyy pelinrakentaja paikalta: seitsemän yritystä, joista viisi omille, joista kaksi touchdowniksi. Ravensburg sijoittui menneellä kaudella GFL2:n etelädivisioonassa toiseksi.

– Alex tulee meille monitoimipelaajaksi, kommentoi Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen. – Ensisijaisena pelipaikkana ollaan kaavailtu puolustuksen takakenttää, mutta mies on myös erittäin pätevä ja kokenut pallon kiinniottaja.

– Vaahteraliiga tarkoittaa pelimäärän kasvua, joten sekä Alexin että Mikko Aspisen kykyä pelata tarvittaessa eri paikoilla on erittäin hyvä asia.

Alex Borgmanin otteita Razorbacksissa:

Aspinen palaa liigaan kymmenen vuoden tauon jälkeen

Mikko Aspinen on kuulunut Steelersin avainpelaajiin koko 2010-luvun. Voitokkaalla I-divisioonakaudella 2017 Aspinen esiintyi ensisijaisesti keskushyökkääjänä mutta monipuolinen pelaaja on viimevuosina profiloitunut enemmän tukimieheksi. Tuolle paikalle häntä on myös ensi vuodelle ensisijaisesti kaavailtu.

Savolainen leima on iskeytynyt Aspiseen niin vahvasti, että harva muistaa miehen aloittaneen Vaahteraliiga-uransa jo kymmenen vuotta sitten Lappeenrannan Rajaritareissa.

– Viimeksi kun olen Vaahteraliigassa pelannut niin olin vielä siloposkinen junnu ja nyt oon siloposkinen vanhus, Aspinen kommentoi Steelersin uutisessa. – Vaahteraliiga on muuttunut ammattimaisempaan, urheilullisempaan ja nopeampaan suuntaan. Pääosin joukkueet on kuitenkin samat ja yhäkin jahdataan suurta Punaista.

– Odotukset on aina korkealla. Varmasti lähdetään tavoittelemaan voittoa. Jokainen saa sitten itse miettiä minkä tai kenen voittamista, jatkaa Aspinen jättäen vastuun kuulijalle ja lukijalle.

Steelers on tulossa Vaahteraliigan vahvasti. Joukkueella on jo ennen joulua kasassa 46 pelaajasopimusta ja edelleen muutama täsmähankinta on kuulemma Savoon suuntaamassa. Toistaiseksi yhdysvaltalaispelaajia joukkueessa on ainoastaan kaksi – pelinrakentaja Seth Peters ja takamies Justin Bell. Kolmannelle USA-merkinnälle on siis vielä rosterissa tilaa, ja sen Steelers tulee tiedotteen mukaan täyttämään.

Katso myös:

Steelersin uutinen Borgmanin ja Aspisen sopimuksista

Kuva:

Jari Turunen