Aappo Saloranta palaa Vaahteraliigaan Royalsin paidassa

Hyökkäyksensä tehottomuuden kanssa viimeisen kuukauden ajan taistellut Wasa Royals vahvistaa kiinniotto-osastoaan. Monivuotinen maajoukkuelaitahyökkääjä Aappo Saloranta liittyy vaasalaisjoukkueen hyökkäykseen ja on mukana jo Royalsin seuraavassa ottelussa torstaina Tampere Saintsia vastaan.

Saloranta, 25, edusti kaudella 2016 Turku Trojansia, mutta kauden jälkeen oululaislähtöinen koppaaja ilmoitti lopettavansa pelaajauransa.

– Olimme yhteydessä Aappoon jo talvella, ja muun muassa toinen Oulun pelaajamme Stacey (Thomas) on keskustellut asiasta hänen kanssaan, kertoo Royalsin manageri Seppo Evwaraye. – Aappo ilmoitti suoraan, ettei pysty osallistumaan kaikkiin otteluihin. Nyt olemme pelanneet kaudestamme viisi ottelua, joten jäljellä on seitsemän runkosarjan ottelua. Niistä kaikissa Aappo ei ole mukana, mutta suurimmassa osassa kyllä.

Vuosi sitten Saloranta oli Trojansin ykköskiinniottaja keräten 10 ottelussa 43 kiinniotolla 590 jaardia ja seitsemän touchdownia. Royalsin laitahyökkääjäkaarti on varsin hyvätasoinen, mutta syvyyttä on puuttunut. Nelikko Saloranta – RJ Long – Spencer Cutlan – Jussi Kaas kuulostaa ainakin nimilistana sellaiselta, joka varmasti pelinrakentaja Justin Sottilarea ilahduttaa. 195-senttinen kaksikko Saloranta ja Kaas todennäköisesti ryhmittyy laitoihin ja Cutlan–Long vastaavasti juoksee kuvioitaan keskeltä kenttää niin sanottujen slot-laitahyökkääjien paikoilta.

Pelitaitojen lisäksi Evwaraye korostaa myös Salorannan kokemusta.

– Joukkueemme tarvitsee esimerkkiä siitä, miten otteluita voitetaan ja mallia siitä miten pelaaja toimii pystyäkseen pelaamaan parhaimmalla mahdollisella tasolla. Aappo tuo meille kokemusta voittamisesta ja ammattimaisuudesta.

Oulu Northern Lightsissa uransa aloittanut Aappo Saloranta on kolmen edellisen kauden aikana tehnyt Trojansille 20 touchdownia. Tuota ennen Saloranta pelasi yhden kauden Sveitsissä Calanda Broncosissa. Debyyttikaudellaan Vaahteraliigassa 2011 Northern Lightsin paidassa ulottuva laitahyökkääjä keräsi 61 kiinniottoa ja teki yhdeksän touchdownia. Maaotteluita Saloranta on pelannut kuusi.

Saloranta pelaa siis ensimmäisen ottelunsa Royalsin riveissä Kaarlen kentällä tulevana torstaina, jolloin vaasalaiset kohtaavat kotiareenallaan Tampere Saintsin. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja peliä voi seurata suorana lähetyksenä myös Ruudusta.

Vuonna 2015 Aappo Saloranta (11) näytti Helsinki Roostersia vastaan oman vaarallisuutensa erityisesti lähellä maalialuetta:

 

Otsikkokuva:

Sami Ranta