7 kysymystä Akseli Olinille Vikings–Roosters -ottelun alla

Maajoukkueen kulmapuolustaja Akseli Olin siirtyi talvella Helsinki Roostersista itävaltalaiseen Vienna Vikingsiin. Heinäkuun lopussa Olin siirtyy puolestaan takaisin Roostersiin ja Vaahteraliigaan.

Tänään, sunnuntaina 29. huhtikuuta, Olin kohtaa Charity Bowlissa Vikingsin paidassa Roostersin – entisen ja tulevan joukkueensa. Seuraavassa viime kauden Vaahteraliigan all stars –puolustaja saa vastattavakseen seitsemän kysymystä:

Eroaako Itävallan liigan pelitapa jollain lailla Vaahteraliigasta?

Ei merkittävästi. Parhailla joukkueilla pelikirja saattaa olla hieman monisivuisempi kuin Vaahteraliigassa, ja erikoisjoukkueisiin kiinnitetään jonkin verran enemmän huomiota. Muuten merkittäviä eroja liigatasolla ei näy.

Entä harjoittelukulttuuri – onko siinä eroja esim. Roostersin ja Vikingsin välillä?

Selkeää eroa ei tässäkään ole: molemmat joukkueet ovat täynnä motivoituneita pelaajia jotka pyrkivät kehittymään mahdollisimman paljon. Jotain eroa näkyy ehkä valmentajien työskentelyssä. Vikingsissa osa valmentajista on seuran täyspäiväisiä työntekijöitä joiden palkka riippuu joukkueen menestyksestä. Se vaikuttaa toki toimintaan

Ketkä ovat niitä Roosters-pelaajia, joita vastaan pelaat erityisen mielelläsi?

Pelaan mielelläni Kimi Linnainmaata vastaan, sillä hän on aina vaarallinen vastus. Miro Kadmiryn kanssa olemme pelanneet yhdessä jo TAFTissa, joten pelaamisesta tulee hänen kanssaan hauskaa ja jännittävää.

Harjoittelit läpi talven Roostersin mukana. Herrasmiehenä tuskin leikit kaksoisagenttia ja paljastat strategisia liikesalaisuuksia, mutta kysymys kuuluu silti: kuinka paljon olet kertonut inside-tietoja Roostersin pelikirjoista ja avainpelaajista?

En juurikaan, sillä lähdin Itävaltaan juuri kun Roosters aloitti joukkueharjoittelun. En siis todella tiedä kovin paljoa joukkueen tämänhetkisestä tilanteesta. Toki käytän hyväkseni aiempien pelivuosien kokemuksia ja olen kertonut joukkuekavereilleni keitä Roostersin pelaajia tulisi varoa ja mitä he tekevät hyvin. Se on tavallista vastustajaan tutustumista.

Missä asioissa sinun ja koko teidän puolustuksen tulee olla hereillä sunnuntaina?

Kimi Linnainmaan nopeus on valtti, ja häntä vastaan pelattavissa miespeittotilanteissa tulee olla valppaana. Myös Henri Jussila on vaarallinen avoimella kentällä, joten hänet on taklattava nopeasti.

Vikingsin avainpelaajat kuten Garet Safron, Reece Horn ja Islaam Amadu on nostettu moneen kertaan teidän hyökkäyksen avainhahmoiksi. Mainitse nyt kuitenkin 1-2 sellaista itävaltalaista kykyä, jotka ovat voivat olla yllättävänkin näkyviä pelissä?

Nuori Yannick Mayr on tuulennopea laitahyökkääjä, joka palauttaa myös potkuja. Hän yllättänee jos saa vastuuta. Puolustuksessa ounastelen takakentän nousevan ottelussa merkittävään rooliin. Sebastian Wimmer pelannee Adam Connettea vastaan ja toivon mukaan estää heitot hänen suuntaansa.

Tiedät hyvin myös Roostersin puolustajien edesottamukset. Keiden Kukkopuolustajien uskot kohoavan näkyviksi Charity Bowlissa?

Okko Outinen on varmasti pelipäällä ja vaarallinen. Lisäksi nuori Viljo Lempinen joutuu koville hyviä laitureitamme vastaan, mutta uskon hänen pärjäävän

Vikingsin ja Roostersin välinen ottelu pelataan sunnuntaina kello 13 Suomen aikaa Sonnenseestadionilla Ritzingissä. Suomalaiskatsojien harmiksi ottelusta ei tuoteta streamia, mutta Roosters on luvannut päivittää tilanteita Facebook-sivuillaan.

Lue myös:

Roostersilla sunnuntaina valtava haaste: Wienissä vastassa Vikings

Vaahteraliiga-kaudella 2017 Olin valittiin liigan all starsiin.