10 minuuttia riitti Butchersille – Rickey Stevens juoksi jälleen huipputehot

Lauantain Vaahteraliiga-ottelusta puristui jännitys ulos jo ensimmäisen neljänneksen aikana. Kotijoukkue Porvoo Butchers iski Relico Trojans Turkua vastaan nopeaan tahtiin 19 pisteen karkumatkan ja johti puoliajalla 26–0. Toisen puoliajan Trojans voitti 6–7, mutta missään vaiheessa kotijoukkueen johto ei ollut uhattuna vaan pisteet jäivät Porvooseen 32–7.

Ottelun hahmo oli jälleen Butchersin keskushyökkääjä Rickey Stevens, joka juoksi entistä seuraansa vastaan peräti 241 jaardia ja teki kolme touchdownia avauspuoliajalla. Kahdessa pelaamassaan ottelussa Stevens on juossut 411 jaardia ja viimeistellyt neljä maalia.

Butchers onnistui ensimmäisellä neljänneksellä kertaalleen myös Phung Nguyenin toimesta, joka sai maaliinsa nappiheiton debyyttiotteluaan pelanneelta pelinrakentaja Daniel Farleylta. Kun heti Nguyenin maalin jälkeen Butchersin Niko Roiko katkaisi Trojans-pelinrakentaja Zach Bartlowin heiton ja Stevens iski heti perään kolmannen touchdownin, johti Butchers 10 minuutin pelin jälkeen 19–0. Stevensin kolmas touchdown ja Daniel Luoman toinen onnistunut lisäpiste nostivat Butchersin puoliaikajohtoa vielä kuudella pisteellä.

Trojansin hyökkäys oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vaikeuksissa Butchersin puolustusta vastaan. Bartlowilla oli heittopelissä jatkuvasti kiire, ja Josh Quezadan juoksutila oli tukossa, vaikka Trojans innovatiivisesti pyrkikin vaihtelemaan keinoja, joille Quezadalle palloa juoksussa pelasi. Sekä puolustus että lentopotkun blokki antoivat turkulaisten hyökkäykselle mahdollisuuksia pisteiden tekoon, mutta yritykset tyrehtyivät viimeistään kalkkiviivoilla. Kerran Joni-Petteri Malka onnistui 45-jaardisessa kenttäpotkumaalissa, joka kuitenkin hylättiin sääntörikkeen vuoksi.

Blokit osuvat kohdalleen ja Stevens karkaa maalialueelle:

Toisella puoliajalla peli kääntyi Trojansille

Ensimmäisellä puoliajalla Trojans otti lähes 30 jaardia enemmän rangaistuksia kuin sai hyökkäyksellä edettyä matkaa kasaan (68–95). Tahti kuitenkin muuttui kolmannella neljänneksellä. Linjamies Jani Nurmi ajettiin toistuvista henkilökohtaisista rangaistuksista johtuen kentältä, mutta lopulta näiden rangaistusten jälkeen Trojansin hyökkäys heräsi. Quezadan ohella esiin nousi erityisesti laitahyökkääjä Jaakko Tirkkonen, joka otti useita tärkeitä kiinniottoja ja eteni 5 kopillaan yhteensä 59 jaardia. Lopulta Quezada punnersi lähietäisyydeltä kavennus-touchdownin, jonka perään Malka potkaisi tilanteeksi 26–7.

Butchersin uusi pelinrakentaja Daniel Farley pelasi lauantaina nopealla valmistautumisajalla, sillä yhdysvaltalainen saapui maahan vasta torstaina. Tämä näkyi Farleyn otteissa, jotka olivat kaksijakoiset. Ensimmäisellä puoliajalla Mikko Seppänen, Nguyen ja Arttu Erkkilä nappasivat Farleyn heitoista jaardeja, mutta toisella puoliajalla Butchersilta onnistui ainoastaan yksi heittopeli, joka sekin tuotti ainoastaan 4 jaardia takapakkia. Nguyenille heittämänsä maalin vastapainoksi Farley heitti yhden syötönkatkon, mutta toisaalta ottelun viimeinen pistesuoritus oli hänen juoksemansa touchdown.  Sen myötä ottelu oli lopullisissa lukemissaan 32–7.

Josh Quezadan määrämittainen juoksu ylittää juuri ja juuri maalilinjan:

Puolustukset olivat vahvoja

Trojans siis voitti toisen puoliajan 6–7 ja piti Butchersin etenemisen kahdella viimeisellä neljänneksellä lukemassa 75 jaardia. Muutos oli suuri, sillä ensimmäisellä puoliajalla Butchers kuljetti palloa 300 jaardia. Turkulaisten puolustuksen suoritusta korostaa se, että Trojans menetti heti Butchersin ensimmäisellä hyökkäysyrityksellä takakentältä Ville-Valtteri Suojasen. Olli Jokela linjassa ja Heikki Toivola takakentällä sekä Trojansin parhaana palkittu Seikko Vennelä yhdessä turkulaisten ykköstaklaaja Greg Robinsonin kanssa kuuluivat puolustuksen onnistujiin.

Stevensin ja hyökkäyksen linjan ohella Butchersin onnistujat löytyivät puolustuksesta. Puolustuksen linjassa Ville Kurvinen ja Tommi Padatsu olivat jatkuvasti Bartlowin riesana säkittämässä, paineistamassa ja blokkaamassa heittoja. Tämä helpotti Butchersin heittopuolustusta, jossa Niko Roiko varjosti tehokkaasti Andy Misiuroa vastaan. Sebastian Karbin ja Troy Roach olivat Tero Kontiaisen kanssa vahvoja Quezadan keskustan juoksuja vastaan. Kokonaisjaardit Butchers vei reilun 200 jaardin marginaalilla 375–172.

Voiton myötä Butchers nousi tasapisteisiin Wasa Royalsin. Keskinäisen ottelun voiton myötä Royals kuitenkin säilyttää kakkossijansa Butchersin jatkaessa kolmantena. Trojans jäi jälleen kerran taistelustaan huolimatta voitotta ja jatkaa sarjataulukossa viimeisellä sijalla. Torstaina avaustappionsa kärsinyt Helsinki Roosters on sarjakärjessä.